Kinderkamer make-over tips

Snelle en budgetvriendelijke kinderkamer make-over

Kinderen kunnen vrij snel op iets zijn uitgekeken. Zo ook de inrichting van hun eigen kamertje. De ene dag zijn ze gek op unicorns en een paar maanden later willen ze liever een kamer in dino-thema. Hoewel je natuurlijk niet altijd aan hun creatieve wensen kunt voldoen, is er wel een manier om de kinderkamer een snelle en budgetvriendelijke make-over te geven. Je leest 6 handige tips in dit artikel!

Tip 1: Koop een nieuw dekbedovertrek

Het is zo simpel, maar zorgt toch voor een groots effect. Met een ander dekbedovertrek geef je de hele kamer weer een nieuwe uitstraling. Zo kun je gemakkelijk de overstap maken van een roze prinsessenthema naar een stoere junglekamer. Vooral als de rest van het interieur vrij neutraal is. Een extra tip is dan ook om duidelijke thema’s of opvallende kleuren vooral toe te passen als decoratie die gemakkelijk te vervangen is.

Tip 2: Geef de muren een andere kleur

Vind je het geen probleem om wat meer tijd te nemen voor de kinderkamer make-over? Geef de muren dan een ander kleurtje met goede muurverf. De binnenverf van Wijzonol is hier ideaal voor. Je kunt de verf gewoon laten mengen tot de perfecte kleur. Ook met slechts één geverfde muur geef je de slaapkamer al een andere look. Dat scheelt toch weer een hoop tijd en moeite.

Tip 3: Hang wandplanken op

Een paar wandplanken mogen niet ontbreken in de kinderkamer. Deze plankjes kun je gebruiken als extra opbergruimte, maar ook voor sfeervolle decoratie. Zodra jouw kind wat ouder is, kun je het gaan gebruiken als boekenplank voor boven het bureau.

budgetvriendelijke kinderkamer make-over tips blog

Tip 4: Gebruik speelgoed ter decoratie

Het is niet nodig om nieuwe woonaccessoires te kopen. Je hebt waarschijnlijk al genoeg leuke spulletjes in huis. Gebruik bijvoorbeeld speelgoed als gezellige decoratie! Knuffels, houten blokken, poppen, autootjes en stapelringen zien er superleuk uit bovenop de kast of op een wandplank.

Tip 5: Geef de meubels een make-over

Geef het nachtkastje, de commode of andere meubels een make-over door ze in een andere kleur te verven. Gebruik een glanzende houtverf zoals Wijzonol Hoogglanslak die extra stoot- en krasvast is. Dan weet je zeker dat het meubelstuk lang mooi blijft.

Tip 6: Probeer een andere indeling

Tot slot kun je eens een andere indeling uitproberen. Verschuif de kledingkast, draai het kinderbed of verander alleen het speelhoekje. Vaak hebben kinderen zelf de creatiefste ideeën voor een nieuwe opstelling. Het is dus leuk om ze hierbij te betrekken!

Geef een reactie