Tips voor (bijna) gratis Moederdagcadeaus

Op 8 mei a.s. is het Moederdag, heb jij al moederdagcadeaus gekocht? Alle mama’s mogen op deze dag extra verwend worden. De reclamefolders staan vol met dure geurtjes, chocolade en andere verwenartikelen. Het hoeft natuurlijk helemaal niet veel te kosten. Met deze budget tips verras jij je moeder en het kost je bijna niets!

 

IMG_1249

Kaartjes, tekeningen en knutselwerkjes

Op stuk papier of karton stempel je met een wc-rol en een beetje verf mooie hartjes. Even laten opdrogen en klaar is je moederdagkaartje! Een leuke tekening, een zelfgemaakt bonnenboekje of knutselwerkje vinden de meeste mama’s ook erg leuk!

Bloemen

Een bos bloemen te duur? Het lijkt wel of een bos bloemen bij een bloemist voor Moederdag een paar euro duurder is dan normaal. Waarom niet zelf bloemen plukken uit de tuin? Pas wel op dat ze niet giftig zijn. Pluk er een aantal en doe er een mooi lint omheen. Wedden dat mama dat leuk vindt? En niet de hele tuin leegplukken hè 😉

Uitstapje

Maak samen met het gezin een wandeling langs het strand, in het bos of in een park. Neem een kleed en een gevulde picknickmand mee en geniet samen van de natuur en de rust onder het genot van iets lekkers te eten of te drinken. Als jullie dan toch aan het wandelen zijn, maak dan zelf samen een paar mooie foto’s met de zee of bomen op de achtergrond. Dit soort plaatjes doen het altijd goed!

minimaki

Fotoshoot

Maak zelf met prikkers fotoprops. Knip uit stevig papier snorren, brilletjes, een hoedje en pak  je telefoon of de camera tevoorschijn. Samen met mama maak je de gekste foto’s. Wil je ze niet zelf maken? Bij de Action of de Xenos kost een setje rond de 3 euro. Dolle pret gegarandeerd!

Wat vind jij de leukste moederdagcadeaus om te krijgen van je kind(eren)?

 

9 Comments

 • Reply Channa april 24, 2016 at 6:29 am

  De zelfgemaakte knutsels zijn hier favoriet. Maar een simpel dagje weg doet ook niet voor een groot cadeau onder. Het gaat natuurlijk om het gebaar!

 • Reply Marguerita april 24, 2016 at 8:50 am

  Leuke ideetjes!

 • Reply jodi - liefthuis april 24, 2016 at 10:12 am

  Leuk, ik ben nog aan het denken voor een moederdag cadeautje voor mijn moeder. Dus leuk dit te lezen. Zo’n foto met foto props dat ga ik denk ik doen.

 • Reply Daniëlle april 24, 2016 at 4:22 pm

  Leuk is dat he, met wc rolletjes stempelen. Heb ik ook eens een DIY van op mijn blog gedeeld. Toevallig heb ik ook een leuke DIY voor kids voor Moederdag gedeeld: https://buttydaantje.wordpress.com/2016/04/21/slinger-maken-diykids/

 • Reply Margriet april 25, 2016 at 8:16 pm

  Leuke ideetjes! Fijne moederdag alvast!

 • Reply Lori (Mama's Jungle) april 25, 2016 at 8:37 pm

  jaa, uitstapje. Lekker pannenkoeken eten met zijn drieën, ofzo. Daar maak je mij het blijst mee 🙂

 • Reply Dhini april 25, 2016 at 9:16 pm

  Leuk idee

 • Reply Charlotte april 25, 2016 at 9:42 pm

  Leuke tips! Foto’s zijn altijd goed inderdaad!

 • Reply Fleur mei 3, 2016 at 9:54 pm

  Een knutselwerkje en een dagje waarop ik niet zo veel in huis hoef te doen 😉

 • Leave a Reply