Knutselen met de Trolls + Winactie! (gesloten)

trolls2

Ken jij de Trollen nog van vroeger? Ze zijn weer terug! Sinds woensdag draait de vrolijke film Trolls in de Nederlandse bioscopen. De film staat nog op ons to do lijstje en om alvast in de stemming te komen hebben we leuke knutselpakketjes van Totum ontvangen. Mijn kinderen hebben iets moois gemaakt met de Sparkle Spray Pens en de Rock’n Roll Trolls. Ook mag ik één van jullie verblijden met een knutselpakketje!

Over de bioscoopfilm Trolls

De trollen zijn bijna altijd vrolijk en houden zich voornamelijk bezig met zingen en dansen. De trollen zijn echter erg smakelijk voor de Bergens, die enkel geluk voelen als ze een trol eten. De chagrijnige trol Branch moet met prinses Poppy enkele van de trollen redden uit de handen van de Bergens. In de Amerikaanse versie van de Trolls film wordt één van de stemmen gedaan door Justin Timberlake. Hij heeft ook muziek gemaakt voor deze film.

Is je iets opgevallen? Vroeger hadden de lichamen van de trollen een huidskleur, nu zijn ze er in allerlei vrolijke kleuren!

trolls3

Rock’n Roll Trolls

Dit knutselpakketje sprak mijn jongens het meest aan. We versierden de rocks (stenen) om tot Trolls. Met de inhoud uit dit knutselpakketje kun je drie Trollen maken. Aangezien mijn jongens allebei Trollen wilden maken moest ik er even een kwastje bij pakken zodat ze niet op elkaar hoeven te wachten.  Het verven ging prima. Tip: trek je kinderen een verfshort of een oud shirt aan. Als de stenen geverfd zijn moeten ze een uur lang drogen. Dat vonden mijn kinderen wel jammer want ze wilden hem graag meteen af hebben. In dat uur zijn we met het ander knutselpakketje bezig geweest.

Toen de stenen droog waren konden we de gezichtjes of de voetjes op de stenen krassen. Het is hiervoor belangrijk dat de steen goed opgedroogd is anders gaat dit niet lukken. Op het krasfolie zitten twee gezichten en een paar voeten. Je kunt ze met een schaar van elkaar scheiden wat eigenlijk wel het makkelijkst is, zo kunnen ze niet per ongeluk twee delen los krassen. Dan kunnen de haren van de trollen erop. Dit vonden mijn kinderen van 6 en 8 best moeilijk en hadden ze wat hulp bij nodig. Je bevestigt de haren met een soort dubbelzijdige plaksticker. Deze knip je eerst op maat en dan maak je een kant los, plakt het op de haren en dan kan de andere kant na het los maken op de steen geplakt worden. De sticker is best dun dus het was een beetje friemel werk. Als de haren erop zitten kun je de trollen nog versieren met een glitterstift of van een leuke haarband voorzien.

De kinderen vonden het leuk om te maken. Ze zijn goed gelukt en mijn kinderen zijn tevreden. Ze spelen nu met de trollen en hebben een mooi plekje op de kast in onze woonkamer.

trolls4Sparkle Spray Pens

Dit knutselpakketje bestaat uit een blokje papier, 3 sjablonen en 3 pennen, stickers en een gebruiksaanwijzing. Mijn jongste zoon blies veel te hard op de pennen en daardoor werd het resultaat een beetje verlopen en vlekkerig. Aangezien mijn jongste zoon iets moeite heeft met de fijne motoriek heb ik voor hem de figuurtjes uit de slablonen gedrukt. Dit lukte hem zelf niet en daardoor werd hij wat gefrustreerd. Mijn oudste lukte het prima. Op het laatste plaatje kun je een beter resultaat zien.

Mijn kinderen vonden het leuk maar achteraf was het meer geschikt voor mijn oudste.

TOTUM_2016__TROLLS_MAILINGMeer knutselplezier met de Trolls

De knutselpakketjes die wij geprobeerd hebben kosten per stuk € 6,99. Er zijn hiernaast nog meer leuke knutselpakketjes verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld strijkkralen, een stickerbox, armbanden of magneten maken of een tas versieren. Dit speelgoed is verkrijgbaar in diverse speelgoedwinkels en webshops.

trolls5

Win een knutselpakketje van de Rock’n Roll Trolls!

Wil jij ook met jouw kindje de Rock’n Roll Trolls knutselen? Dan kun je meedoen aan deze winactie.

 • Laat hieronder of op Facebook een reactie achter dat je meedoet.
 • Delen op de social media is niet verplicht maar mag natuurlijk wel!
*Dit blog bevat een opgestuurd product. De winnaar maken we over een weekje bekend op 23 oktober 2016.

Mirjam Hellingman, gefeliciteerd!

16 thoughts on “Knutselen met de Trolls + Winactie! (gesloten)

 1. Ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva die 5 december jarig zijn 😀 en daarvoor heb ik weer het gebruikelijke gedaan 😀
  Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg en repost)
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  YouTube: https://www.youtube.com/user/lindaenbjorn (geabonneerd)
  Pinterest: http://www.pinterest.com/lindavanduren/ (volg en gepind)
  Google+: https://plus.google.com/115047794995537965870/posts (volg en gedeeld)

  groetjes Linda

 2. Ik doe supergraag mee met deze actie. De kids zijn dit weekend met hun vader naar de Macdonalds geweest en kregen een Trolls potlood mee. En zijn helemaal verkocht. Mijn jongste dochter heeft haar verjaardagsverlanglijstje enigszins aangepast, dus een Trolls presentje kan niet ontbreken. Wat zou ik het leuk vinden als ik haar met een leuk knutselpakket kan verrassen.

 3. Wauw Volgmama wat een waanzinnige kans op dit super leuke Trolls knutselpakket van Totum :-D! Hier zouden mijn dochter van 7 en mijn zoon van 6 dol blij mee zijn! Sinds ze voorstukjes hebben gezien van de nieuwe film van de Trolls hebben zei het over niets anders, de kleurige grappige poppetjes zijn hét helemaal :D! Daarom zou het fantastisch zijn als ik hun zou mogen verrassen met zo’n super leuk pakket, hier zouden zei veel knutsel plezier aan beleven ideaal voor de dagen met slecht weer. Dank voor deze geweldige kans! nu maar heel hard duimen draaien. Groetjes Tanja

 4. Dit ziet er zoooo leuk uit!! Ik zou graag een kansje maken voor mijn dochter!! Ze gaat dit weekend naar de film en ze kan niet wachten….Erg leuk als ze daarna nog kan knutselen.

Geef een reactie