Tot rust komen na een drukke periode tips

Hoe kom je weer volledig tot rust na een drukke periode?

We kennen het allemaal wel: een te volle agenda en een te strakke planning. Het gevolg? Je neemt te weinig tijd voor jezelf. Voor een korte periode is dat niet meteen een probleem. Maar als dit structureel gebeurt, kun je er beter iets aan veranderen. Sla jezelf niet over! Heb je behoefte aan rust na een drukke of stressvolle periode? We delen tips en tricks over hoe je dit kunt aanpakken.

Maak je hoofd leeg: ga er even tussenuit

De beste manier om tot rust te komen, is door er even helemaal tussenuit te gaan. Boek daarom een weekendje weg – het liefst zelfs in je eentje. Dit is de ideale manier om je hoofd écht leeg te krijgen. Je kunt immers niet verzeild raken in de afleiding die je eigen omgeving je steeds weer brengt. Door letterlijk naar een andere locatie te gaan, hoef je even alleen aan jezelf te denken. Dat kan ook gewoon goed in eigen land! Op de Waddeneilanden ben je bijvoorbeeld echt even weg. Logeer in een goed hotel Ameland, waar de kamer en het bed je de rust brengen die je zoekt. Je kunt op het eiland een lange wandeling maken en uitwaaien op het strand. Trakteer jezelf op een lekker etentje en sluit de dag af met een lokaal drankje, het Nobeltje Ameland. Hier kun je van gaan genieten!

Thuis ontspannen

Als het geen optie is om een reisje te boeken, kun je natuurlijk tevens thuis ontspannen. Ook hier geldt weer: doe dit het liefst alleen, als het even kan. Zo is het echt stil om je heen. Ga bijvoorbeeld in bad. Kook uitgebreid voor jezelf. Begin eens aan een nieuw boek of blader door een tijdschrift. Doe een masker op en probeer wat nieuwe make-up uit. Of volg een lesje yoga of mediteren. Om maar wat voorbeelden te noemen! Luister naar wat je echt nodig hebt om weer te kunnen ontspannen.

Schrijf van je af

Als je hoofd te vol zit, zijn je gedachten vaak een grote warboel. Dat voelt niet fijn. Het kan helpen om het van je af te schrijven! Zo is het een idee om een dagboek te beginnen, waar je al je hersenspinsels in kunt noteren. Juist door je zorgen op te schrijven, kun je de boel weer relativeren en maak je je hoofd leeg.

Houd het rustig

Ten slotte is het raadzaam om de rust te bewaren. Het voelt immers goed om weer tot jezelf te komen: laat het niet meteen weer versloffen door toe te geven aan alle drukte om je heen. Vergeet niet dat jij er ook mag zijn. Je leven hoeft niet in het teken van anderen te staan. Zeg eens wat vaker nee en plan regelmatig een avondje vrij voor jezelf – dat maakt de invulling van je weken een stuk comfortabeler.

Geef een reactie