toilet wc inrichten - dit moet je niet vergeten

Toilet inrichten? Dit mag je niet vergeten!

Het toilet is één van de kleinste ruimtes in onze woning. Doordat we in deze ruimte eigenlijk alleen maar onze behoeftes doen, besteden de meeste mensen niet veel aandacht aan de inrichting van hun toilet. Toch raden wij je aan goed na te denken over de inrichting. Er zijn namelijk bepaalde dingen die niet mogen ontbreken in jouw toilet. Benieuwd wat? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk wat je niet moet vergeten bij het inrichten van jouw toilet.

Handdoeken

Naast de toiletpot zien we in een toilet doorgaans ook een fonteintje terug. Dankzij dit fonteintje kunnen mensen hun handen wassen na een toiletbezoek. Dit brengt ons direct bij het eerste ding wat je niet mag vergeten bij het inrichten van een toilet, namelijk een handdoek. Als mensen hun handen wassen op jouw toilet, is het wel prettig als ze deze ook af kunnen drogen. Hang daarom altijd een handdoekje op.

Prullenbak

Een prullenbak wordt nogal eens vergeten in het toilet. Toch raden wij jou aan om er altijd eentje neer te zetten. Waarom? Omdat je zo voorkomt dat er van alles door de wc gespoeld wordt. Zo kunnen vrouwen bijvoorbeeld maandverband en tampons in de prullenbak gooien. Daarnaast is een prullenbak geschikt voor lege toiletrollen. 

Toiletborstel

Omdat een toilet in een gemiddeld huishouden intensief gebruikt wordt, moet je deze regelmatig schoonmaken. Daarom mag een wc borstel niet ontbreken in jouw toilet. Met dit hulpmiddel maak je de binnenkant van de toiletpot namelijk goed schoon. Dankzij de haren aan de borstel kun je er bijvoorbeeld mee onder de rand van de toiletpot komen. Daarnaast is zo’n borstel ideaal om de pot na een grote boodschap schoon achter te laten. Zorg er daarom altijd voor dat er een toiletborstel aanwezig is in het toilet.

Luchtverfrisser

Na een toiletbezoek kan er een onaangename geur in het toilet hangen. Ondanks de aanwezigheid van een afzuiging of een raampje kun je deze lucht lang blijven ruiken. Dit is niet prettig, zeker niet als er na jou nog meerdere mensen gebruik moeten maken van het toilet. Denk daarom ook aan een luchtverfrisser bij het inrichten van jouw toilet. Met een luchtverfrisser is het namelijk gemakkelijk om vieze luchtjes te verbloemen. Hierdoor hoeft degene die het toilet na jou gebruikt niet in de stank te zitten.

Accessoires

Ondanks dat het toilet één van de kleinste ruimtes in huis is, wil je het er wel een beetje gezellig maken. Je brengt er dagelijks namelijk redelijk wat tijd door. Koop daarom ook woondecoratie als je jouw toilet gaat inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke vaas of pot om een bloem of plant in te zetten. Daarnaast zien we in menig toilet kaarsen terug. Zodoende wordt jouw toilet ook een sfeervolle ruimte.

Geef een reactie