Squla zomerboek puzzelboek review winactie blog

WIN!!! Blijf leuk leren in de zomervakantie met het Squla zomerboek en puzzelblok

Na ongeveer drie maanden thuisonderwijs zijn de basisscholen in Nederland weer helemaal open. De eerste schoolweek zal voor de meeste kinderen en ouders, best even wennen zijn geweest! Mijn jongste kind mag komende woensdag weer voor het eerst naar school en voor we het door hebben is het alweer zomervakantie! Hebben jullie het Denksport x Squla zomerboek én de -puzzelblokken al in de supermarkt zien liggen? Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3/4/5). Zo kunnen zij blijven leren in de vakanties, zodat het kennisniveau tot het volgende schooljaar, niet langzaam wegzakt. Wij kregen van Denksport twee Squla boekjes opgestuurd om te reviewen en mogen ook één van onze lezers blij maken met zo’n gave set. En weet je wat, we doen er een mooie ‘VolgMama balpen’ bij, zodat je kindje direct met de boekjes kan beginnen!

Squla x Denksport

Hoe leuk en relaxed ze het thuisonderwijs ook vonden… mijn kinderen zijn blij dat ze weer naar school mogen! En ik ook. Ze zien hun vriendjes, juffen en meesters weer, en dat doet ze goed. Zelf moet ik nog even mijn draai zien te vinden want de wekker gaat doordeweeks weer om 6.00 uur en dat is best vroeg.

Tijdens de thuis-quarantaine is er veel vraag geweest naar de Denksport Junior puzzelboekjes. Natuurlijk heeft Denksport in tussentijd niet stilgezeten want er is in samenwerking met Squla een nieuwe reeks Junior/Squla puzzelboekjes en een zomerboek uitgekomen. Wij hebben ze vorige week al in een display zien liggen, bij Albert Heijn in Ootmarsum.

Squla Zomerboek Puzzelblok - Blog Review Zomervakantie Doeboek

Squla zomerboek

Samen met de Squla figuren maken de kinderen een wereldreis waarbij verschillende continenten aan bod komen. In het Squla vakantieboek zijn, naast de bekende taal- en rekenpuzzels ook leuke doe pagina’s te vinden. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Naast al deze leuke en uitdagende puzzels vind je in dit boek ook leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie. Kinderen hoeven zich met het Squla vakantieboek niet te vervelen. Goed voor uren puzzelplezier!

Squla puzzelblok: spelend lezen en rekenen

Q weet niet wat hij leuker vindt, taal of rekenen. Hij houdt van allebei! Dit is dan ook zijn favoriete puzzel blok. Vol met letters en cijfers, grappige taalpuzzeltjes, pittige cijferpuzzels en leuke reken oefeningetjes. Daar word je vanzelf slimmer van!

Squla vakantieboekjes 2020 - Ervaring

Review; wat wij van de Squla vakantieboeken vinden

Squla kennen wij als een digitaal leerplatform wat scholen vaak gebruiken. Zelf hebben wij (nog) geen ervaring met het leerprogramma maar gastblogger Jungja is er laaiend enthousiast over. Haar dochter van 5 jaar vind de manier van leren erg leuk.

Het Squla zomerboek en het puzzelblok ‘Spelend lezen en rekenen’ zien er kleurig en vrolijk uit. De herkenbare afbeeldingen spreken jonge kinderen aan. Er is ontzettend veel variatie in de opdrachten en dat maakt het ‘al spelenderwijs leren’ juist erg leuk!

Het puzzelblok is handig om mee te nemen voor onderweg en je kunt de bladzijden er ook uitscheuren. Op elke achterkant van het blaadje kun je de antwoorden controleren.

Nog veel meer leerplezier!

Naast de twee Squla puzzelboekjes die wij hierboven hebben besproken zijn ook de volgende Denksport/Squla titels verkrijgbaar: Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z, Rekenhotel – Check in en reken mee, Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen en Topotrein – Verken de wereld per spoor.

Alle boekjes zijn los te koop in de winkels vanaf 5,95 euro of te bestellen in de Denksport webshop. Er zit geen abonnementsmogelijkheid op deze titels dus op=op.

Winactie; maak kans op een Squla vakantiepakketje!

Namens Denksport mogen wij 1 x het Squla zomerboek en spelend lezen en rekenen weggeven. Hier heb ik een leuk pakketje van gemaakt en een Volgmama balpen bij gedaan. Er kan dit keer dus maar één lezer winnen. Meedoen kan alleen als je een Nederlands of Duits postadres hebt.

Laat hieronder of op Facebook een reactie achter voor wie jij dit Squla vakantiepakketje wilt winnen. De winactie delen mag en vinden we leuk, maar is niet verplicht.

*De winnaar ontvangt rond 25 juni bericht.

55 thoughts on “WIN!!! Blijf leuk leren in de zomervakantie met het Squla zomerboek en puzzelblok

 1. Ja, leuk voor mijn dochter die in groep 4 zit.
  Morgen over 3 weken begint de zomervakantie hier en zo’n Squla pakket is heel welkom. Er zal vast een moment komen dat ik nog thuis moet werken en ze vraagt “ik verveel me , wat kan ik doen?”, nou dan tover ik graag dit pakketje tevoorschijn zodat ze zich kan amuseren en ook nog wat kan leren.

