sinterklaas-voor-grote-kinderen-boek-recensie-review-ervaring-chariva-kluitman-uitgeverij

Sinterklaas voor grote kinderen – Boek geschreven door Chariva (recensie)

Sinterklaas, de meest magische tijd van het jaar, waarin kinderen over de hele wereld vol verwachting uitkijken naar de komst van de goedheiligman en zijn trouwe metgezellen, de Pieten. Op een gegeven moment zijn kinderen eraan toe om de waarheid over Sinterklaas te weten. En laat daar nou een heel mooi boek voor zijn om het geheim van Sinterklaas te onthullen aan kinderen.

Maak kennis met het boek “Sinterklaas voor grote kinderen,” geschreven door Chariva en uitgegeven door uitgeverij Kluitman. Dit boek is bedoeld voor grote kinderen, verboden voor de allerkleinsten onder de 7 jaar, en biedt een verfrissende kijk op het Sinterklaasfeest. Wij hebben het boek gekocht, gelezen met onze 8 jarige dochter, en delen graag onze ervaring in deze recensie met jullie.

De magie van Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is al generaties lang een van de meest geliefde en traditionele feestdagen in Nederland en België. Kinderen kijken maandenlang uit naar de aankomst van de Sint en zijn Pieten, en ze zetten hun schoen met de hoop op cadeautjes en snoep. Maar naarmate kinderen ouder worden, beginnen ze vaak vragen te stellen over de magie achter dit feest. Hoe kan Sinterklaas in één nacht elk huis bezoeken? Hoe komt het dat hij altijd precies weet wat kinderen willen? Het boek “Sinterklaas voor grote kinderen” biedt antwoorden op deze en vele andere vragen.

Een speelse onthulling

Chariva neemt de lezers mee op een avontuurlijke reis waarin de waarheid over Sinterklaas op een speelse en begrijpelijke manier wordt onthuld. Het boek legt uit hoe het Sinterklaasfeest is gebaseerd op een eeuwenoude traditie en folklore, en hoe ouders en volwassenen samenwerken om de magie van Sinterklaas levend te houden voor de jongere generatie. Het boek combineert feitelijke informatie met humor en verbeelding, waardoor het perfect is voor grote kinderen die op zoek zijn naar antwoorden.

recensie-sinterklaas-voor-grote-kinderen-boek-geheim-van-sinterklaas-vertellen

Verboden voor kinderen onder de 7 jaar

“Sinterklaas voor Grote Kinderen” is bewust geschreven voor oudere kinderen, met de expliciete waarschuwing dat het boek niet geschikt is voor kinderen onder de 7 jaar. Dit komt omdat het boek de magie van Sinterklaas onthult en sommige kinderen nog niet klaar zijn om deze waarheid te accepteren. Het is bedoeld als een bron van kennis en begrip voor oudere kinderen, zodat zij de betekenis achter de feestdagen beter kunnen waarderen.

Recensie: onze ervaring met het boek Sinterklaas voor grote kinderen

Het “Sinterklaas voor grote kinderen” boek van Chariva, uitgegeven door Kluitman, biedt een verfrissende kijk op het Sinterklaasfeest en onthult op speelse wijze de waarheid achter de magie. Het is een perfect cadeau voor oudere kinderen die nieuwsgierig zijn naar de achtergrond van dit geliefde feest of als je het geheim van Sinterklaas wilt verklappen, maar zelf nog niet weet hoe.

Dit boek combineert educatie met vermaak en helpt kinderen de overgang te maken van gelovige tot deelnemer aan dit prachtige culturele evenement. Vergeet niet dat het boek alleen geschikt is voor kinderen boven de 7 jaar om de magie voor de kleintjes te behouden.

boek-sinterklaas-voor-grote-kinderen-chariva-recensie-review-blog

Na de intro van het verhaal voordat het “grote geheim” verklapt zal worden, staat een contract voor jou en je kindje, om te ondertekenen. Want het geheim is een groot geheim en mag natuurlijk niet verklapt worden. Dat maakt het voor kinderen nog specialer en spannender, merkte ik bij mijn dochter. Zij wist al eerder dat papa en mama voor Sinterklaas spelen, maar toch vond ze het erg leuk om de uitleg te lezen. Zo weet ze nu bijvoorbeeld ook dat Sint oorspronkelijk uit Turkije komt en niet uit Spanje. Het boek is van begin tot eind boeiend en aan een stuk uit te lezen.

Nog even wat extra info: het paard heet in het boek Amerigo. Het lettertype is groot en vinden wij aangenaam leesbaar.

Dus, als je op zoek bent naar een boek dat het grote geheim Sinterklaas op een nieuwe en boeiende manier presenteert, overweeg dan zeker “Sinterklaas voor grote kinderen” van Chariva. Het is een geweldige manier om de betekenis van Sinterklaas te verkennen en het plezier van het feest te behouden, zelfs als de geloofsjaren voorbij zijn.

In de categorie Sinterklaas vind je meer recensies en reviews over Sinterklaas boeken en andere leuke tips om het sinterklaasfeest nog leuker te maken.

Geef een reactie