Star Wars kinderfeestje

Zo mooi om te horen dat iemand zei “Super van jullie dat ondanks de verhuizing de kinderen voor gaan!“. Dit is voor ons niets anders dan vanzelfsprekend. We zijn druk, er moeten nog meubels in elkaar en dozen uitgepakt worden. Maar hey, een kinderfeestje hoort erbij en uitstellen is geen optie. Mijn zoon kreeg zijn gewenste Star Wars kinderfeestje. Kijk je mee?

Het scheelde natuurlijk al dat ik zijn uitnodigingen al een maand van te voren klaar had. Ik hoefde alleen nog maar stukjes papier erop te plakken met de datum, tijd, adres en naam van zijn vriendjes.

uitnodigingen

De uitnodigingen werden enthousiast in ontvangst genomen en mijn zoon straalde tijdens het uitdelen. Daar doe je het toch voor? De glimlach van een kind.. Wil je deze uitnodigingen ook maken? Op deze link kun je terug vinden hoe ik ze gemaakt heb.

img_5644

Ik weet niet of de moeders van de vriendjes het oké vinden als hun kroost online staat en daarom heb ik de gezichten onherkenbaar gemaakt. Om 15.00 uur kwamen ze allemaal stuk voor stuk binnen. Mijn zoon heeft nieuwe meubels gekregen van ons, een echte tienerkamer met volwassen look. We gaan deze week de meubels in elkaar zetten en de kamer stoer inrichten. Hij heeft de meubels zelf uitgezocht. Ondanks hij alleen op een matrasje sliep tussen een paar dozen kleding (we wonen er nét een week) wilde hij met trots zijn kamer aan zijn vriendjes laten zien.

Daarna zijn we naar buiten gegaan om te starten met cupcakes en Star Wars kinderchampagne. Let op de Star Wars prikkers en de 9 😉

img_5659

img_5650

Ik kocht bij Action bekers, bordjes en servetten van Star Wars. Kost daar ook geen drol en het is nét dat beetje extra wat het voor kinderen geweldig leuk maakt.

yoda1

Daarna was het tijd om onze eigen gemaakte Star Wars Yoda piñata kapot te slaan. Deze hebben we gevuld met stukken krant, servetten en snoepzakjes. Het was een groot succes en de kinderen hebben zich er in totaal ongeveer 30 minuten mee vermaakt. Ik maakte er een kort filmpje van met mijn telefoon die je hieronder kunt zien. Let op: er word Duits gepraat. Onze kinderen worden tweetalig opgevoed voor degenen die het nog niet weten.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=BYVtyPaJ4rk[/embedyt]

 

Om 16.00 uur gingen we naar de kegelbaan van Zum Blauen Bock. Hier zijn we al vaker geweest en het is altijd ontzettend gezellig. Het ligt in een klein dorpje in Duitsland en de eigenaren zijn Nederlands. Ze begonnen jaren geleden een soort van “ik vertrek” en hebben een oude kegelbaan/café omgetoverd tot een mooie camping met eetgelegenheid en kegelbaan. Momenteel bouwen ze aan een pipowagen, echt superleuk!

Psssst geheimpje.. sommige van jullie weten misschien al dat ik naast Volgmama een family reisblog op wil zetten. Hier schrijf ik dan alles over onze vakantie ervaringen en leuke uitstapjes met de kinderen. Wij zijn gek op reizen en leuke dingen. Je leeft maar één keer dus geniet ervan. Er zal dus misschien ook een aparte blog komen over de Zum Blauen Bock. 😉

18222643_1504696012934099_1305249517970454648_n

Maar goed… even weer terug naar het kinderfeestje want daar ging deze blog over. We zijn een uurtje gaan kegelen. Hier heb je echt wel twee volwassen bij nodig om die jongens in de gaten te houden. Op de foto begonnen we net en was het een en al chaos. Ze pakten meteen een bal en gooiden maar wat. Al gauw greep mijn man in om ze allemaal naar achteren te halen en ze één voor één te laten gooien. Op een bord schreven we de initialen en schreven we de punten op.

