Top 5 vakantiebestemmingen voor jonge gezinnen

koffer

Wat is het heerlijk om er even als gezin tussenuit te gaan! Even een paar weken de tijd voor elkaar en volop genieten van het leven. HierBenIk en Babyblog deden onderzoek onder jonge moeders en stelde een Top 5 van favoriete vakantiebestemmingen op. Mijn favoriete vakantiebestemming staat helaas niet in het rijtje 😉 En die van jou?

Top 5 vakantiebestemmingen voor jonge gezinnen

HierBenIk en Babyblog vroegen 824 jonge moeders naar hun vakantieplannen. Nederland blijft enorm populair. 56,4% blijft dit jaar in Nederland. Frankrijk is de meest geliefde buitenlandbestemming en Spanje en Italië volgen op de voet. Duitsland, wat in 2014 nog de meest populaire buitenlandvakantie was, daalde enorm in populariteit en eindigde op de 5e plaats. Zou dit komen, doordat wij Duitsland niet gunnen dat zij wél in het EK zijn gekomen?

Mijn eigen top 5: Portugal, Griekenland, Denemarken, Spanje en Nederland.

Bron: HierBenIk

Jonge gezinnen gaan voor goedkoop

Alsof jonge kinderen niet al genoeg geld kosten, is een vakantie ook best prijzig! De jonge moeders uit het onderzoek gaven dan ook aan niet al te veel geld aan vakanties te besteden. Voor 56,2% was €1000,- de max. Hoe ze de vakantie invulling geven? De meeste gezinnen (48,1%) gaan voor een zon- en strandvakantie. Kamperen wordt ook door veel gezinnen (27,1%) leuk gevonden.

Bron: HierBenIk


Ook wij gaan het liefst voor een zon- en strandvakantie. Heerlijk genieten! Al zijn vakanties is eigen land, Denemarken en Duitsland natuurlijk ook erg leuk! Wij zoeken vaak wel de aanbiedingen op maar met een gezin van vijf ligt ons budget wel wat hoger omdat wij graag luxe willen.

Lengte vakantie

62,7% van de jonge gezinnen gaat tussen de 7 en 14 dagen op vakantie. Gezinnen die in Nederland op vakantie gaan, gaan gemiddeld korter weg dan gezinnen die naar het buitenland vertrekken.

Wij gaan meestal 7 of 10 dagen op vakantie. En als het kan minstens een weekendje per jaar in eigen land.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kleine kinderen?

4 thoughts on “Top 5 vakantiebestemmingen voor jonge gezinnen

  1. Wij gaan als gezin 1x per jaar naar het buitenland voor langer als 14 dagen, 1x per jaar als gezin een weekendje buitenland, 2 a 3 keer per jaar een lang weekend weg in Nederland en ik ga zelf nog 1 a 2 keer alleen of met Luka naar het buitenland.

    Mijn favoriete bestemming met de mini naast Servië is gewoon een zee-zon- strandvakantie en het maakt niet uit waar. Als we maar lekker kunnen zwemmen, in het zand spelen en genieten.

Geef een reactie