   1. Heel leuk voor mijn zoon van 7 jaar. Hij is leergierig, maar gaat helaas niet echt met plezier naar school. Hij is de jongste vd klas en dat voelt/ merkt hij vaak, anderen zijn verder.
    Vakantie en puzzel / spelletjes boekjes vind hij heel leuk. Hiermee zou je hem echt een plezier doen. En beter dan computer tv ed.

 2. Jaa wat leuk! Denksport fan hier en squla is natuurlijk superleuk! Ik ben benieuwd naar de combinatie en doe graag mee voor mijn zoon! Binnenkort een paar daagjes weg en hoe leuk is het om tijdens de treinreizen hieraan te zitten! Een vakantieboek zal helemaal geweldig zijn!

  1. Ik doe graag mee voor mijn kleindochtertje viënna van 5 jaar, ze zit in groep 1 maar maakt geregeld werk van groep 3. Ook mag ze na de grote vakantie door naar groep 3. Dan kan ze in de vakantie alvast oefenen 🤞🤞🤞

 3. Ik doe graag mee voor mijn zoontje van 6.
  Hij zag hem gister al in de supermarkt liggen en vroeg meteen al van mag ik die?
  Omdat ons budget niet zo ruim is heb ik moeten zeggen dat ik daar eerst voor moet sparen.
  Nu hopen dat we aan het einde van de maand wat over houden of dat we deze mogen winnen.

 4. Jaaa super leuk voor mijn zoon Milan, hij is net 6 geworden. Hij gaat na de zomervakantie naar groep 3. Dus hoe leuk om in de vakantie zich daar al op voor te bereiden met leuke puzzels. Hij is puzzelfan en omdat we dit jaar op vakantie gaan overslaan kan hij zich goed vermaken met deze leuke boekjes! Rekenen en lezen daar houdt hij zich vooral mee bezig en voelt zich echt groot als het hem ook lukt. Wij gaan duimen voor dit gave pakket 🙂

 5. Wauw, spelend lezen en spelend rekenen. Als iets zeker is, is het dat kinderen spelend leren. En ook spelend uitdaging nodig hebben. Dit zou geweldig zijn voor onze Bente!!

 6. Onze kleindochter vindt opdracht boekjes leuk. Hier vraagt ze altijd oma heb je alweer het Anwb boekje. Daar staan ook altijd leuke Dingen voor haar in.

 7. Wat een gave winactie! Onze stoere vent gaat na de zomervakantie naar groep 3 en is ontzettend verdrietig dat hij een hele vakantie moet wachten voordat hij weer aan de slag kan dus dit zou een super prijs voor hem zijn! We gaan heel hard duimen!

 8. Ohhh dit is ontzettend leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor onze dochter Alicia (7). Ook tijdens de schoolvakanties is ze graag bezig met taal- en rekenoefeningen.

 9. Ik doe mee voor mijn zoontje. Hij gaat straks naar groep 4 en wil graag net als mama puzzelen in de vakantie. Met dit pakket kan hij vast en zeker uit de voeten. Het is leuk en leerzaam, een prima tijdverdrijf voor in de vakantie.

 10. Oh woooowww dat zou helemaal geweldig zijn voor mijn dochters !!! Het zomerboek en het puzzelboek winnen zou echt GE-WEL-DIG zijn want mijn dochters van 6 en 8 jaar oud Misten school echt in deze rare corona tijd. Ik denk niet dat ze er blij van worden om nu weer 6 weken vrij te zijn. Zou dus erg leuk zijn als we wat kunnen oefenen in de vakantie 🙂

 11. Ik doe graag mee voor mijn dochters. De oudste heeft moeite met rekenen dus daar willen we in de zomer op een leuke manier wat aandacht aan besteden. En de jongste kan wel wat hulp gebruiken bij taal. Dus dan kunnen ze de boekjes delen.

 12. Met dit leuke Squla Zomerboek en puzzelblok maak ik mijn kleinzoon van 9 jaar heel erg blij.
  Hij heeft het heel druk gehad met stoeptekeningen voor de deur voor zijn in quarantaine zittende oma en opa, dus dat mag wel beloond worden met deze Vakantieboeken.
  Ik volg op Bloglovin en heb daar geliked en geloved en doe heel graag mee voor hem.

 13. Leuk ik doe graag mee. Ze hebben hier al squla op hun tablet maar dat neem je natuurlijk niet zomaar mee als je een dagje naar het strand gaat oid. Dus dan is zo’n puzzelboekje een echte uitkomst. Leuk!

 14. Mooie leer/speel boeken. Doe graag mee voor de jongens. Kunnen ze samen de spelletjes doen en er gelijk wat van opsteken. Twee vliegen in één klap dus. Handig en leuk. Leuke vakantie winactie.

Geef een reactie