Tips voor een (eerste) bezoekje aan een theatervoorstelling met je peuter

Kort geleden ben ik met mijn dochter voor het eerst naar een echte theatervoorstelling geweest. Met een peuter naar het theater? Waarom niet? Met deze tips gaat het vast goed komen.

Peutervoorstellingen

Voor de eerste theaterervaring is het fijn om een peutervoorstelling op te zoeken dat je kleintje waarschijnlijk wel leuk zal vinden. Bijvoorbeeld de voorstelling van Peppa die nu in een aantal schouwburgen speelt. Deze familievoorstelling word aanbevolen voor kinderen vanaf twee jaar.

Youtube filmpjes kijken

Om je peuter op de eerste theatervoorstelling voor te bereiden kun je van te voren al samen filmpjes kijken over de musical of voorstelling waar je heen gaat. Vaak staan er leuke introfilmpjes op Youtube. Neem je peuter op schoot en kijk er samen naar. Vind je kindje het leuk? Mooi, dan komt het vast goed.

peppa3

Praten

Klaar met filmpjes kijken? Vertel je kindje dan wat hij of zij kan verwachten. We gaan naar binnen, de jas ophangen, wat drinken, dat er veel mensen en kinderen komen en dat je in rijen gaat zitten. Ook is het handig om vooraf te vertellen en nogmaals in de zaal zelf dat de lichten uitgaan zodat de voorstelling beter is te zien. Als je kindje een beetje bang is in het donker kun je een knuffeltje meenemen of lichtgevend armbandje voor een beetje afleiding.

Kleine theater(zaal)

Voor een peuter is het fijn om als de keuze er is een voorstelling te gaan kijken in een kleiner zaaltje. Je kindje zal zijn aandacht er dan beter bij houden en niet snel vervelen.

Zitverhogers

In de meeste theaters hebben ze zitverhogers die je mag lenen tijdens de voorstelling. Vraag dit even van te voren of neem je eigen zitverhoger mee.

Pauze

Niet alle voorstellingen hebben een pauze maar als je naar een voorstelling gaat waar ze wel een pauze hebben is dit een fijn moment om met kindje naar de wc te gaan, wat te eten of te drinken en om de benen te bewegen. Als je iets eten van thuis meeneemt is het handig om in een broodtrommel of bakje mee te nemen zodat het niet te veel lawaai maakt. Plastic zakjes kraken zo en daar kunnen andere mensen zich aan storen.

Zijn jullie wel eens met een peuter naar een theatervoorstelling geweest?

 

2 thoughts on “Tips voor een (eerste) bezoekje aan een theatervoorstelling met je peuter

Geef een reactie