Tussen kunst en kids

Het kidsevent wat in de herfstvakantie plaatsvond in het Novotel Amsterdam City hotel! Superleuk dat ik hier een uitnodiging van kreeg in mijn mailbox. Met mijn eigen Picasso J. van 7 jaar oud had ik me aangemeld voor dit event. De kinderen kregen als opdracht om hun eigen ultieme droomhotel te schilderen.

We namen samen met Cassandra van Princess Leia en haar dochter de trein naar Amsterdam- Rai. Vanaf daar was het nog geen 5 minuten lopen naar het Novotel. Mijn dochtertje was ook mee en wat was dat een leuk stel samen die twee meiden. Hoop dat we elkaar nog eens zullen ontmoeten!

novotel

Deze foto heb ik gemaakt bij aankomst, dit hotel mocht volgens mijn zoon J. ook wel wat kleuriger zijn van buiten. Heerlijk die oprechte kinderuitspraken, kinderen zeggen gewoon hardop wat ze denken.

Het Novotel Amsterdam City hotel is een 4 **** hotel midden in het zakendistrict van Amsterdam. Aangezien de vele grote bedrijven erom heen past deze look dus wel in het plaatje. Het hotel bevat tevens een groot congrescentrum met 17 vergaderzalen. In één daarvan vond het Kids Event plaats.

Novotel is ook een familiehotel! Wisten jullie al dat kinderen tot 16 jaar gratis mee overnachten bij hun ouders of voogd op de kamer en ook gratis mee mogen ontbijten? Er zijn speciale kindermenu’s aanwezig in het restaurant, en ook is er een leuke speelruimte aanwezig.

En dan nu over het kids event..

Bij binnenkomst werden we vrolijk begroet door de dames van het Novotel, Ketchum PR, fotografe Julia Pelealu en door kunstenares Wendie Brauckmann! Ook de kinderen werden meteen aangesproken en mochten zelf een plekje uitzoeken in de zaal om te gaan schilderen. Er werd drinken aangeboden en ook hapjes waren aanwezig. Top!

De vloer was compleet afgetaped met plastic, dat bleek achteraf wel nodig want na het kunstfestijn zag je overal de verf en glitters. De kids kregen vervolgens een verfschort omgedaan. Even wachten tot iedereen aanwezig is, dan kunnen we bijna beginnen.

De kinderen en hun ouders werden nogmaals welkom geheten en kregen uitleg wat de bedoeling was. Daarna racen naar de tafel in het midden om verf te halen met zijn allen.  Echte acrylverf, daar waar de kunstenaars ook mee schilderen.

Novotel-83

De credits voor deze foto gaan naar Julia Pelealu! Hier is mijn zoon net begonnen aan zijn project.

Mijn zoon had het idee dat een hotel aan de buitenkant ook erg kleurig en fleurig moest zijn. Hij schilderde daarom eerst in verschillende kleuren vierkante hokjes op het gehele doek. Dit word het hotel aan de buitenkant. Elk hokje is een aparte kamer. Het zal vast al ergens op de wereld bestaan zoiets maar ik vind het super bedacht van hem!

Tussendoor werd er een buffet gebracht, waar we heerlijk van hebben gesmuld. Saucijzenbroodjes, luxe koekjes, poffertjes.. Zelfs de kleine meid heeft van de poffertjes gesmuld. Dus thuis ook maar eens een keer poffertjes halen. Geen idee dat een kindje van nog maar net 10 maanden  dat al kon eten.

Toen alle kamers een kleurtje hadden, heeft mijn zoon er een ingang en ramen opgeschilderd. En met zelfklevende strass diamanten versierd. Wat lampen moeten voor stellen in zijn kinderogen. Heerlijk toch die fantasie van kinderen. De creativiteit heeft hij echt van zijn mama!

schil

Dit is het eind resultaat van zijn kunstwerk geworden! Jammer dat bij het optillen bepaalde kleuren zijn uitgelopen, maar toch heeft het wel weer wat. Vinden jullie niet? Ik vind het in ieder geval erg kunstig en we hebben het meegenomen naar huis. Ik ben een rondje door de zaal gelopen en het was echt leuk om te zien hoe enthousiast iedereen er mee bezig was. Echt ieder kind zijn eigen ideeën omgezet op een doek. De sfeer was erg gezellig en we hebben leuke mensen ontmoet.

De fotografe heeft van elk kunstwerk een foto genomen. Foto´s van een aantal van de gemaakte kunstwerken worden opgehangen in enkele kamers van Novotel hotels.  Ik denk dat het voor Novotel een lastige keuze gaat worden om uit al deze kunstwerken er een paar uit te kiezen. Ze zijn echt allemaal even prachtig stuk voor stuk! Wie weet slapen jullie een keer in een Novotel met een prachtig schilderij die de kinderen hebben gemaakt op deze leuke gezellige middag!

Na afloop kregen de kinderen hun schilderij en een leuke goodiebag mee naar huis.

Schilderen jullie wel eens samen met je kind(eren)?

3 thoughts on “Tussen kunst en kids

  1. Leuk artikel Nathalie! Grappig hoe we het allemaal weer anders invullen. Diversiteit van de (mama)bloggers:) Wat een mooi schilderij heeft je zoontje gemaakt! Ik laat peuterdochter thuis ook gewoon schilderen. Al was het een beetje jammer dat de – zogenaamde uitwasbare gele en blauwe kinderverf – niet meer echt uit onze berber te halen was…tja. Alles voor creativiteit, toch?

    1. Jammer dat de verf niet uit de kleding ging. Zo zonde! Vaak doe ik de kids thuis ook wel een kliederschort aan met schilderen maar helaas kun je niet alle vlekken die ze maken voorkomen.. Leuk dat jullie ook aanwezig waren op het event.

Geef een reactie