Snel-gemakkelijk-geboortekaartjes-ontwerpen

Snel en gemakkelijk geboortekaartjes ontwerpen

Als nieuwe kersverse ouder wil je de komst van je nieuwe bundeltje geluk van de daken schreeuwen. En hoe kun je dat beter doen dan met een hip, persoonlijk geboortekaartje? En nee, je hoeft geen ontwerptalent te zijn om een fijn one-of-a-kind geboortekaartje in elkaar te toveren. Er zijn diverse ontwerptools waarbij je met een paar aanpassingen een kaartje kunt ontwerpen dat helemaal bij jullie past. We nemen je graag mee in deze stappen. 

Kies een mooi sjabloon

Een nieuw klein wondertje komt bijna jullie kant op! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus het is tijd om lekker aan de slag te gaan om een stijl te bedenken die je graag op het geboortekaartje terug wilt zien. Bohemian, klassiek, minimalistisch of stoer, het kan allemaal! En wist je dat het zelfs mogelijk is om hippe geboortekaartjes in de vorm van een regenboog, olifant of rompertje te ontwerpen? Zo zoet! 

Kies een fijne foto

Misschien vind je het wel leuk om een foto van jullie newborn of jullie kersverse gezinnetje te maken en deze bijvoorbeeld op de voorkant van het geboortekaartje te plaatsen. Geef de kaart vervolgens een finishing touch door te kiezen voor goudfolie, roségoudfolie of zilverfolie en jullie prachtige kaartje straalt van alle kanten!

Schrijf een leuke tekst 

Je wilt misschien wel van alles over jullie kleintje vertellen. Maar, wat moet je precies op geboortekaartjes zetten? De belangrijkste informatie is natuurlijk de naam van de baby. Je zult ook de datum, tijd, het gewicht en natuurlijk de lengte van jullie baby’tje willen vermelden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een leuk tekstje toevoegen dat helemaal past bij jullie gezin. En als je er even niet uitkomt, dan is dat ook helemaal oké. Er staat gelukkig genoeg inspiratie op het internet! 

Een proefdruk bestellen

Ben je druk bezig geweest met geboortekaartjes voor een meisje te maken? Leuk! Maar, voordat je het kaartje aan al jouw vrienden en familie stuurt, mag je deze ook eerst op je gemak thuis bekijken. Zo kun je meteen zien of je de kleuren en het papier mooi vindt én of je misschien nog wat aanpassingen wilt doen. Last but not least: vergeet geen mooie envelop te kiezen! Zo zijn er prachtige kleuren te vinden die je zelfs helemaal kunt stijlen met een gouden inlay of metallic effect. Een bijpassende sluitzegel erbij en jouw prachtige geboortekaartje is helemaal ready-to-go. En dan is het wachten geblazen, maar aan jullie voorbereiding zal het niet liggen. Veel plezier en geluk de komende tijd!

Geef een reactie