Tips voor een autovakantie met kinderen

Ga jij dit jaar op autovakantie met je kinderen? Kinderen kunnen geen uren stil zitten en zullen zich op een gegeven moment gaan vervelen. Met deze tips maak je de autoreis voor iedereen wat aangenamer.

Reistijd bepalen

Als je uren moet reizen met kinderen in de auto dan is het fijn om van te voren goed na te denken over de vertrektijd. Misschien is het handig om ’s avonds te vertrekken zodat de kinderen dan een groot deel van de reis zullen slapen. Als je kinderen vast slapen dan kun je ze al slapend vanuit hun bed in de autostoeltjes zetten. Een voordeel van ’s avonds en ’s nachts rijden is dat je veel files vermijd en het nadeel is dat je zelf wel goed wakker moet zijn om de nacht door te kunnen rijden.

Speelgoed en boekjes

Kinderen gaan zich snel vervelen in de auto. Zorg dus dat je voldoende speelgoed en boekjes meeneemt. Iets nieuws doet het altijd goed. Een goed excuus om weer eens naar de Action te gaan 😉

Spelletjes en luisterverhaaltjes

Neem kleine makkelijke spelletjes mee zoals autobingo, geduldspelletjes of een tablet. Of een cd met luisterverhaaltjes als je kindje daar van houdt. Zelf hebben wij ook een dvd speler voor de lange autoritten.

Neem wat lekkers mee

Wij zijn zelf geen voorstander van eten en drinken in de auto maar voor lange autoritten maken we zeker een uitzondering. Als we wat meenemen dan zijn het wel broodjes, koekjes (zonder chocola) en stukken fruit. Een antilekbeker is misschien ook niet verkeerd voor het drinken.

Las regelmatig pauzes tijdens het rijden

Pauzes zijn voor iedereen goed, voor de bestuurder maar ook voor jou en de kinderen. Stop ongeveer elke twee uur op een parkeerplaats en geef je kinderen ook wat bewegingsvrijheid. Bovendien zijn dit de perfecte gelegenheden om even naar de wc te gaan en om even wat te eten en drinken.

Reserve kleertjes

Leg een tasje met reserve kleertjes voor de kinderen apart in de auto. Dan hoef je als ze vies geworden zijn niet onnodig in tassen of koffers te graaien. Dit scheelt natuurlijk weer reistijd.

 

 

5 thoughts on “Tips voor een autovakantie met kinderen

Geef een reactie