Speciale voeding tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode

Mam Alete - Borstvoeding - Zwanger - Volgmama

Een tijdje geleden liep ik tegen deze producten aan in een Duitse drogist. Speciale sapjes, thee, mueslirepen en zakjes knijpfruit voor de zwangere of borstvoedende vrouw. Dat we extra foliumzuur moeten slikken en op ons eten letten tijdens de kinderwens en de zwangerschap dat wisten we natuurlijk al. Maar deze voedingsmiddelen kende ik nog niet en besloot ze uit te proberen! Is het geldklopperij of  niet?

Nieuw

Wat mij opvalt is dat er op veel artikelen NEU staat. Dat betekend nieuw dus zal het vast nog niet zo heel lang in de schappen liggen. Ik ben altijd wel erg nieuwsgierig naar nieuwe producten en besloot een aantal artikelen mee te nemen. Mam Alete is een soort familie van Nestlé, best bekend in Duitsland.

mam1

Schwangeren- und Stillsaft

Ja, jullie krijgen er gelijk een cursus Duits bij van mij! Schwanger = Zwanger en Stillen = Borstvoeden. Wat opvalt aan dit flesje is dat de sap erg donkerrood is wat mij doet vermoeden dat er veel rode vruchten in zitten. Op de voorkant van het flesje staat dat er veel ijzer, foliumzuur, jodium en vitamine B12 in het drankje zitten. Op het etiket staat dat er geen kleur, aroma, suiker en conserveringstoffen zijn toegevoegd. Ook is dit drankje glutenvrij. Het drankje is echter niet uit fruit gemaakt maar uit verschillende vruchtensappen met toegevoegd ijzer, foliumzuur en vitamine B12. Het wordt aanbevolen om hier 1 á 2 glazen per dag van te drinken. Ik heb het geproefd en het smaakt naar een bosvruchtensapje met een vieze nasmaak… ijzer! Per glas van 200 ml zit er ongeveer 10 mg ijzer in.

Smoothie

Dit flesje moet je zeker schudden voor gebruik zodat de inhoud goed door elkaar verdeeld. En dit drankje vond ik best lekker! Deze smoothie kon ik maar in een smaak vinden: tropische vruchten met appen en perzik. Hier overheerst tenminste niet de ijzersmaak. Dit drankje is gemaakt uit vruchten, vruchtensap en toegevoegde vitamines.

Knijpfruit en mueslireep

De zakjes knijpfruit vond ik ook niet zo lekker, de mueslireep daarintegen wel!

Wel of geen succes?

Eigenlijk zit in al deze producten gewoon extra ijzer, foliumzuur en andere vitaminen toegevoegd. Meer is het niet. De een vind het lekker de ander niet. Smaak is erg persoonlijk. Ik koop het zelf niet weer.

Maar mocht je nu een ijzertekort hebben in de zwangerschap dan zou je zeker dit soort producten kunnen eten en drinken. Als je verder gevarieerd genoeg eet heb je deze producten naar mijn idee niet nodig. Zelf heb ik meerdere malen ijzertekort gehad en kreeg ik hiervoor tabletten van de dokter.

*Deze producten heb ik zelf gekocht bij DM drogist in Duitsland.

Let jij goed op je eetpatroon tijdens de zwangerschap? Had jij ook extra ijzer nodig?

4 thoughts on “Speciale voeding tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode

Geef een reactie