Squla zomerboek puzzelboek review winactie blog

WIN!!! Blijf leuk leren in de zomervakantie met het Squla zomerboek en puzzelblok

Na ongeveer drie maanden thuisonderwijs zijn de basisscholen in Nederland weer helemaal open. De eerste schoolweek zal voor de meeste kinderen en ouders, best even wennen zijn geweest! Mijn jongste kind mag komende woensdag weer voor het eerst naar school en voor we het door hebben is het alweer zomervakantie! Hebben jullie het Denksport x Squla zomerboek én de -puzzelblokken al in de supermarkt zien liggen? Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3/4/5). Zo kunnen zij blijven leren in de vakanties, zodat het kennisniveau tot het volgende schooljaar, niet langzaam wegzakt. Wij kregen van Denksport twee Squla boekjes opgestuurd om te reviewen en mogen ook één van onze lezers blij maken met zo’n gave set. En weet je wat, we doen er een mooie ‘VolgMama balpen’ bij, zodat je kindje direct met de boekjes kan beginnen!

Squla x Denksport

Hoe leuk en relaxed ze het thuisonderwijs ook vonden… mijn kinderen zijn blij dat ze weer naar school mogen! En ik ook. Ze zien hun vriendjes, juffen en meesters weer, en dat doet ze goed. Zelf moet ik nog even mijn draai zien te vinden want de wekker gaat doordeweeks weer om 6.00 uur en dat is best vroeg.

Tijdens de thuis-quarantaine is er veel vraag geweest naar de Denksport Junior puzzelboekjes. Natuurlijk heeft Denksport in tussentijd niet stilgezeten want er is in samenwerking met Squla een nieuwe reeks Junior/Squla puzzelboekjes en een zomerboek uitgekomen. Wij hebben ze vorige week al in een display zien liggen, bij Albert Heijn in Ootmarsum.

Squla Zomerboek Puzzelblok - Blog Review Zomervakantie Doeboek

Squla zomerboek

Samen met de Squla figuren maken de kinderen een wereldreis waarbij verschillende continenten aan bod komen. In het Squla vakantieboek zijn, naast de bekende taal- en rekenpuzzels ook leuke doe pagina’s te vinden. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Naast al deze leuke en uitdagende puzzels vind je in dit boek ook leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie. Kinderen hoeven zich met het Squla vakantieboek niet te vervelen. Goed voor uren puzzelplezier!

Squla puzzelblok: spelend lezen en rekenen

Q weet niet wat hij leuker vindt, taal of rekenen. Hij houdt van allebei! Dit is dan ook zijn favoriete puzzel blok. Vol met letters en cijfers, grappige taalpuzzeltjes, pittige cijferpuzzels en leuke reken oefeningetjes. Daar word je vanzelf slimmer van!

Squla vakantieboekjes 2020 - Ervaring

Review; wat wij van de Squla vakantieboeken vinden

Squla kennen wij als een digitaal leerplatform wat scholen vaak gebruiken. Zelf hebben wij (nog) geen ervaring met het leerprogramma maar gastblogger Jungja is er laaiend enthousiast over. Haar dochter van 5 jaar vind de manier van leren erg leuk.

Het Squla zomerboek en het puzzelblok ‘Spelend lezen en rekenen’ zien er kleurig en vrolijk uit. De herkenbare afbeeldingen spreken jonge kinderen aan. Er is ontzettend veel variatie in de opdrachten en dat maakt het ‘al spelenderwijs leren’ juist erg leuk!

Het puzzelblok is handig om mee te nemen voor onderweg en je kunt de bladzijden er ook uitscheuren. Op elke achterkant van het blaadje kun je de antwoorden controleren.

Nog veel meer leerplezier!

Naast de twee Squla puzzelboekjes die wij hierboven hebben besproken zijn ook de volgende Denksport/Squla titels verkrijgbaar: Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z, Rekenhotel – Check in en reken mee, Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen en Topotrein – Verken de wereld per spoor.

Alle boekjes zijn los te koop in de winkels vanaf 5,95 euro of te bestellen in de Denksport webshop. Er zit geen abonnementsmogelijkheid op deze titels dus op=op.

Winactie; maak kans op een Squla vakantiepakketje!

Namens Denksport mogen wij 1 x het Squla zomerboek en spelend lezen en rekenen weggeven. Hier heb ik een leuk pakketje van gemaakt en een Volgmama balpen bij gedaan. Er kan dit keer dus maar één lezer winnen. Meedoen kan alleen als je een Nederlands of Duits postadres hebt.

