Stenen verven met acrylverf

Stenen verven met acrylverf

Stenen verven is een creatieve activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. Dit kan je op allerlei manieren doen, bijvoorbeeld met stiften, nagellak of acrylverf. Afgelopen weekend maakten wij een paar geluksbrengers (soort weggevertjes) om voor anderen neer te leggen. Dit deden wij door onze gladde kiezelstenen te verven met acrylverf.

Door een krantenartikel uit de regionale krant over het verven van stenen en deze te ‘verstoppen’ voor de gelukkige vinder, ben ik geïnspireerd om hetzelfde te doen. Het idee erachter is dat je de vinder van zo’n steen even een glimlach bezorgt. Een soort geluksbrenger dus. De vinder heeft de keus om de steen te houden of de steen weer op een andere plek neer te leggen voor de volgende vinder. Zo kan het dus ook zijn dat de steen gaat reizen en op andere steden weer opeens opduikt.

Stenen beschilderen

Stenen verven met acrylverf doe je zo
Deze stenen verfde ik met acrylverf

Zelf heb ik vier stenen versierd. Om stenen met verf beter tot zijn recht te laten komen heb ik er eerst een basislaag gouden acrylverf opgedaan. Dit kan natuurlijk ook met een andere kleur verf. Een steen met een kleurige onderlaag of in bonte kleuren valt namelijk sneller op voor de vinder.

Vervolgens maak je er leuke tekeningen of patronen op. Een leuke tekst erop schrijven zoals ‘carpe diem’ of ‘veel geluk’ kan natuurlijk ook. Stiften van het merk Posca zijn hier goed voor te gebruiken.

Als je de stenen klaar hebt dan hoef je ze alleen nog maar even af te lakken. Dit kan met blanke verf of blanke nagellak. Zelf heb ik ze nog niet afgelakt omdat ik hier de spullen niet voor in huis heb. De volgende keer als ik weer naar de Action ga, dan neem ik daar blanke lak in sprayvorm mee. Dat lijkt mij ideaal om de geverfde stenen mee te sealen. Zo zijn de stenen geschikt om buiten te leggen en weet je zeker dat de verf er goed op blijft zitten.

Geef een reactie