tips-sneller-fit-voelen-na-zwangerschap-bevalling

Tips om je weer sneller fit te voelen na de zwangerschap 

Na 9 maanden kun je eindelijk genieten van jouw kleine wondertje. Fijn om je kindje na deze lange tijd te kunnen ontmoeten. Het genieten kan beginnen. Tegelijkertijd breekt ook een zware periode aan. De kraamtijd mag niet onderschat worden.

Om nog maar te zwijgen over het eerste jaar van je kindje. Gebroken nachten kunnen grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Zowel fysiek als mentaal gezien. Daarnaast ben je ook nog volop aan het ontzwangeren en moet je je weer een beetje thuis gaan voelen in je ‘nieuwe’ lichaam. Dat is niet gemakkelijk. 

Gezond leven is juist in dat eerste jaar na je zwangerschap zo belangrijk. Je lichaam heeft veel ondersteuning nodig. Het heeft het zwaar te verduren gehad de afgelopen tijd en er zal ook nu nog veel van haar gevraagd worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop jij jouw lichaam kan ondersteunen en je weer sneller fit kunt voelen na de zwangerschap. Op deze website vind je ongelooflijk veel handige tips en ook in dit artikel bieden we je alvast de nodige inspiratie. 

Pak je rust om te herstellen 

Allereerst is het belangrijk om niet te snel te willen. Wees realistisch. Je lichaam heeft in negen maanden tijd een topprestatie geleverd. Het heeft een geheel nieuw mensje gecreëerd. Om nog maar te zwijgen over de bevalling. Het is dan ook niet vreemd als het even duurt voordat je lichaam weer de oude is. De ene vrouw voelt zich na zes weken al de oude, maar gemiddeld staat hier toch negen maanden tot een jaar voor. Vraag dus niet teveel van jezelf en pak zeker die eerste weken echt je rust om je lichaam te laten herstellen. 

De kraamtijd is er niet voor niets. Je bent zes weken kraamvrouw. Gedurende die weken mag je dus best wel wat extra hulp inschakelen van je omgeving. Ga nog niet sporten, maar eet gezond. Slaap zoveel mogelijk wanneer de baby slaapt en vraag mensen om te helpen bij huishoudelijke klusjes. Hoe meer jij rust gedurende die eerste weken, hoe sneller je lichaam zal herstellen. 

Bouw het bewegen langzaam op 

Bewegen is ontzettend belangrijk. Zeker als je dit de laatste weken van de zwangerschap niet zo goed meer kon. Het is tevens een goede manier om de overtollige kilo’s van de zwangerschap kwijt te raken, zonder hiervoor veel minder te gaan eten. Voldoende voedingsstoffen zijn immers juist belangrijk om te herstellen. Bovendien is het ook noodzakelijk wanneer je borstvoeding geeft. Bewegen is dan ook dé manier om langzaam aan je gewicht te werken. 

De eerste zes weken wordt afgeraden om te sporten, maar je kunt ook op andere manieren meer beweegmomenten creëren. Probeer bijvoorbeeld elke dag minimaal een half uur te wandelen. Het is niet alleen fijn voor je baby om even een frisse neus te halen, maar dus ook voor jou. 

Slik extra voedingssupplementen 

Je lichaam kan wel wat extra ondersteuning gebruiken in de periode na de bevalling. Daarom slik je voedingssupplementen om je hierbij te helpen. Deze dragen bij aan een sneller herstel en geven meer energie. 

Geef een reactie