Laat hieronder of op Facebook een reactie achter voor wie jij dit Squla vakantiepakketje wilt winnen. De winactie delen mag en vinden we leuk, maar is niet verplicht.

*De winnaar ontvangt rond 25 juni bericht.

55 Comments

 • Reply Heidie van der Steeg juni 18, 2020 at 3:45 pm

  Ja, leuk voor mijn dochter die in groep 4 zit.
  Morgen over 3 weken begint de zomervakantie hier en zo’n Squla pakket is heel welkom. Er zal vast een moment komen dat ik nog thuis moet werken en ze vraagt “ik verveel me , wat kan ik doen?”, nou dan tover ik graag dit pakketje tevoorschijn zodat ze zich kan amuseren en ook nog wat kan leren.

  • Reply Jolanda teesink juni 18, 2020 at 4:38 pm

   Onze kleindochter vindt opdracht boekjes leuk. Hier vraagt ze altijd oma heb je alweer het Anwb boekje. Daar staan ook altijd leuke Dingen voor haar.

   • Reply Es juni 18, 2020 at 5:36 pm

    Heel leuk voor mijn zoon van 7 jaar. Hij is leergierig, maar gaat helaas niet echt met plezier naar school. Hij is de jongste vd klas en dat voelt/ merkt hij vaak, anderen zijn verder.
    Vakantie en puzzel / spelletjes boekjes vind hij heel leuk. Hiermee zou je hem echt een plezier doen. En beter dan computer tv ed.

 • Reply Fay juni 18, 2020 at 3:48 pm

  Jaa wat leuk! Denksport fan hier en squla is natuurlijk superleuk! Ik ben benieuwd naar de combinatie en doe graag mee voor mijn zoon! Binnenkort een paar daagjes weg en hoe leuk is het om tijdens de treinreizen hieraan te zitten! Een vakantieboek zal helemaal geweldig zijn!

  • Reply Tina Megens juni 18, 2020 at 4:56 pm

   Ik doe graag mee voor mijn kleindochtertje viënna van 5 jaar, ze zit in groep 1 maar maakt geregeld werk van groep 3. Ook mag ze na de grote vakantie door naar groep 3. Dan kan ze in de vakantie alvast oefenen 🤞🤞🤞

  • Reply Gera juli 5, 2020 at 10:08 pm

   Ik doe graag mee voor de regenachtige dagen in de zomervakantie!

 • Reply Lotte juni 18, 2020 at 3:49 pm

  Heel erg leuk voor mijn zoon! Kan hij toch een beetje ‘bij’ blijven in de vakantie!

 • Reply elisabeth maria martina juni 18, 2020 at 3:49 pm

  ideaal voor mijn kleindochter nu de vakantie een #staycation word

 • Reply Cindy Tsamir juni 18, 2020 at 3:52 pm

  Ik zou dit heeeel graag winnen voor mijn zoon Jack. Dat zou onze thuis-vakantie dit jaar zeker nog een stuk leuker maken! Groetjes, Cindy

  • Reply Saskia juni 18, 2020 at 4:50 pm

   Super leuk en ideaal voor tijdens de vakantie. En de balpen wordt voor mama zelf 😉.

  • Reply Yvonne W. juni 18, 2020 at 8:14 pm

   Spelend leren met deze leuke spelletjes! Echt iets voor mijn kids!

 • Reply Alma Weidema juni 18, 2020 at 3:54 pm

  Zoon van 6 en dochter van 5 kunnen hier de vakantie mee door. 👍🎉

 • Reply Karin Schuitmaker juni 18, 2020 at 4:08 pm

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje van 6.
  Hij zag hem gister al in de supermarkt liggen en vroeg meteen al van mag ik die?
  Omdat ons budget niet zo ruim is heb ik moeten zeggen dat ik daar eerst voor moet sparen.
  Nu hopen dat we aan het einde van de maand wat over houden of dat we deze mogen winnen.

 • Reply marieke juni 18, 2020 at 4:10 pm

  Jaaa super leuk voor mijn zoon Milan, hij is net 6 geworden. Hij gaat na de zomervakantie naar groep 3. Dus hoe leuk om in de vakantie zich daar al op voor te bereiden met leuke puzzels. Hij is puzzelfan en omdat we dit jaar op vakantie gaan overslaan kan hij zich goed vermaken met deze leuke boekjes! Rekenen en lezen daar houdt hij zich vooral mee bezig en voelt zich echt groot als het hem ook lukt. Wij gaan duimen voor dit gave pakket 🙂

 • Reply Patricia juni 18, 2020 at 4:33 pm

  Wat leuk, dat wil onze dochter vast graag doen op de camping!

