Een kijkje in de onderwaterwereld bij SEA LIFE in Oberhausen

Vorige week waren we een gezellig dagje met het gezin naar Oberhausen. Het LEGOLAND Discovery Centre was erg leuk en op loopafstand daarvan ligt SEA LIFE. Als je beide attracties wilt bezoeken kun je online voordelige combinatietickets aanschaffen voor je bezoek. Wij nemen jullie mee met een kijkje in dit grote aquarium met meer dan 5000 zeedieren.

Nadat we het LEGOLAND Discovery Centre hadden bezocht gingen liepen we richting SEA LIFE, dit is makkelijk te vinden want het staat overal op de borden aangegeven en het bekende logo valt goed op. Wij konden via de VIP ingang naar binnen en daar waren we echt heel blij mee.

Tip: als je met een groep bent dan mag je daar ook aansluiten. Als we in de normale rij hadden moeten staan dan was de wachttijd ongeveer een uur geweest en dat vind ik best lang als je daar met je kleine kinderen in de kou moet staan wachten totdat je naar binnen mag. Door de ingangsdeuren wordt je per stel, gezin of groep druppelsgewijs binnen gelaten. Dit doen ze omdat er dan meteen een foto gemaakt wordt bij een stoere piraat die je na afloop als aandenken kunt kopen.

oberhausen1

oberhausen2

Bij de kassa kregen onze oudste twee een papieren duikbril en een boekje met quizvragen. Dit kon je invullen en bij de zogenaamde stations stempelen. Mijn jongens hadden geen geduld om met het boekje te werken. Dit had ik al verwacht omdat het enorm druk was en er was teveel afleiding. Het eerste stempelstation werkte niet en daarom hebben we besloten de boekjes voor thuis te bewaren om ze daar nog eens rustig door te lezen.

oberhausen3

Fossielen zoeken..
Fossielen zoeken..

Het quizboekje is een extra activiteit en de opdrachten voor de kinderen staan alleen in het Duits geschreven. Het is erg leuk bedacht en zo hebben de kinderen een soort van speurtocht door SEA LIFE.

oberhausen5
Bij de zeepaardjes

We raakten niet uitgekeken. Overal zagen we mooie vissen en andere zeedieren. De aquaria zijn zeer schoon en mooi ingericht. Hier heeft SEA LIFE veel aandacht aan besteed en dat zie je in alle hoeken. Er staan overal bordjes bij hoe de de dieren heten en wat korte beknopte informatie. We hebben een paar bordjes gelezen maar we moesten natuurlijk ook de kinderen in de gaten houden vanwege de drukte. Van lezen is dus niet veel terecht gekomen.

oberhausen6

SEA LIFE is opgedeeld in bepaalde thema’s, zo is er een bijvoorbeeld een apart gedeelte voor de roggen, voor de haaien, een zeegrot en een octopus afdeling. Mijn kinderen vonden de haaien en roggen erg interessant om te zien.

De hoogtepunten namens ons waren de onderwatertunnel, een kruiptunnel waar de kinderen door kropen en via een glazen bol in het water kon kijken en een glazen boot. Als je in de glazen boot wilt dan kost dat € 5,- per persoon en dit dien je vooraf bij de kassa te betalen. Kinderen onder de drie jaar mogen niet in de boot.

Wat ook erg leuk was is dat er een gedeelte was waar aandacht werd besteed aan het milieu. Hier konden de kinderen leuke spelletjes doen.

oberhausen7

Handig om te weten

  • Wanneer je met de auto reist is het handig om je auto in nabijgelegen parkeergarages 3 of 4 te parkeren. Deze parkeergarages zijn beide op loopafstand van het LEGOLAND Discovery Centre & SEA LIFE. Parkeren is overigens gratis en aan de rode en groene lampjes in de garage kun je precies zien waar nog vrije parkeerplekken zijn.
  • Als je Oberhausen en dus ook LEGOLAND of SEA LIFE wilt bezoeken is het verplicht een milieusticker of umweltsticker op de voorruit van je auto te hebben. Dit is een regel volgens de Duitse wetten en kun je beter aanschaffen om daarmee een boete te voorkomen. Deze sticker kost momenteel eenmalig € 16,95 en kun je bestellen bij de ANWB of kopen bij de grotere tankstations in het Roergebied en net over de grens in Duitsland.
  • Mocht je SEA LIFE en LEGOLAND willen bezoeken dan kun je voordelige combinatietickets kopen. Dit scheelt natuurlijk in de kosten.
  • In SEA LIFE is ook een restaurant waar je iets kunt eten en drinken. De ruimte van het restaurant is niet heel groot en zat toen wij er langskwamen helemaal vol. Gelukkig zijn er buiten op loopafstand genoeg andere eetgelegenheden want na zo’n gezellig dagje kregen we lekkere trek.

Wij hebben ons bijna twee uurtjes vermaakt in SEA LIFE Oberhausen. We vonden het erg leuk en het is zeker eens voor herhaling vatbaar. Als je een eind moet rijden is het goed te combineren met LEGOLAND en het grote overdekte shoppingcentrum CentrO.

Een entreekaartje is voordeliger om online te kopen en dat kan al vanaf € 11,95. Kinderen onder de 3 jaar betalen geen entree. Mocht je niet lang bij de entree willen wachten dan kun je online voor een paar euro meer VIP entreekaarten bestellen. Kijk voor meer informatie op www.visitsealife.com/Oberhausen

Ben jij al eens bij SEA LIFE geweest?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Een kijkje in de onderwaterwereld bij SEA LIFE in Oberhausen

Geef een reactie