natuurspeeltuin

Buiten spelen in de Speelpolder het Wijland en het Kethelpoort beleefpad in Schiedam

19756463_1910757902469090_6459840595602826209_n

Vandaag lezen jullie over de tweede opdracht van de Mama Challenge 2017. Alle bloggers die meedoen aan deze Challenge delen bij deze opdracht hun favoriete speeltuintjes. Op de route naar Brielle maakten wij een stop bij Schiedam.Vies worden mag hier in de Speelpolder want er is veel water, zand en modder 😉

In het oosten van Nederland zijn er maar weinig natuurspeeltuinen en in het westen van Nederland zijn er best veel. Daar kwam ik achter na door te googelen op ‘natuurspeeltuin’. De speelpolder ligt in Schiedam, echt nog geen 5 minuten van Rotterdam af en bovendien is het gratis toegankelijk voor iedereen!

De speelpolder het Wijland

img_7445

Het was even zoeken want het stond niet duidelijk aangegeven langs de weg. Als je het niet kent, rijdt je er ook zo voorbij want het ligt echt midden tussen de weilanden. De speelpolder ligt aan de rand van Schiedam in het weidse Midden-Delfland aan de Harreweg. Met een trekvlot kan je er naar toe, al een attractie op zich. Er zijn veel (ondiepe) slootjes waar je op verschillende manieren overheen kunt. Bijvoorbeeld touwzwaaien, over stenen lopen, of balanceren over boomstammen. Ook is er een mini strandje met een drijvend vlot. Fijn om even af te koelen als het warm is. Omdat de kans klein is dat je kindje hier schoon blijft is het verstandig om oude kleren aan te trekken en een handdoek en een setje extra kleren mee te nemen. Op het moment dat wij er waren was er een groep van een kinderopvang. Het was er erg druk en daarom zijn we niet al te lang gebleven. Mijn kinderen vonden het erg leuk en mochten we weer eens in de buurt komen dan gaan we gewoon nog een keer!

Beleef Kethelpoort

img_7472

Direct aan de weg van de speelpolder kun je via het Kelthelpoortpad wandelen naar een andere speeltuin. Dit is een belevenispad door het groen waar om de zoveel meter steeds bordjes staan met weetjes en opdrachten. Soms staat er een quiz, de andere keer moet je een opdracht uitvoeren.

img_7462

img_7461

Voor kinderen is dit pad echt superleuk! Mijn kinderen wilden elke opdracht lezen en uitvoeren. Zo moesten ze bijvoorbeeld een vleermuis na doen hoe het hangt, balanceren als een geit en luisteren of ze bepaalde dieren kunnen horen. Mijn dochter hield het lopen helaas niet vol en daarom hebben we haar veel moeten dragen. Wat een beetje jammer is, is dat veel bewoners uit de buurt daar ook hun honden uitlaten en de uitwerpselen niet altijd opruimen. Je moet dus wel even uitkijken waar je kinderen lopen.

img_7474

Op een gegeven moment kom je dus weer bij een andere speeltuin uit. Het Kethelpoortpad loopt rond dus na het spelen liepen we weer terug naar onze auto. We hebben een leuke middag gehad voordat we aankwamen op de camping.

Zijn jullie al eens naar een natuurspeeltuin of speelpolder geweest? Zit er ook een natuurspeeltuin bij jou in de buurt?

Bewaren

9 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl juli 19, 2017 at 9:22 am

  Dat ziet er erg leuk uit! Wij zijn nog nooit naar zoiets geweest. Van die hondenpoep is wel erg jammer!

 • Reply Roelina juli 19, 2017 at 10:11 am

  Wauw, dat ziet er gaaf uit. Wij wonen vlakbij Hof van Twello, ook een natuurspeelpark. Ik hou daar echt van. Het is vaak ook nog erg leerzaam voor kids. Mooie combi.

 • Reply cindy juli 19, 2017 at 10:17 am

  Een natuurspeeltuin is bij ons even rijden maar wauw die van jouw ziet er zo leuk uit! Met dat water zalig!

 • Reply Nicole Orriëns juli 19, 2017 at 10:25 am

  Ze hebben een natuur speeltuin gemaakt in de buurt waar wij vroeger woonden. Echt superleuk. Als we daar nog waren geweest, had ik mijn kinderen daar zeker laten spelen.

 • Reply Judith juli 19, 2017 at 8:27 pm

  Zo leuk, hier heb je die paden ook, grootste lol altijd

 • Reply Karlien - Polished Cats juli 19, 2017 at 9:22 pm

  oh dat ziet er mij daar echt super fijn uit!
  echt ideaal voor de kids

  liefs
  Karlien

 • Reply Fleur juli 20, 2017 at 11:58 am

  Dit soort speeltuinen zijn zo leuk voor kinderen. Ze kunnen zich er lekker uitleven en vies worden. Wij hebben er ook een paar in de buurt

 • Reply Priscilla juli 21, 2017 at 8:08 am

  Zo leuk! Wij wonen hier vlakbij!

 • Reply Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes | Maaike schrijft op juli 24, 2017 at 5:12 am

  […] Nathalie van volgmama kijkt naar natuurspeeltuinen, maar dan rond Brielle en Schiedam. Ik vind dit echt de meest geweldige […]

 • Leave a Reply