super-mario-maker-2-review

Eindeloos speelplezier met Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch

Met Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch heb je eindeloos speelplezier. Het is niet alleen een game om te spelen maar je bouwt in dit spel ook ook je eigen levels. Met online spelen kun je zelfs de levels van je vrienden en ook onbekenden spelen. Hoe leuk is dat? Dit keer schreef mijn oudste zoon zelf een stukje over zijn ervaring met Super Mario Maker 2.

Super Mario Maker 2

Op 28 juni is de game Super Mario Maker 2 uitgekomen, exclusief voor de Nintendo Switch. In lijn met de vele manieren waarop spelers in deze game de geweldigste levels kunnen bouwen, kunnen spelers ook kiezen uit verschillende aanschafopties, inclusief een limited edition-bundel en diverse fysieke pre-order-items. 

De tijdelijk verkrijgbare Super Mario Maker 2 Limited Edition*-bundel bevat naast de game een individueel lidmaatschap van 12 maanden voor Nintendo Switch Online.

In Super Mario Maker 2 kunnen spelers hun verbeelding de vrije loop laten om hun eigen Super Mario-levels te maken. Met nieuwe tools, items en functies kunnen spelers van over de hele wereld steeds weer nieuwe uitdagingen maken en met elkaar delen. De zeer gebruiksvriendelijke tools bieden spelers alle ruimte om te ontdekken en te experimenteren, inclusief de mogelijkheid om voor het eerst hellingen te maken. Bijna alles wat je bedenkt is mogelijk in Super Mario Maker 2.

Super Mario Maker is als download en als bundel verkrijgbaar vanaf 59,99 in de Nintendo e-Shop.

Je kunt in 5 verschillende gamestijlen spelen
Hier maakte hij zijn eigen onderwaterwereld level

De gamebeleving van mijn elfjarige zoon

“Super Mario Maker 2 is echt cool! Er zijn superveel nieuwe functies in het spel ten opzichte van de oudere Super Mario games op de 2ds, 3ds en Wii-U. Als je een online account hebt dan kun je samen of tegen elkaar spelen. Je kunt ook jouw eigen gemaakte levels spelen, maar het leukste is je eigen levels bouwen.

Het verhaal in de gamemodus:

Mario en zijn vrienden hebben een kasteel gebouwd voor Princess Peach. Maar er is ook een delete-knop. En daar heeft de hond opgedrukt… Het kasteel viel toen helemaal vlak. Aan jou is het de taak om het kasteel weer op te bouwen. Er zijn ook levels waarbij je extra kledingstukken en andere onderdelen krijgt. Erg leuk! Dit verhaal heb ik al uitgespeeld. Als je het spel in deze modus speelt dan krijg je wat meer ervaring over het bouwen. Dat is handig als je straks je eigen levels wilt maken.

Er is een nieuwe gamestijl: ‘Super Mario 3D World’ met veel andere blokken die ik nog niet kende het is een echt cool spel! Mijn neefje heeft het spel nu ook gekocht en nu kunnen we het samen spelen.”

Wat is jouw favoriete spel voor de Nintendo Switch?

Geef een reactie