Spelen met kartonnen speelgoed van Lilliputiens

Lilliputiens - karton - game - volgmama

Thuis spelen mijn kinderen graag met houten speelgoed. Plastic speelgoed hebben we ook wel en toen ik de vraag kreeg of mij het leuk leek iets van Lilliputiens uit te proberen moest ik eerst even kijken op hun site wat ze voor producten hebben. Wij lieten ons verrassen en ontvingen kartonnen speelgoed. Ja je leest het goed, karton! Superleuk en kleurig, we kregen meteen een wauw gevoel toen we de doos openmaakten.

Lilliputiens

Lilliputiens werd in 1995 opgericht door twee vriendinnen in België. Het merk is begonnen met stoffen speelgoed en het assortiment is inmiddels al behoorlijk uitgebreid. Ook met andere materialen zoals dit leuke speelgoed van karton. Het speelgoed barst uit in een kleurexplosie het is zo bont en toch passen de kleuren weer bij elkaar. Op verschillende producten zie je schattige personages terug. Creativiteit staat bij dit merk in een hoog vaandel.

Genius collectie

Wij ontvingen twee producten uit de Genius collectie, de Pyramid’ Cake en het Equilibrius stapelspel. Genius is een collectie bestaande uit 30 speeltjes voor kinderen vanaf 6 maanden tot 6 jaar met als doel kinderen te helpen ontdekken en groeien dankzij de spelletjes. Het zou de nieuwsgierigheid en creativiteit aanwakkeren, dat gaan wij dus uitproberen.

Pyramis'cake - Lilliputiens - Rups - Volgmama
Pyramid’ Cake

lilli3

De Pyramid’ Cake

Dit speelgoed testte ik samen met mijn dochter. Volgens de verpakking geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Dat is ze nog net niet maar voorruit, ik wilde eens weten of ze er iets mee kon. Wie ons op Instagram volgt heeft hier al een leuk filmpje voorbij zien kunnen komen. Het uit en inpakken van de ronde kartonnen vormen was al een feestje op zich, het voelen dat de ene vorm groter is als de andere.In totaal bestaat de set uit 10 vormen.

Daarna begon mijn dochter vanuit haarzelf te stapelen. Alsof ze wist hoe het moest. Om een grote toren te bouwen gaf ik haar een voor een van groot naar klein de onderdelen aan en met een klein beetje hulp bouwden we samen een hoge toren van wel 68 cm lang! Op de vormen staan kaarsjes die je ook kunt tellen en diertjes om de groottes te vergelijken. Haar eigen creativiteit? De pop die in haar buurt toe keek moest ook een taartje eten 😉

 

Equilibrius - spelen - stapelspel - getest - volgmama
Samen met het Equilibrius spel spelen

Equilibrius stapelspel

Dit spel is vrij eenvoudig en leuk om alleen of met meerdere kinderen te spelen. Bij het tweede rondje deed ik zelf ook mee en dat was lachen toen mama de toren liet omvallen. Je bouwt eerst een podium en na het plaatsen van de olifant kan het spel beginnen. Om de beurt plaats je een personage uit de Lilliputiens familie op een ander stuk. Je kunt echt aan alle kanten uitbouwen maar pas op.. de toren mag natuurlijk niet omvallen. De stukjes ruim je na afloop makkelijk weer op in de trommel waar het podium op staat.

Conclusie

Wij vonden het leuk om op deze manier kennis te maken met de Lilliputiens en kartonnen speelgoed. Het speelgoed is erg stevig en het karton buigt niet snel om. Het speelgoed is uitdagend en de kleuren vallen mooi op. Mijn kinderen vinden de spelletjes erg leuk om te doen en mijn zoontjes verkiezen het Equilibrius stapelspel als favoriet. Waarschijnlijk voelen ze zich met  (net) 6 en 8 jaar toch net iets te oud voor de Pyramid’ game terwijl mijn dochter er graag mee speelt.

De Pyramid’ Cake heeft een advies verkoopprijs van €24,99 en het Equilibrius € 14,99. De producten zijn te koop verschillende winkels en online. Kijk voor meer informatie  en verkoopadressen op de website van Lilliputiens.

Kennen jullie de Lilliputiens al? Zouden jullie kinderen dit ook leuk vinden?

3 thoughts on “Spelen met kartonnen speelgoed van Lilliputiens

Geef een reactie