review-ervaring-smartivity-pinball-machine-houten-flipperkast-speelgoed-van-het-jaar-2022

Smartivity Pinball Machine – Speelgoed van het jaar 2022 (review)

Je eigen houten flipperkast bouwen en er daarna ook nog eens eindeloos mee kunnen spelen, hoe leuk is dat dan? Mijn jongens van 11 & 14 jaar gingen de uitdaging samen aan. Even een middag geen schermpjes maar gezellig bouwen en spelen met zijn tweetjes. Dat het speelgoed Smartivity Pinball Machine bij de verkiezing Speelgoed van het jaar 2022 als één van de drie winnaars uit de bus kwam in de categorie bouw & constructie, snappen wij zeker! In dit blog vertellen wij over onze ervaring met dit toffe speelgoed; hoe lang duurde het bouwen, is het speelgoed leuk voor de wat oudere kinderen en is het stevig genoeg? Je leest het in dit review.

Smartivity Pinball Machine; bouwen, leren en spelen in één!

Interesses voor spelen en speelgoed veranderen zodra kinderen ouder worden. Dat merk ik zelf goed bij mijn eigen kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes. Zo spelen ze na een jaar of tien liever spelletjes (zowel offline als online), dan dat ze met speelgoed spelen. Is dit voor jullie ook herkenbaar? Al blijft constructiespeelgoed zoals LEGO altijd wel een hit want daar zit geen leeftijd aan verbonden. Maar het blijft een uitdaging om leuk speelgoed voor kinderen te kopen, die de 10 jaar zijn gepasseerd.

Nu bestaat de Smartivity Pinball Machine natuurlijk niet uit LEGO, maar het is wel een soort bouw/constructiepakket; een DIY pakket met o.a. houten onderdelen, elastiekjes en meer, voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 8 jaar. Door middel van stap-voor-stap instructies in het boekje bouw je eigen functionerende flipperkast. Daarna is het tijd te spelen! Kunnen je vrienden jouw hoge-score verslaan? Je hebt geen lijm nodig. Montage is door middel van elastiekjes.

Smartivity Pinball Machine heeft een adviesverkoopprijs van 39,99 en is o.a. te koop via de webshop Gamesbysmart.com/nl en in speelgoedketens.

Smartivity-pinball-machine-speelgoed-van-het-jaar-2022

Winnaar Speelgoed van het jaar verkiezing 2022

De verkiezing speelgoed van het jaar, staat voor goed speelgoed. Goed speelgoed koop je bij de speelgoedspecialist. Goed speelgoed is veilig & getest, origineel & geen namaak, kwalitatief & optimaal speelplezier biedend, zo duurzaam mogelijk en goed speelgoed sluit niemand uit! 

Op dinsdag 6 september zijn de winnaars bekend gemaakt voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022. Smart Toys & Games nam de prijs in drie categorieën mee naar huis:

Tip: bekijk ook het complete overzicht van de winnaars.

pinball-machine-flipperkast-maken-diy-smartivity-steam-speelgoed-van-het-jaar-2022-winnaar

STEAM voor kinderen

Op de doos van Smartivity Pinball Machine staat naast het logo van Speelgoed van het jaar 2022 (mijn kinderen hadden het plastic er al afgetrokken, voordat ik de verpakking had gefotografeerd, dus de sticker staat hier niet op de foto helaas), ook het logo van STEAM. Dat is de afkorting van Science (wetenschap), Technology (techniek), Engineering (bouwkunde), Art (kunst) en Math (wiskunde). Als je zo’n logo tegenkomt op speelgoed, dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat dit voor een kind educatief spelen is, oftewel het kind kan er wat van leren!

Review; onze ervaring met de Smartivity Pinball Machine

Nu we dichter bij de feestdagen komen, is het tijd om alvast na te denken over cadeautjes. En de Smartivity Pinball Machine is echt een aanrader! En dat zeg ik niet omdat ik het spel heb gekregen, maar omdat ik oprecht enthousiast ben over de Smartivity Pinball Machine.

Inhoud & materialen

De verpakking heeft het formaat van een doorgaande puzzeldoos. Zoals de Pinball Machine staat afgebeeld, zo komt het er ook uit te zien. Geen misleidend plaatje dus! De houten onderdelen voor de flipperkast DIY zijn met een laser gesneden, en druk je heel gemakkelijk uit de platen. De andere onderdelen zoals elastiekjes en balletjes zitten in verschillende zakjes. Er zit een instructieboekje bij (had van mij ook in een app voor op de tablet of telefoon gemogen) waarmee je aan de slag kunt. Achterin dit boekje staan ook de spelregels en speeltips.

ervaring-smartivity-flipperkast-smartgames-pinball-machine-speelgoed-van-het-jaar-2022-verkiezing

Het bouwen

327 onderdelen telt dit speelgoed! Dat is een hoop materiaal. Mijn twee kinderen zijn er bijna 3 uur zoet mee geweest om de Smartivity Pinball Machine in elkaar te zetten. Meer hey, dan heb je ook wat. Je kunt het trouwens ook in je eentje bouwen, maar samen is leuker. Ook heel leuk als ouder-kind of grootouder-kleinkind activiteit. Bij slechts één onderdeel heb ik even moeten helpen omdat ze de instructie in het boekje niet snapten, verder verliep het bouwen heel soepel.

smartivity-pinballmachine-flipperkast-hout-diy-speelgoed-van-jaar-2022

De elastiekjes en onderdelen vonden mijn jongens makkelijk te koppelen.

Er is trouwens niets afgebroken van de houten onderdelen en dat is erg fijn! Het voelt ook echt wel stevig aan en splintert niet. Voor de zekerheid krijg je er een paar extra elastiekjes en onderdelen bij.

Spelen

En als je klaar bent met bouwen, dan wil je hem natuurlijk meteen testen. Wel handig om eerst even in het boekje te lezen hoe het spel precies werkt. Dat deden wij eerst niet, en daardoor wisten we niet hoe het punten-telsysteem werkte en schrokken we toen de “bommen” hoog in de lucht vlogen. Ga dus vooral niet met je gezicht boven de Pinball Machine hangen wanneer je speelt. 😉

De flipperkast moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden (zoals een tafel) en beweegt wat mee tijdens het spelen. Dat is logisch omdat het niet een hele zware kast is. Het plezier is er niet minder om. Een flipperkast is cool en zelfs papa en mama zijn wel te porren voor een Pinball Game!

Bekijk onze Instagram Reel voor een filmpje met de Smartivity Pinnball Game.

Is dit ook iets voor jou kind(eren)?

Geef een reactie