Speeltip: met houten blokken een kerstdorp maken

kerstdorp2

Begin dit jaar kregen we een emmer met houten blokken van Eerlijk Speelgoed. De drie maanden werd er hier in huis veel mee gespeeld en daarna werd het iets minder. Ik had de blokken daarom opgeruimd en nu zijn ze weer helemaal terug. We maakten er een kerstdorp mee!

Kerst deco

Wat dit jaar helemaal hip is bij de kerstversiering is een kerstboompje op het dak van een auto vastgebonden. Zo om neer te zetten of in een stolp. Je kunt ze kant en klaar kopen of zoals ons zelf maken.

kerstdorp1
Kerst deco Action

Deze set met kerstboompjes en poppetjes kocht ik bij de Action voor maar € 1,59! We zochten in de bak auto’s van mijn zoon samen een auto uit waar een mooie boom op kon. Deze bonden we vast met een stukje touw. Een kind kan de was doen 😉

Sneeuwkleed

Voor de ondergrond kocht ik dit sneeuwkleed van de Action. De prijs weet ik niet meer maar ik dacht dat het rond de twee euro kostte. Een kerstdorp is natuurlijk leuk in de sneeuw. Nep-sneeuw had ook gekund, dit verkopen ze ook overal maar het geeft alleen zo’n troep. Heb je een witte (speel) tafel, of plaid, dan kun je dit natuurlijk ook gebruiken als ondergrond.

Bouwen

kerstdorp - maken - blokken -  volgmama

Let op: de kerstdeco is niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar! Dit omdat het kleine onderdelen bevat die stuk kunnen gaan. 

Met houten blokken kun je zoveel leuke bedenken! Spontaan kwam ik op het idee om er een kerstdorpje mee te maken. Mijn zoontjes wisten ook meteen hoe ze het dorp wilden maken. Omdat ze al wat ouder zijn gaf ik hun zelf deze opdracht. We hebben een sneeuwkleed, kerstdeco en een doos houten blokken, maken jullie een mooi kerstdorp?

Ze vonden het leuk en wilden meteen aan de slag. Mijn dochter is nog te jong om met de kerstdeco te spelen dus mijn jongens konden zich uitleven toen mijn dochter sliep. Ze vonden het erg leuk en het prikkelt natuurlijk de fantasie, tijdens het bouwen verzinnen ze er verhalen bij. Zo leuk om dit van een klein afstandje te horen. En na afloop is het natuurlijk zo weer opgeruimd.

Leggen jullie ook wel eens speelgoed weg als er minder mee gespeeld word om er een tijd later weer aandacht aan te besteden?

 

One thought on “Speeltip: met houten blokken een kerstdorp maken

Geef een reactie