sudocrem

Luieruitslag? Sudocrem getest bij kapotte billetjes + tips

Sudocrem is de meestverkochte luiercrème in Nederland. Een tijdje geleden had mijn dochter plots knalrode, bijna kapotte billen. Daar kwam ik op een zondag achter en ik had werkelijk geen billencrème of iets dergelijks in huis. Tijd om een nieuw potje of flesje te kopen dus. Ik kocht Sudocrem omdat ik wist dat dit vroeger bij mijn zoon ook heel erg goed hielp. Gebruik jij het ook?

Sudocrem bestaat al jaren en als ik hun website mag geloven is dit het meestverkochte middel tegen luieruitslag in Nederland en is het inmiddels al in meer dan 40 verschillende landen te koop. Het potje verdient van mij niet de schoonheidsprijs want het heeft een saaie uitstraling. Als het middel echt werkt dan maakt dat voor mij niet zoveel uit. Ik geloof dat het uiterlijk van dit potje in al die jaren bijna niet veranderd is. Als het potje in het zicht staat op de commode kun je hem eventueel nog pimpen met stickers als je het niet mooi vind. 😉

sudocrem review getest
Sudocrem is een dikke witte crème

Sudocrem voor het hele gezin

De potjes Sudocrem liggen in de winkel op de babyafdeling bij de luiers en verschoondoekjes. Toch is Sudocrem niet alleen voor luieruitslag te gebruiken. Hier kwam ik achter toen ik het etiket las. Sudocrem beschermt, verzacht en helpt bij een rode en kwetsbare huid, en is bovendien hypo-allergeen.

Je kunt Sudocrem onder andere gebruiken bij:

 • Luieruitslag
 • Ruwe, schrale of geprikkelde huid
 • Borstverzorging
 • Watterpokken
 • Ter verzachting van tepelkloven
 • Bij schuurplekken op je benen tijdens de zomer
 • Bij Acne (een oud klasgenootje van mij stipte hiermee de puistjes aan waardoor ze sneller verdwenen)
 • Als beschermende crème op je gezichtscontouren als je je haren gaat verven.
 • Om je (zon)verbrande huid sneller te laten herstellen

sudocrem

Ingrediënten

Aqua, paraffinum liquidum, zinc oxide, paraffin, lanolin, ceramicrocristallina, sorbitan sesquioleate, benzyl benzoate, cera alba, benzyl alcohol, linalyl acetate, propylene glycol, benzyl cinnamate, lavender oil, citric acid, BHA.

Ik betaalde voor een pot met inhoud van 125 gram € 3,75 maar er is ook een grotere pot van 250 gram en deze kost € 6,55. Sudocrem is onder andere te koop bij drogisterijen, supermarkten en in de apotheek.

Onze ervaring met Sudocrem op rode billetjes

Ik vind de aanwezige geur van het product niet zo fijn en ik kan niet zo goed beschrijven waar het nu precies naar ruikt. Omdat de billetjes van mijn kindje zo kapot waren tot aan bloeden toe was ik geneigd om er een dikke vette laag op te smeren. Dat moet juist niet, je haalt een klein beetje zalf uit het potje en smeert dit in cirkelvormige bewegingen uit. Een lichte witte waas is normaal dus royaal smeren is helemaal niet nodig. Je mag de Sudocrem bij elke luierverwisseling gebruiken en ik denk dat zo’n potje best lang mee gaat. Bij mijn dochter merkte ik na een halve dag al verschil. Geen bloedende billetjes meer en na twee dagen was alles weg. Ik daarna nog twee dagen door gesmeerd en ben dus eigenlijk best tevreden met het resultaat. De enigste twee minpuntjes vind ik dus de aanwezige geur en het saaie uiterlijk.

Ken jij Sudocrem? En waarvoor zou jij het gebruiken?

*Sudocrem heb ik zelf gekocht voor deze review.

 

Review Date
Reviewed Item
Sudocreme
Author Rating
41star1star1star1stargray

8 Comments

 • Reply Nicole Orriëns december 16, 2017 at 3:03 pm

  Ja zeker! Ik heb het laatst nog gekocht voor mijn jongste dochter die wat kapotte plekjes had in haar gezicht waar ze dan steeds aan krabt. Dat spul werkt voor heel veel dingen.

 • Reply Susan december 16, 2017 at 7:51 pm

  Sudocrem is echt iets wat ik al eeuwen gebruik voor van alles en nog wat. Ik vind de geur juist wel lekker en het uiterlijk; tja… Niet alles hoeft mooi te wezen! Als ’t maar werkt, en dat doet ’t wel haha… Heb flink wat potten en minipotjes ingeslagen voor ukkie straks, maar ook wel preventief andere dingetjes voor babybilletjes. Just to be sure…

 • Reply Marieke december 16, 2017 at 8:59 pm

  Ik vind Sudocrem ook echt heel fijn! Lekker een dikke laag smeren. De geur vind ik zelf persoonlijk ook wel lekker 🙂

 • Reply Ellen december 16, 2017 at 10:26 pm

  Goed spul he!! Ik heb het ook voor alle kindjes in huis.

 • Reply Fleur december 17, 2017 at 12:22 pm

  Het redmiddel bij rode billetjes. Ik denk dat er geen gezin met een baby, die niet een potje sudocreme in huis heeft

 • Reply esther december 17, 2017 at 4:32 pm

  Ik heb het heel veel gebruikt toen de kindjes klein waren, ideaal. Nu gebruik ik vaker meukvrije aloe vera creme maar Sudocreme is absoluut een fijn product!

 • Reply Thomas december 19, 2017 at 2:32 pm

  Sudocrem wordt hier ook gebruik als mijn dochtertje (net 2) last heeft van rode billetjes. De geur is dan niet zo spannend als babylotion, het werkt als een tierelier. Laatste keer was het inwrijven een waar worstelgevecht, toen hebben we talkpoeder gebruikt, maar Sudocrem werkt erg goed!

 • Reply SpijtAlsHarenOpMnHoofd mei 30, 2018 at 12:41 am

  eb vorige week drie pukkels uitgeknepen (slecht, ik weet het..). Daarna was mijn kin rood en gevoelig. Ik heb er een laag sudocreme op gesmeerd en ben ermee gaan slapen. De volgende dag was de huid enorm droog en kwamen de vellen er vanaf. Resultaat: m’n halve kin is ontvelt.. Pas dus wel op ermee! Ik heb het al eerder gebruikt en toen ging het altijd goed. Nu dus niet..

 • Leave a Reply