DIY: Stoepkrijt in combinatie met Fotografie

Afgelopen maandag heb ik samen met mijn kinderen aan iets leuks gewerkt voor opa, voor de juf van mijn jongste zoon en voor Vaderdag! Ik heb ze dan ook verteld dat ze deze week absoluut niet op Volgmama mogen kijken en dat vonden ze geen probleem. Met stoepkrijt, mijn camera en met medewerking van mijn kinderen hebben we drie prachtige verschillende kunstwerken gemaakt!

stoepkrijt2

Voor Vaderdag

Zondag is het Vaderdag en daarvoor hebben we een groot hart getekend en er PAPA bijgeschreven. De kinderen erin zitten en een paar foto’s schieten. De foto heb ik naderhand op de computer een Lomo-filter gegeven waardoor het stoepkrijt er mooier uitkomt op deze foto. Uitprinten of afdrukken en je hebt een leuk cadeau voor papa. Wij hebben hem uitgeprint in de maat 10×15 en ingelijst. Lijstjes kosten bij de Action ongeveer 1 á 2 euro. Dus een leuk budgetcadeau!

stoepkrijt1

Voor opa

Opa vroeg laatst om een nieuwe tekening van mijn zoon aangezien de laatste tekening of knutsel van de paasdagen was. Daarbij bedacht ik dus deze en hebben we met stoepkrijt een stok met gewichten gekleurd. Via verschillende Apps kun je je foto op de telefoon of computer bewerken in bijvoorbeeld zwart-wit en er leuke plaatjes of tekstjes aan toevoegen. Ook deze hebben we 10×15 uitgeprint en ingelijst. Zou zijn opa het leuk vinden? Hij moet nog even tot zondag wachten, daar hebben we omdat we er naast Vaderdag heengaan ook een andere leuke gebeurtenis. Helaas kan ik daar nu nog niets over zeggen 😉

stoepkrijt3

Voor de juf

Mijn jongste zoon neemt een andere weg en binnenkort afscheid van school. Na de zomervakantie gaat hij namelijk naar het speciaal onderwijs. Hij kan zijn plekje niet vinden op de normale school. Deze foto met gekleurde stoepkrijt-ladder hebben we van tekst voorzien en 10×15 uitgeprint. Deze hebben we onder de folie van een doosje Merci geschoven en voorzien van twee 3D stickers, welke ik al thuis had liggen en ook van de Action vandaan komen.

stoepkrijt4

Hier het eindresultaat van de cadeautjes en het bedankje. Nu nog even leuk inpakken!

Spelen jullie kinderen graag met stoepkrijt?

18 thoughts on “DIY: Stoepkrijt in combinatie met Fotografie

  1. Dat was zekers een heel leuk vader/opa dag kado, ben er erg blij mee en heb hem een mooi plaatsje gegeven, en het klopt ook nog het duurt niet lang meer dan is hij echt sterker als opa, hahahaha!

    Groetjes en bedankt,

    Opa Willem, of zoals mijn kleinkinderen me noemen Opa Lucky.

Geef een reactie