DIY: Stoepkrijt in combinatie met Fotografie

Afgelopen maandag heb ik samen met mijn kinderen aan iets leuks gewerkt voor opa, voor de juf van mijn jongste zoon en voor Vaderdag! Ik heb ze dan ook verteld dat ze deze week absoluut niet op Volgmama mogen kijken en dat vonden ze geen probleem. Met stoepkrijt, mijn camera en met medewerking van mijn kinderen hebben we drie prachtige verschillende kunstwerken gemaakt!

stoepkrijt2

Voor Vaderdag

Zondag is het Vaderdag en daarvoor hebben we een groot hart getekend en er PAPA bijgeschreven. De kinderen erin zitten en een paar foto’s schieten. De foto heb ik naderhand op de computer een Lomo-filter gegeven waardoor het stoepkrijt er mooier uitkomt op deze foto. Uitprinten of afdrukken en je hebt een leuk cadeau voor papa. Wij hebben hem uitgeprint in de maat 10×15 en ingelijst. Lijstjes kosten bij de Action ongeveer 1 á 2 euro. Dus een leuk budgetcadeau!

stoepkrijt1

Voor opa

Opa vroeg laatst om een nieuwe tekening van mijn zoon aangezien de laatste tekening of knutsel van de paasdagen was. Daarbij bedacht ik dus deze en hebben we met stoepkrijt een stok met gewichten gekleurd. Via verschillende Apps kun je je foto op de telefoon of computer bewerken in bijvoorbeeld zwart-wit en er leuke plaatjes of tekstjes aan toevoegen. Ook deze hebben we 10×15 uitgeprint en ingelijst. Zou zijn opa het leuk vinden? Hij moet nog even tot zondag wachten, daar hebben we omdat we er naast Vaderdag heengaan ook een andere leuke gebeurtenis. Helaas kan ik daar nu nog niets over zeggen 😉

stoepkrijt3

Voor de juf

Mijn jongste zoon neemt een andere weg en binnenkort afscheid van school. Na de zomervakantie gaat hij namelijk naar het speciaal onderwijs. Hij kan zijn plekje niet vinden op de normale school. Deze foto met gekleurde stoepkrijt-ladder hebben we van tekst voorzien en 10×15 uitgeprint. Deze hebben we onder de folie van een doosje Merci geschoven en voorzien van twee 3D stickers, welke ik al thuis had liggen en ook van de Action vandaan komen.

stoepkrijt4

Hier het eindresultaat van de cadeautjes en het bedankje. Nu nog even leuk inpakken!

Spelen jullie kinderen graag met stoepkrijt?

18 Comments

 • Reply Channa juni 17, 2016 at 5:18 am

  Leuk! Hier is stoepkrijt ook favoriet, dus misschien kunnen er ook wel eens zoiets doen. Ben benieuwd wat iedereen van de cadeautjes vindt 🙂

 • Reply Nicole juni 17, 2016 at 6:07 am

  Wat een leuk idee zeg! Ga ik eens onthouden..

 • Reply Batboy juni 17, 2016 at 6:07 am

  Erg grappig ze vinden het vast een super cadeau! Hier word ook veel met stoepkrijt gespeeld.

 • Reply Merel juni 17, 2016 at 6:17 am

  Zeker. Fijn speelgoed!

  En complimenten voor je originele cadeaus, echt ontzettend leuk.

 • Reply Marguerita juni 17, 2016 at 6:53 am

  Wat een ontzettend budgetfriendly en leuk idee! Ik ga ook eens zoiets proberen met de kids.

  • Reply Nathalie juni 17, 2016 at 6:59 am

   Leuk ik ben benieuwd, laat je fantasie in de vrije loop. Voor meiden bijvoorbeeld engel- of vlindervleugels?

 • Reply MetMirjam juni 17, 2016 at 8:06 am

  Wat een leuke ideetjes! Dit ga ik onthouden, dank je wel voor de inspiratie! 🙂

 • Reply Birgit juni 17, 2016 at 9:34 am

  Ze zijn heel leuk geworden.
  Mijn man zou nu juist op mijn site kijken hahaha.

 • Reply Mathiske's mama blog juni 17, 2016 at 11:42 am

  Wat leuk om dat zo te.doen! Super origineel

 • Reply Ilse van Kreanimo juni 17, 2016 at 12:48 pm

  Ja! Stoepkrijt blijft een hit! 🙂

  Ik heb ook eens stoepverf gemaakt! Dat was ook een geweldig iets!

 • Reply Margriet juni 17, 2016 at 6:31 pm

  Echt hele leuke ideeën! En heel origineel, dat heb ik nog niet eerder gezien.

 • Reply Sandra juni 18, 2016 at 3:20 pm

  Heel leuk gedaan, heel origineel 🙂

 • Reply Willem Hoekema juni 19, 2016 at 10:00 pm

  Dat was zekers een heel leuk vader/opa dag kado, ben er erg blij mee en heb hem een mooi plaatsje gegeven, en het klopt ook nog het duurt niet lang meer dan is hij echt sterker als opa, hahahaha!

  Groetjes en bedankt,

  Opa Willem, of zoals mijn kleinkinderen me noemen Opa Lucky.

 • Reply Week in foto's #2 Ondeugend meisje, ballonnen en een gender reveal taart - VolgMama.nl juni 20, 2016 at 5:00 am

  […] foto maakten we vorige week maandag en hebben we ingelijst. Dit was een van de Vaderdagcadeaus van mijn kinderen voor hun vader. Papa was er erg blij […]

 • Reply Frederique juni 21, 2016 at 11:03 pm

  Oh wat superleuk zeg. En eenvoudig te doen ook!

 • Reply marjon juni 30, 2016 at 7:29 pm

  Erg leuke ideetjes!
  Via Pinterest ben ik ook al leuke ideetjes tegen gekomen.

 • Leave a Reply