Sourcy Water met fruitsmaakjes én zonder suiker! Ruilen?

Dat er in de veel kant en klare drinkpakjes suiker zit dat weten de meeste wel, maar hoeveel? Van Sourcy ontvingen wij een leuk perspakketje, een rugzakje met alle smaken Sourcy Water met smaakjes voor de kinderen. Maar vonden mijn kinderen het wel lekker? En zou jij andere drinkpakjes omruilen voor Sourcy Water met fruitsmaak? Dit kan namelijk tijdens de wisselweken die nog lopen tot het begin van de zomervakantie. 

Het Voedingscentrum adviseert om kinderen een liter water per dag te geven, maar in de praktijk lukt dat lang niet altijd. Een veelgehoord argument van kinderen is dat water ‘vies’ is of ‘saai’ smaakt.Veel ouders geven daarom hun kinderen drinkpakjes mee naar school of sportles. Maar omdat de meeste pakjes drinken veel (fruit)suiker bevatten, zijn er al scholen die zoete drinkpakjes verbieden. Een beker water meegeven is een optie, maar als die vol weer mee naar huis komt, heeft dat ook weinig zin. Sourcy komt daarom met water met een fruitsmaakje. Een nieuwe en lekkere manier om alle kinderen aan het water te krijgen.

img_6089

 

De pakjes zijn er in drie verschillende smaken. Aardbei, banaan en sinaasappel. De pakjes zien er leuk uit met Disney figuren. Er zit bronwater in met fruitsmaak en zonder bubbels, suiker, zoetstoffen, E-nummers en zuren die de tandjes kunnen aantasten. Het is 99,9% bronwater en 0,1% natuurlijk fruitaroma voor een banaan- of sinaasappelsmaak, en 99,7% bronwater met 0,3% natuurlijk fruitaroma voor een aardbeismaak.

img_6097
Proost!
Proost!

Mijn kinderen wilden meteen proeven dus maakten we van alle smaken een pakje open. Er zit een draaidop op elk pakje en die kunnen ze zelf makkelijk openen. Dit is handig omdat je dan niet in één keer het hele pakje op hoeft te drinken. De dop draai je er zo weer op. Je kunt het inschenken of zo rechtstreeks uit het pakje drinken. Mijn dochter had wat problemen om uit het pakje te drinken. Het gat erin is te groot voor haar en ze verslikte zich een keer. Ze vond de aardbeismaak wel lekker dus ik heb het gauw in een bekertje gegoten. Dat drinkt iets makkelijker voor een peuter.

Mijn oudste vond het water met banaansmaak het lekkerst en die lusten mijn andere twee kinderen niet. Mijn jongste zoon dronk het liefst met sinaasappelsmaakje. Deze vond ik zelf ook het lekkerst en is natuurlijk prima als dorstlesser. Het is echt een kwestie van smaak.

img_6132

Volg je mij op Instagram? Dan zag je gisteren misschien een foto voorbijkomen waar ik deze schijf vasthield. Dit is een suikerschijf en hierop staan enkele bekende drinkpakjes op afgebeeld. Schikbarend om te zien dat er in de meeste pakjes meer dan 3 klontjes suiker zit!

De wisseltruck

Heel Nederland wordt de komende acht weken tijdens de Wisseltruc Weken in de gelegenheid gesteld zich te laten informeren over het suikergehalte van het drinkpakje dat nu in de rugzak van hun kind verdwijnt. Dit drinkpakje kan men in de wisseltruck omwisselen voor twee pakjes Sourcy Water met een fruitsmaakje. Van 12 mei tot het begin van de zomervakantie rijdt de Wisseltruck door het land en komt onder andere langs bij de Avondvierdaagse in Utrecht, de Strong Viking Family Run in Amsterdam, de Zeepkistenrace in Apeldoorn, Share a Perfect Day in Hilvarenbeek en het Brakkenfestival in Breda.

Heb jij deze drinkpakjes al in de winkel gespot? En heb je ze al geprobeerd?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 thoughts on “Sourcy Water met fruitsmaakjes én zonder suiker! Ruilen?

 1. Deze lekkere suikervrije drinks koop ik nu ook voor mijn kleinkinderen.
  Ik schrok hoeveel suiker er zit in de andere pakjes en ben snel overgestapt op deze met die leuke Disney figuurtjes. Grappig en gezonder. En nu maar hopen of ze het willen drinken.
  Ik zeg maar zo: Oma heeft niet anders. Het is water of Sourcy water.

  1. Nou ik heb het geprobeerd, maar alle kleinkinderen lusten het niet.
   Zelf vind ik dit drankje ook heel erg vies.
   Heb gehoord, dat veel kinderen het met het koningsontbijt, bij ons in het dorp, het niet lusten en het lieten staan.
   Dus, nu geef ik ze maar weer het vertrouwde appelsap of Slimpie limonade.

 2. Ik heb ze nu – naar aanleiding van jouw artikel – gekocht. Onze school is een van de scholen die pakjes heeft verboden. Of in ieder geval heel vriendelijk heeft gevraagd dat niet meer mee te nemen. Zelf geef ik Mila water mee in een schoolbeker (soms met enkele druppeltjes Karvan Cevitam. Ooit mee begonnen toen ze ziek was en echt geen water wilde drinken). We kochten de smaak aardbei. Ze vindt het erg waterig (hé, het is water met een smaakje) maar het is zóveel beter dan de appelsap die ze heel af en toe – bij wijze van traktatie – krijgt. Goede tip dus!

Geef een reactie