second-skin-the-body-shop-review-ervaringen-blog

Review: Second Skin make-up van The Body Shop

Als je op zoek bent naar een lichte foundation of getinte dagcrème, die voelt alsof je niets draagt, dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb namelijk de Second Skin lijn van The Body Shop uitgeprobeerd.

Er zijn in totaal 12 tinten in deze lijn verkrijgbaar en 4 daar van heb ik gekregen om te testen. In dit blog met review vertel ik je alles over deze make-up lijn van The Body Shop, die belooft een tweede huid te zijn…

Wat maakt The Body Shop Second Skin zo bijzonder?

Het eerste wat je moet weten, is dat deze make-up soort anders is dan de rest. The Body Shop staat bekend om haar ethische, cruelty-free producten. De Second Skin-lijn gaat nog een stap verder met haar formule die zowel huidvriendelijk als milieuvriendelijk is.

Second Skin is verrijkt met Community Fair Trade-sheaboter en -moringa-olie, is licht, werkt vochtregulerend en beschermend, en geeft een lichte, natuurlijk uitziende dekking. Je kunt hem gebruiken zonder andere producten, als je gaat voor snelheid, maar ook als voorbereiding op make-up, op de dagen dat je zin hebt in meer. 

Mijn ervaringen met Second Skin make-up van The Body Shop

Voordat je een tint op gaat brengen, maak je natuurlijk eerst je gezicht goed schoon. Hiervoor gebruik ik dagelijks producten uit The Body Shop Edelweiss serie.

second-skin-foundation-the-body-shop-routine-blog-review-ervaringen

Na het reinigen van mijn gezicht, breng ik altijd een dun laagje Edelweiss Intense Smoothing Cream aan. Dit doe ik elke dag, ongeacht ik make-up draag of niet. Mijn huid word hier heerlijk zacht van en het blijft goed gehydrateerd. Daarna is het klaar voor de volgende stap: Second Skin.

Light 1N Second Skin – Voor de lichtste huidtinten

secondskin-thebodyshop-review-blog-ervaringen

Textuur & dekking: Bij het aanbrengen van de Light 1N merkte ik direct hoe zacht en luchtig de textuur aanvoelde. Het gaf een lichte tot medium dekking, wat ideaal is voor de dagen dat je wat extra’s nodig hebt om oneffenheden te camoufleren.

Kleur: De ondertoon is neutraal, wat betekent dat het geschikt is voor degenen met zowel warme als koele ondertonen.

Duur: Het bleef de hele dag zitten, zonder dat ik het gevoel had een masker te dragen.

Conclusie: Als je een lichte huidtint hebt, dan is Light 1N jouw go-to foundation!

Medium 1N Second Skin – Perfect voor een medium huidskleur

second-skin-the-body-shop-foundation-review-blog-ervaring

Textuur & Dekking: Net als Light 1N, biedt Medium 1N een prima lichte tot medium dekking. De textuur is vederlicht en het voelt als een tweede huid.

Kleur: De neutrale ondertoon maakt het wederom geschikt voor een breed scala aan huidtinten.

Duur: Geen glans of vervaging aan het einde van de dag.

Conclusie: Voor diegenen met een medium huidskleur, zorgt deze tint ervoor dat je er de hele dag fris en stralend uitziet. Dit is de tint die het best bij mijn huidskleur matcht.

Tan 1W Second Skin – Voor de gebruinde beauties

second-skin-review-the-body-shop-nederland-blog

Textuur & Dekking: De formule voelt consistent aan over de hele lijn. Tan 1W biedt een prachtige dekking zonder het gevoel te zwaar te zijn.

Kleur: Deze heeft een warme ondertoon, perfect voor diegenen met een gebruinde huid.

Duur: Het blijft net zo goed zitten als de rest van de lijn.

Conclusie: Voor mij te donker maar wel goed te doen als ik het meng met de lichtere kleuren. Als je een zongebruinde huid hebt, dan is Tan 1W jouw match!

Deep 1N Second Skin – Voor de diepste huidtinten

second-skin-thebodyshop-review-blog-ervaringen

Textuur & Dekking: Hoewel veel merken worstelen met de dekking voor donkere tinten, heeft The Body Shop het goed gedaan met Deep 1N. De dekking is volledig en de textuur is droomachtig zacht.

Kleur: De neutrale ondertoon is zeldzaam in donkere tinten en is een welkome aanvulling.

Duur: Het vervaagt niet en houdt de huid er fris uitziend.

Conclusie: Voor mij is deze kleur helaas echt echt veel te donker. Ik kan hem niet gebruiken maar maak er een vriendin van mij heel erg blij mee! Voor degenen met een diepe huidtint is dit een absolute aanrader.

Mengen voor de perfecte match

Een van de dingen van The Body Shop’s Second Skin lijn wat ik prettig vind, is dat je de mogelijkheid hebt om tinten te mengen om de perfecte match voor jouw huidskleur te vinden.

Misschien bevind je je tussen twee tinten in of verandert je huidskleur met de seizoenen. Door de formule van Second Skin kun je eenvoudig twee (of meer) tinten combineren voor de perfecte match.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je in de zomer iets donkerder wordt door de zon, dan kun je Tan 1W mengen met Medium 1N om de ideale tussenkleur te krijgen. Of misschien heb je bepaalde delen van je gezicht die iets lichter of donkerder zijn. In dat geval kun je verschillende tinten aanbrengen op verschillende delen van je gezicht, of ze mengen voor de perfecte dekking.

second-skin-tint-thebodyshop

Tot slot

The Body Shop’s Second Skin lijn kende ik voorheen nog niet maar heeft mij erg verrast. De formule is licht, luchtig en geeft een prima dekking zonder het gevoel te hebben dat je een dikke laag make-up draagt. Of je nu een lichte, medium, gebruinde of diepe huidskleur hebt, er is een Second Skin foundation voor jou. Het is makkelijk en snel aan te brengen.

Wat ik persoonlijk wel minder vond aan dit product van The Body Shop, is dat de tubes op spanning staan. De eerste keren wanneer je de dop opendraait, loopt de Second Skin er vanzelf een beetje uit. Als je het een paar keer hebt gebruikt is de druk eraf en gebeurt dit niet meer. De verpakking had daarom iets minder vol gemogen.

Daarnaast is het ook fijn om te weten dat je een product gebruikt dat zowel goed is voor je huid als voor de planeet. The Body Shop heeft wederom bewezen waarom het een favoriet is voor velen.

second-skin-review-the-body-shop
Hier draag ik de Medium 1N en verder geen make-up. Ik vind het een frisse look!

Heb jij de Second Skin foundation al geprobeerd? Laat me weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie