Seizoensboom Winter

Seizoensboom en stolp met thema winter

Afgelopen week hebben wij alle kerstspullen weer naar zolder gebracht. Nu weer even wennen aan de kale plekken die overblijven als je de kerstboom en -spullen weghaalt. Onze houten seizoensboom en één van de glazen stolpen heb ik meteen een make-over gegeven, met het thema winter dit keer.

Seizoensboom Kerst

Oeps! Ik ben helemaal vergeten te delen hoe onze kerst seizoensboom eruitzag. Ik heb de houten boom versiert met dezelfde slingers en ballen die in onze kerstboom hingen en een paar houten sterren die ik bij de Action had gekocht. Helemaal passend bij de andere kerstversiering!

Houten seizoensboom kerst winter
Houten seizoensboom thema kerst

Seizoensboom Winter

Van Jungja kreeg ik afgelopen jaar een lampjesketting met sneeuwbolletjes. Deze gebruikte ik al eerder bij de duurzame adventskalender huisjes. Tijdens het opruimen van de kerstspullen afgelopen week dacht ik ‘hier kan ik nog wel wat mee’. De sneeuwbolletjes staan namelijk hartstikke leuk in een houten winter seizoensboom. Het draperen kostte mij zo’n 5 minuten werk. De handschoenen heb ik zelf (zonder een patroon) uit stevig donkerblauw glitterpapier geknipt. Met een zilveren stift versierde ik de handschoenen en maakte er een lintje aan om ze op te hangen aan de winter seizoensboom.

Je kunt er ook nog een memoryspel van maken 😉
Seizoensboom Winter
Seizoensboom Winter
Winter seizoensboom
Met de sneeuwbol lampjes aan

Stolp met thema winter

Voor de winter stolp heb ik niet veel moeite gedaan. Een beetje nepsneeuw en een Playmobil poppetje die aan het langlaufen of skiën is. Een winters tafereeltje is het wel!

Winter - glazen stolp decoratie
Glazen stolp met thema winter(sport)

Geef een reactie