sneller verkopen op Vinted tips

Snel verkopen op Vinted? Dit zijn de 5 gouden tips!

Vinted is een populair platform om je tweedehands artikelen te verkopen. Van baby- en kinderkleding tot aan damesmode en boeken. Ik gebruik mijn Vinted app nu al meer dan een jaar en verkoop (en koop) ontzettend leuke dingen. Heb jij veel in huis liggen wat je niet meer gebruikt en wil je daar snel van af? Met deze 5 gouden tips kun je snel verkopen op Vinted. Een opgeruimd huis is een… opgeruimd hoofd. Tenminste, dat werkt bij mij zo. 😉

Maak representatieve foto’s

Je hebt geen dure camera nodig om mooie foto’s te maken van de dingen die je wilt verkopen. Als je kleding wilt verkopen maak dan foto’s van de voorkant, achterkant en het label van het kledingstuk. Zorg ervoor dat je dikke teen er niet bij opstaat wanneer je de kledingstukken op de grond fotografeert en fotografeer geen verkoopstukken met ‘rommel’ op de achtergrond. Representatieve foto’s verkopen sneller op Vinted.

Gebruik hashtags in de productomschrijving

Veel mensen zijn gek op merkjes. Als de koper een specifiek product of merk zoekt, dan kan dat via de zoekbalk maar ook via hashtags. Dus voeg een stuk of 3-5 hashtags toe aan de productomschrijving. Als je bijvoorbeeld een spel van nijntje verkoopt zijn deze hashtags raadzaam: #nijntje #educatief #kleuter #mercis #bruna

Hashtags in de titel plaatsen heeft weinig zin. In de productomschrijving zijn de hashtags klikbaar en in de titel niet. Dat maakt het voor de gebruiker makkelijker om bepaalde producten te vinden.

Zoek hetzelfde product en ga het nét iets goedkoper aanbieden

Als je snel wilt verkopen op Vinted moet je eerst kijken of anderen het product ook verkopen via de app. Als mensen iets specifieks zoeken zijn ze eerder geneigd om het goedkoopste product (inclusief verzenden) te kiezen. Al is het maar 0,50 minder. Het lokt echt!

Overweeg een Franstalige beschrijving toe te voegen

Via Vinted bereik je meer mensen dan op bijvoorbeeld Marktplaats. Dit komt omdat België, Frankrijk en Spanje ook bij Vinted zijn aangesloten. Dat betekent dat alles wat jij op Vinted hebt geplaatst, ook door iemand uit een ander land kan worden gekocht. En aangezien Frankrijk erg groot is loont het zich om een paar Franse steekwoorden in de beschrijving op te nemen. Zo worden je artikelen voor de Fransen nóg sneller zichtbaar.

Korting aanbieden bij het kopen van meerdere artikelen

Wie is er niet gek op korting? Door bundelkorting aan te bieden bij het kopen van meerdere artikelen zijn kopers sneller geneigd om een pakketje aan spullen te kopen. Scheelt je ook meteen weer verpakkingsmateriaal en je bent sneller van je spulletjes af.

Ben jij al aan het verkopen op Vinted?

*Foto van Pexels

Geef een reactie