Tips voor een trendy jongens tienerkamer

Omdat we dit jaar verhuisd zijn mocht onze oudste zoon een nieuwe tienerkamer van ons uitzoeken. Volgend jaar na de zomervakantie gaat hij naar het gymnasium en omdat hij ook in zijn kamer zal studeren, hebben wij zijn kamer in lichte, rustige kleuren ingericht. Onder andere met deze stoere geblokte gordijnen. In deze blog nemen we jullie mee in een roomtour door zijn kamer.

In het vorige huis had mijn zoon al een aantal jaar een half hoogslaper met glijbaan, een kledingkast, speelgoedkast en overal Disney Cars accessoires, zelfs gordijnen. Daarbij had hij ook een graffiti kunstwerk van Cars, die mijn moeder voor hem had gewonnen. Hij had ongeveer 5 jaar dezelfde kamer, en daar hebben we eigenlijk nooit meer iets aan gedaan. Een glijbaan aan je bed kan op deze leeftijd echt niet meer en hij was uitgekeken op alle Cars spullen. Logisch met zijn leeftijd als pre-puber! Zijn nieuwe slaapkamer wilden we iets minder chaotisch inrichten. Mijn zoon koos zelf de witte meubels uit, die ik vervolgens op internet bestelde. Voordeel hiervan is dat het aan huis werd gebracht.

tienerkamer, voordeelgordijnen, jongenskamer

tienerkamer-dino-starwars

Slapen & wanddecoratie

De slaapkamer van mijn zoon is ongeveer 18 vierkante meter. Toch is het wel even passen en meten omdat hij in zijn slaapkamer één schuine wand heeft. Daar kun je natuurlijk niet veel tegen aanzetten en om die ruimte optimaal te gebruiken staat zijn bed daar tegenaan. Het nachtkastje past er goed naast. Er hangt een Pokémon poster boven zijn bed en een tekening die hij zelf heeft gemaakt. Wat natuurlijk ook erg gaaf voor tieners is, is om een serie favoriete foto’s en/of quotes tegen de muur te bevestigen. Zo maak je de tienerkamer nog persoonlijker! De Hexagons (maar ook andere vormen) van Modulari kunnen ook tegen een schuine wand. Dus daar gaan we binnenkort eens naar kijken.

Op zijn nachtkastje staat een digitale wekker en een scheepslampje. Dit soort tafellampjes kom je steeds vaker tegen en zijn helemaal hip!

Jongenskamer, studeren, voordeelgordijnen, gordijnen, bureau,

Studeren

Omdat hij maar één raam in zijn kamer heeft lijkt het al snel donker in zijn kamer. Dit is ook de reden waarom we voor veel wit hebben gekozen. Daarnaast stralen lichte kleuren rust uit. Witte meubels, witte muren, en witte gordijnen. Bij Voordeelgordijnen bestelden we gordijnen op maat. De gordijnen zijn erg mooi en mijn zoon noemt ze ‘Minecraft gordijnen’ vanwege het geblokte 3d patroontje. Het licht schijnt er mooi door en het maakt de kamer helemaal af. Ze zijn niet verduisterend maar dat hebben wij ook niet nodig, omdat we rolluiken aan de buitenkant hebben die de kamers helemaal donker maken. Witte houten Jaloezieën waren ook een optie geweest maar mijn zoon wilde liever gordijnen. Zijn bureaustoel is eigenlijk nog iets te groot (voor volwassenen) dus daarvoor moeten we nog even opzoek.

tienerkamer, chillen, opbergen, wereldbol,

Starwars, opbergmanden, tienerkamer, jongenskamer,

Spelen, chillen en opbergen

Aan de andere kant van de kamer staat een stoel waar mijn zoon vaak in zit om zijn sokken aan te trekken of om een boekje te lezen. Op het bijzetkarretje stalt hij zijn Lego uit en het dressoir en de Star Wars opbergmanden zijn om spullen op te bergen. Veel spelen in zijn slaapkamer doet mijn zoon niet. Wij hebben boven een slaapkamer over die als speel- en logeerkamer is omgetoverd.

Wat vinden jullie van zijn kamer? En hoe vaak restylen jullie kinderkamers?

*Dit blog bevat een opgestuurd product.

14 thoughts on “Tips voor een trendy jongens tienerkamer

  1. Zijn kamer is super! Een hele mooie, stoere jongens kamer! Kan hij straks lekker rustig studeren.
    De kamer van mijn oudste is pas veranderd. Hij is nu 5 en voorlopig kan het zo blijven. Van de middelste wil ik straks nog wel een keer een andere behangetje…

  2. Leuke kamer lekker stoer. Vind het wel weer grappig om dan het verschil tussen jongens en meiden te zien. Over het algemeen restyle ik de kinderkamers alleen van baby- naar kinderkamer en van kinder- naar tienerkamer. Als je het een beetje tijdloos doet kom je daar wel ver mee.

  3. Mooie strakke kamer. Keurig opgeruimd ook, echt een jongenskamer, zonder frutsels en tierelantijnen. In eerste instantie ‘schrok’ ik van de lichte gordijnen maar als je rolluiken hebt zou ik ook voor mooie lichte gordijnen kiezen.

Geef een reactie