 • Reply Nathalie Op het Veld juni 18, 2020 at 4:33 pm

  Wauw, spelend lezen en spelend rekenen. Als iets zeker is, is het dat kinderen spelend leren. En ook spelend uitdaging nodig hebben. Dit zou geweldig zijn voor onze Bente!!

 • Reply Jolanda teesink juni 18, 2020 at 4:39 pm

  Onze kleindochter vindt opdracht boekjes leuk. Hier vraagt ze altijd oma heb je alweer het Anwb boekje. Daar staan ook altijd leuke Dingen voor haar in.

 • Reply Mariska kools juni 18, 2020 at 5:07 pm

  O super leuk zeg. Ik waag graag een kansje voor onze 2 meiden, vayene 6 en zoe 8 jaar oud kunnen ze samen delen. 🍀🍀🍀🥰

 • Reply lisette juni 18, 2020 at 6:21 pm

  Wat een gave winactie! Onze stoere vent gaat na de zomervakantie naar groep 3 en is ontzettend verdrietig dat hij een hele vakantie moet wachten voordat hij weer aan de slag kan dus dit zou een super prijs voor hem zijn! We gaan heel hard duimen!

 • Reply Femke Dekker juni 18, 2020 at 6:27 pm

  Dit pakket zou helemaal van pas komen hier. Onze kids zijn 4, 7 en 8 jaar oud. Zij kunnen zich vast samen uren vermaken met de boekjes.

 • Reply Bianca juni 18, 2020 at 8:29 pm

  Superleuk voor mijn dochter en zoon van 5 en 7 jaar!

 • Reply riggie an lochem juni 18, 2020 at 11:40 pm

  Super leuk voor mijn kids die nu in groep 3 en 4 zitten en na de zomer naar groep 4 en 5 gaan.

 • Reply Linda Smeets juni 19, 2020 at 1:23 am

  Ohhh dit is ontzettend leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor onze dochter Alicia (7). Ook tijdens de schoolvakanties is ze graag bezig met taal- en rekenoefeningen.

 • Reply Marieke juni 19, 2020 at 5:08 am

  Jaaa super leuk voor onze dochter linn

 • Reply Mark juni 19, 2020 at 5:39 am

  Onze kids genieten van de Squla spelletjes die wij hebben; deze activiteiten boeken zullen zij ook zeker geweldig vinden!

 • Reply Jitske juni 19, 2020 at 6:02 am

  Ja dit zou mijn leergierige dochter graag willen leren

 • Reply Marian B juni 19, 2020 at 1:00 pm

  Ik doe mee voor mijn zoontje. Hij gaat straks naar groep 4 en wil graag net als mama puzzelen in de vakantie. Met dit pakket kan hij vast en zeker uit de voeten. Het is leuk en leerzaam, een prima tijdverdrijf voor in de vakantie.

 • Reply Jolijn kools juni 19, 2020 at 8:09 pm

  Oh woooowww dat zou helemaal geweldig zijn voor mijn dochters !!! Het zomerboek en het puzzelboek winnen zou echt GE-WEL-DIG zijn want mijn dochters van 6 en 8 jaar oud Misten school echt in deze rare corona tijd. Ik denk niet dat ze er blij van worden om nu weer 6 weken vrij te zijn. Zou dus erg leuk zijn als we wat kunnen oefenen in de vakantie 🙂

 • Reply Miekske Dingens juni 19, 2020 at 9:03 pm

  Wat leuk! Onwijs graag een kansje voor onze kapoen! Lijkt me leuk om hiermee bezig te kunnen zijn! <3

 • Reply Cuypers Marita juni 20, 2020 at 6:24 pm

  Ik zou er graag onze kleinzoon mee blijmaken, hij vind het leuk om spelenderwijs dingen te kunnen leren!

 • Reply Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) juni 20, 2020 at 8:20 pm

  Ik doe graag mee voor mijn dochters. De oudste heeft moeite met rekenen dus daar willen we in de zomer op een leuke manier wat aandacht aan besteden. En de jongste kan wel wat hulp gebruiken bij taal. Dus dan kunnen ze de boekjes delen.

