Recensie – De schat van Hinkende Hugo

piraat1

Ahoy piraatjes! Onlangs heb ik twee exemplaren ontvangen van ‘De schat van Hinkende Hugo’ een piratenboek voor grote stoere jongens en dappere meiden. Je leert in dit boek alles over het piratenleven. We hebben er een gelezen voor een recensie en van uitgeverij De Vier Windstreken mag ik de andere weggeven aan één van jullie!

Over het boek

De Schat van Hinkende Hugo is een boek van karton. Meestal verwachten mensen bij kartonnen boekjes een verhaaltje voor de wat kleinere kinderen maar dat is bij dit boekje niet het geval. Het twintig bladzijden tellende boekje is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar die alles over het piratenleven willen weten.

Het boek is geschreven en geïllustreerd door Pavla Kleinová en uitgegeven door De Vier Windstreken. De eerste bladzijden zijn uitgesneden en vormen een 3D-schedel van een piraat.

“Linke Luuk heeft de schatkaart van Hinkende Hugo in handen gekregen en daagt je uit om de schat te vinden. Maar dat kan alleen een echte piraat! Gelukkig vertelt hij in dit stevige non-fictieboek wat je daarvoor moet doen: welke kleding je hoort te dragen, welke wapens er zijn, hoe je je bemanning moet kiezen en wat de piratenregels zijn.”

Het boek kost € 12,95 en is onder andere te bestellen op de website van De Vier Windstreken.

piraat3

Review

Het 3D effect van de piratenschedels is erg leuk gedaan. Mijn oudste zoon kon het ook niet laten op het oogklepje van de eerste bladzijde voor zijn oog vast te houden en natuurlijk moest ik daar meteen een foto van maken.

Piraten vinden mijn beide jongens leuk, mijn jongste heeft zelfs een hele lange tijd een piraten slaapkamer gehad. Toch kijkt hij niet echt om naar dit boek. Mijn oudste zoon van acht jaar kan zelf lezen en hij vond het wel grappig en interessant om over piraten te lezen.

Het boek word aanbevolen voor kinderen vanaf 6 jaar. Persoonlijk vind ik het meer een boek voor kinderen vanaf een jaar of 8+ vanwege de afbeeldingen in het boek van skeletten, piratenwapens en gewonde/dode piraten.

piraat2
Het piratenschip vond mijn zoon erg interessant

 

Wat vond mijn zoon ervan?

Hij vond het een leuk en interessant boek. Van een paar woorden wist hij niet wat ze betekenden die we hem naderhand verklaarden. Het schip vond hij het meest indrukwekkend en met de afbeeldingen van de gewonde piraten en de piraat die aan de strop hing had hij het niet zo. Hij vond het naar, maarja als je echt alles over piraten wil weten dan hoort dat er natuurlijk bij 😉

piraat4

Winactie

Wil jij dit boek voor jouw eigen piraatje of voor een ander kindje winnen?

 • Laat mij hieronder of op het Facebookbericht weten dat je meedoet.
 • Like of deel het bericht op de Faceboopagina van Volgmama.

De winnaar word willekeurig uitgeloot en bekend gemaakt op 27 juni aanstaande! Je kunt alleen meedoen met een geldig Nederlands postadres.

 

20 thoughts on “Recensie – De schat van Hinkende Hugo

 1. Robin en Bas zaten op de boot,
  ze keken naar de golven, die waren heel erg groot.
  Bas klom helemaal tot boven in de vlaggenmast,
  Robin riep omhoog naar hem: ‘Houd je maar goed vast!’
  Hij keek door zijn verrekijker en wat zag hij daar?
  Het leek wel een piratenschip! Was het werkelijk waar?
  ‘Robin!’ riep Bas, ‘Kom en kijk eens vlug!’
  Robin zetten snel z’n bril op een keek vanaf de brug.
  Hij kon het niet geloven en roep ontdaan: ‘Verhip!
  Bas snel aan dek! Er komt een piratenschip!’
  De piraten sprongen met veel kabaal aan boord,
  dit heb je vast wel op het jeugdjournaal gehoord.
  Hoe is dat afgelopen? Nou, dat viel reuze mee.
  Bas gooide alle piraten hopla, zo in zee.
  Daarna gingen ze rustig verder met hun trip,
  en dobberden ze terug naar huis met het schip.
  Oké, tis misschien wat veel fantasie,
  Maar een piraat zijn; wie wil dat nou nie..
  Daarom hoop ik dat ze dit piratenboek winnen,
  Dan kan het piratenavontuur gaan beginnen….

 2. Maak graag een kansje erop voor mijn zoon Melvin (9jr), piraat spelen en schatten zoeken dat vind hij wel leuk denk dat het boek erg in smaak zal vallen 🙂

Geef een reactie