Update: Slaan de nieuwe medicijnen aan?

medicijnen

In een vorig bericht vertelde ik al dat mijn dochter zo zit te klooien met haar gezondheid. Benauwd en bijna elke dag verhoging of koorts. Ze kan er niets aan doen en we hebben inmiddels allerlei testen achter de rug. Een röntgenfoto van de longen, bloedonderzoeken, zweettest.. En een tas vol nieuwe medicijnen in huis! Gaat het dan nu eindelijk de goede kant op?

Zweettest

Afgelopen donderdag waren we in het ziekenhuis voor een zweettest. Op het armpje van mijn dochter werden 2 bandjes met draadjes eraan naar het apparaat geplaatst. Dit werd nogal strak aangetrokken en aan de bandjes zitten twee ronde open oppervlakken. Hier werd een beetje vloeistof ingedaan en daarna gingen de dekseltjes erop. Het apparaat ging aan en wachten maar…

Het duurde ongeveer een half uur wachten en we kregen meteen te horen dat de waarden binnen de normen vallen. Gelukkig! (Maar we zijn nog steeds geen stap verder waarom ze zo vaak ziek is).

De zweettest moest gedaan worden om een stofwisselingsziekte, Taaislijmziekte uit te sluiten. 

Goed nieuws!

De nieuwe pufjes slaan aan! Eerder inhaleerden we alleen met een elektrisch apparaat NaCl en Salbutamol. Tot de zomer was dit prima. Nu was het niet meer voldoende. De benauwdheid nam toe en het was gewoon eng om te ziek hoe ze vanuit haar buik oppervlakkig, hijgend ademde. Ze heeft nu een ander systeem gekregen, een handpompje met daarbij een gezichtsmasker voor kinderen en Salbutamol maar ook Flutide. Verder hebben we Prednison voor hele ernstige benauwdheidsaanvallen meegekregen. We zijn blij dat ze nu met behulp van de nieuwe medicijnen een stuk minder benauwd is en beter ademt.

En de koorts en verhoging?

Helaas blijft ze daar nog steeds mee klooien. Tot nu toe gaat het hooguit 2 á 3 dagen goed maar dan komen die monsters weer terug en heeft ze weer verhoging/koorts. Uit de bloedonderzoeken kunnen ze bevestigen dat ze geen ontsteking heeft. Maar waar dan steeds die verhoging en koorts vandaan komt is nog steeds een raadsel..

Met een tube Diazepam in de luiertas zijn we in ieder geval weer voorbereid op een eventuele koortsstuip.

De griepprik hebben we voor haar nog steeds niet kunnen halen want dan moet ze minimaal een week koortsvrij zijn van de dokter en dat is tot heden nog steeds niet gebeurd. Vorig jaar is ze mede door de Bronchitis ook bijna de hele winter ziek geweest. 

Zijn jullie kindjes vaak ziek in de winter?

8 Comments

 • Reply Dhini november 5, 2016 at 12:09 pm

  Niet leuk hé als kid(s) ziek is. Beterschap met je dochter
  Mijn zoon hoest nog steeds (gelukkig niet erger)

 • Reply Batboy november 5, 2016 at 6:43 pm

  Gelukkig slaan de medicijnen aan. Hopen dat ze de winter ook goed doorkomt!

 • Reply Astrid november 5, 2016 at 7:53 pm

  Hè wat vervelend dat je dochter zo vaak benauwd was en koorts heeft en dat hier nog geen oorzaak voor gevonden is. Wel fijn dat het geen taaislijmziekte is in elk geval. Ook fijn dat de nieuwe pufjes aanslaan.

 • Reply Margriet november 6, 2016 at 1:19 pm

  Ach wat zielig toch. Fijn dat de nieuwe medicijnen aanslaan, maar balen dat de koorts nog steeds niet over is. Heel veel sterke en beterschap.

  • Reply Nathalie november 7, 2016 at 7:57 am

   Ik baal er ook ontzettend van en je kunt als moeder niet veel anders doen als troosten of een paracetamol geven indien nodig. 🙁

 • Reply Marguerita november 6, 2016 at 5:51 pm

  Oh wat naar Nathalie! Balen dat je nog steeds niet weet wat ze heeft… hopelijk is ze snel koortsvrij. Heb je iets leuks kunnen uitzoeken met je gewonnen cadeaubon?

  • Reply Nathalie november 7, 2016 at 7:56 am

   Zoveel leuks op Radbag, thanks! Ik ga er vandaag of morgen even voor zitten om iets leuks uit te zoeken.

 • Reply Michelle Fatima november 7, 2016 at 9:15 am

  Hier ook om de haverklap ziek. Of de een of de ander. Mijn oudste heeft dus hele grote amandelen en die moeten er uit. Ze zijn zo groot dat ze haar huig raken en daardoor is ze vaak misselijk en slaapt ze slecht. Maar binnenkort gaan ze er uit (als ze dan tenminste niet ziek is). Hopelijk heb je die tube diazepam niet nodig en is groeit je dochter over de benauwdheid heen. Sterkte!

 • Leave a Reply