18301449_1504696049600762_3708510707742347494_n

Kegelen hebben we zo een uurtje gedaan en ik had een XXL Star Wars kleurplaat meegenomen die ik bij een winkel had gescoord voor 1 €. Hier konden de kinderen die op hun beurt moesten wachten even gaan kleuren. Mijn dochter besloot in plaats van de kleurplaat haar complete armen van tekeningen te voorzien. Maar ach, ’s avonds lekker in bad en het was er zo weer af.

Daarna was het aanvallen met patat een snack en na afloop een ijsje. Nog even spelen in de speeltuin van de camping en daarna in de grote speeltuin bij ons nieuwe huis de straat om.

We hebben alle kinderen thuis gebracht met een Star Wars snoepzakje vol Star Wars lekkernij (koekjes, verrassing en snoepjes). Moe maar voldaan. Alle kinderen waren tevreden en mijn zoon heeft genoten van zijn eigen kinderfeest. Niets in deze blog is gesponsord, behalve de snoepeieren in de snoepzakjes. Die heeft oma voor ons gekocht. Volgend jaar hebben we een tiener in huis! Wat gaat de tijd snel!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

16 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl mei 8, 2017 at 8:58 am

  Een gezellige dag zo te zien! Ik heb de Star Wars champagne ook gekocht. En ook een pinata maar dan niet zo’n leuke!

 • Reply laura mei 8, 2017 at 9:34 am

  Wat leuk zo’ n themafeestje, toen ik vroeger feestjes gaf was het nooit echt themagebonden, leuk hoe dat nu zo veranderd is en hoe bijna elk kindje nu een thema kiest !

 • Reply Amy mei 8, 2017 at 9:55 am

  Wat zag het er ontzettend leuk uit! Ook zoveel oog voor detail, er werd precies aan alles gedacht 😉

 • Reply Anne mei 8, 2017 at 9:57 am

  Super gaaf bedacht, ik weet nog precies hoe ik vroeger altijd uit zag naar mijn verjaardagsfeestje dat was het hoogtepunt van het jaar!

 • Reply Laura mei 8, 2017 at 10:50 am

  Wat een leuk feestje zeg! Lijkt me dikke pret voor de mannen!

 • Reply Merel mei 8, 2017 at 11:53 am

  Tof gedaan, die uitnodigingen. En leuk thema, past perfect bij zijn leeftijd. Ziet eruit als een geslaagd feestje!

 • Reply Tiffany mei 8, 2017 at 1:25 pm

  Ik heb persoonlijk niks met Star Wars maar vind die uitnodigingen echt super gaaf! Heel leuk gedaan.

 • Reply Vlijtig Liesje mei 8, 2017 at 2:06 pm

  Een thema feestje is altijd fijn vind ik. Dat geeft houvast. Die pinata vind ik briljant!

 • Reply Ester mei 8, 2017 at 2:39 pm

  Ziet er een gezellige bende uit!
  Die uitnodigingen zijn super leuk!

 • Reply Dhini mei 8, 2017 at 2:53 pm

  Wat leuk thema. Ziet er gezellig uit. Wat gaaf die Pinata

 • Reply Martiena mei 8, 2017 at 4:06 pm

  Wat leukkk!!! Kinderen zullen helemaal blij zijn geweest! Leuk dat je het thema in alles ziet terug komen! Goed gedaan!!

 • Reply Manon mei 8, 2017 at 4:17 pm

  Ik vind die thema feestjes tegenwoordig allemaal super leuk.
  Als ik dat zo voorbij zien komen bij mama’s wil ik ook mama worden haha

 • Reply Roelina mei 8, 2017 at 9:22 pm

  Wat een leuk kinderfeestje, ik ben gek op thema’s. je hebt het leuk uitgewerkt.

 • Reply Bianca mei 9, 2017 at 5:52 am

  Ohh wat ziet dat er allemaal super leuk uit! Hier vanaf volgend jaar ook een tiener in huis, en vind het allemaal zo snel gegaan x

 • Reply Lieke april 3, 2018 at 11:35 am

  Waar zou ik de kimderchampagne kunnen kopen. Heel internet afgezocht naar de star wars variant maar nergens.

  • Reply Nathalie april 3, 2018 at 12:20 pm

   Deze heb ik destijds bij de Marktkauf in Duitsland gekocht maar dat is voor jou waarschijnlijk een eind weg. Jammer, wij zouden het zo ook niet zo snel weten waar het nog meer verkrijgbaar is.

  Leave a Reply