Tea Tree Oil - Voordelen van theeboomolie

Is Tea Tree Olie een wondermiddel voor je huid?

Tea Tree Olie, hebben jullie daar al eens van gehoord? In de beautywereld blijkt het een wondermiddel te zijn, met veel voordelen voor lichaam en huid. Met zijn antibacteriële en schimmeldodende werking kun je de olie voor veel huidproblemen gebruiken. Acne, straie, zweetvoeten en luizen zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor je de Tea Tree Olie kunt inzetten. Dit kan in de puurste vorm (100% olie) maar er zijn ook hele fijne verzorgingsproducten waar de hoogwaardige olie bij in verwerkt zit, zoals de productlijn van Australian Bodycare.

Tea Tree Olie; wat is het en waar komt het vandaan?

Tea Tree Olie is een etherische olie die door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom (Melaleuca Alternifolia) wordt verkregen. De 100% natuurzuivere olie heeft een antibacteriële en schimmeldodende werking.

Even een stukje de geschiedenis in. De theeboom stamt uit Australië en is bij de Aboriginals al generaties lang bekend. Zij gebruikten de bladeren onder andere in dampbaden bij verkoudheid, griep en koorts.

James Cook benoemde de boom in het jaar 1770 ‘Tea Tree’. Hij was op expeditie naar Australië en nam de bladeren met de sterke geur mee naar Engeland. Daar maakte hij er thee van. Hier komt dus de naam ’tea tree’, of theeboom in het Nederlands vandaan. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de olie vaak gebruikt om wonden te verzorgen. Antibiotica kwam pas na die tijd op. Een indrukwekkend verhaal, vinden jullie niet?

Waar kun je Tea Tree Oil zoal voor gebruiken?

De pure Tea Tree Olie reinigt en verzorgt je huid. Het werkt o.a. effectief tegen jeugdpuistjes, pukkeltjes en vele andere huidproblemen en kalmeert jeuk. De 100% geconcentreerde Tea Tree Olie moet verdund worden voor gebruik.

Gezichtsverzorging

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine is noodzakelijk om goede resultaten te bereiken en de huid vrij te houden van puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Daar heeft Australian Bodycare o.a een face wash en face mask voor.

Voetverzorging

De Theeboomolie voetverzorgingsproducten voorkomen nare geurtjes en zijn effectief tegen zweetvoeten. Ook te gebruiken bij droge voeten, hielkloven, voetschimmel, verkleurde nagels of jeuk en een branderig gevoel tussen de tenen. Begin er nu al mee want de ‘slippers & sandalen tijd’ komt eraan.

Lichaamsverzorging

Tea Tree Olie verzorgingsproducten reinigen de huid op milde wijze en gaat lichaamsgeur tegen. Er zijn verschillende lichaamsverzorgingsproducten waar Theeboom olie in verwerkt zit zoals Body Oil of Body Wash. Misschien een leuke tip voor Moederdag?

Bij het scheren

De aftershave en en shave gel helpen tegen rode bultjes en ingegroeide haren na het scheren. Super fijn!

Geef een reactie