 • Reply Marieka Waalwijk juni 21, 2020 at 1:23 pm

  Ik zou graag dit pakket winnen voor mijn zoon Dani

 • Reply Anneliese de Waal juni 21, 2020 at 3:01 pm

  Ik doe erg graag mee voor mijn zoon, zou heel goed voor hem zijn 🤗🤗 Groetjes Anneliese 💛💛

 • Reply kempenaers anita juni 21, 2020 at 5:09 pm

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes werken graag in doeboeken

 • Reply Jan juni 21, 2020 at 5:52 pm

  Super leuk om ons dochtertje mee te mogen verrassen .

 • Reply anja juni 21, 2020 at 7:42 pm

  erg leuk voor de kids

 • Reply Willem de Wal juni 21, 2020 at 8:48 pm

  Ik doe mee voor mijn nichtje Amaly die 10 juni jl. een broertje heeft gekregen, zij moet de aandacht nu delen, dus als wij op kraamvisite mogen, zou het leuk zijn als ik ook een cadeautje voor haar kan meebrengen.

 • Reply Iris juni 21, 2020 at 10:06 pm

  Wat leuk voor mijn kids

 • Reply Renilda juni 21, 2020 at 10:07 pm

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen

 • Reply Oma Will juni 21, 2020 at 11:07 pm

  Met dit leuke Squla Zomerboek en puzzelblok maak ik mijn kleinzoon van 9 jaar heel erg blij.
  Hij heeft het heel druk gehad met stoeptekeningen voor de deur voor zijn in quarantaine zittende oma en opa, dus dat mag wel beloond worden met deze Vakantieboeken.
  Ik volg op Bloglovin en heb daar geliked en geloved en doe heel graag mee voor hem.

 • Reply Carolien juni 22, 2020 at 6:19 am

  Ik wil deze leuke prijs graag winnen voor mijn neefje Ties en nichtje Fé. Kunnen ze lekker aan de slag in de vakantie.

 • Reply A. juni 22, 2020 at 6:58 am

  Squla vakantiepakketje…super idee wij doen mee 😉

 • Reply Melissa Van Stipdonk juni 22, 2020 at 8:27 am

  Leuk ik doe graag mee. Ze hebben hier al squla op hun tablet maar dat neem je natuurlijk niet zomaar mee als je een dagje naar het strand gaat oid. Dus dan is zo’n puzzelboekje een echte uitkomst. Leuk!

 • Reply Tamara juni 22, 2020 at 9:32 am

  Leuk zeg, ik doe graag mee voor Emma!

 • Reply Iris Bakker juni 22, 2020 at 9:55 am

  Superleuk voor mijn groep 3’er. Ik doe graag mee

 • Reply Peggy juni 22, 2020 at 12:11 pm

  Leuk voor mijn zoontje! Hij wordt altijd zo enthousiast van squla, en kan zo in de zomervakantie aan de slag! 💪🏻

 • Reply maaike beld juni 22, 2020 at 12:51 pm

  Ah, wat een leuk pakketje! Zou super zijn voor mijn 2 dochters <3!

 • Reply SophiaG juni 22, 2020 at 8:33 pm

  Ik maak graag kans voor mijn dochter Isa (7 jaar) die het maar wat jammer vind dat over 2 weken de zomervakantie al begint.

 • Reply Ellen velzeboer juni 22, 2020 at 8:47 pm

  Dit zou ik heel graag aan mijn zoon geven als we op vakantie gaan!

 • Reply Lida juni 23, 2020 at 8:19 am

  Mooie leer/speel boeken. Doe graag mee voor de jongens. Kunnen ze samen de spelletjes doen en er gelijk wat van opsteken. Twee vliegen in één klap dus. Handig en leuk. Leuke vakantie winactie.

 • Reply Sanne juni 23, 2020 at 9:53 am

  Super leuk! Ik doe mee voor mijn zoon Ryan!

 • Reply Shiv Chin juni 23, 2020 at 10:23 am

  Leuke boeken om deze zomer te gebruiken voor mijn zoontje en zijn vriendje.

 • Reply Imke juni 23, 2020 at 7:42 pm

  erg leuk voor de kids

 • Reply Monique weber juni 24, 2020 at 9:17 pm

  Heerlijk leuk leerzaam en lekker bezig blijven goed voor de vakantie

 • Reply Sharon v Bregt juni 25, 2020 at 7:19 pm

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze is helemaal weg van dit soort boekjes dus dat zal een heerlijke rustige heenreis voor de vakantie worden.

 • Leave a Reply