Tutti Italia – de jaarlijkse Italiaanse markt tijdens de pinksterdagen in Denekamp

Dit jaar werd er voor de negende keer de Tutti Italia georganiseerd. Dit is een Italiaanse warenmarkt dat elk jaar weer met Pinksteren in Denekamp (Overijssel) word gehouden. Pizza’s, ijs, tassen, kleding en.. auto’s. Klein maar gezellig en een beetje anders dan dat we hadden verwacht.

Een grote advertentie op a4 formaat in de regionale krant trok mij de aandacht. We hadden geen plannen op de tweede pinksterdag en de kinderen verheugden zich om Ferrari’s te gaan kijken.

Tutti Italia: Live-Muziek/Wijnen/Italiaanse streekproducten/Ferrari’s/Clowns/Italiaanse mode en Italiaans motortreffen. Aanvang 12.00 uur. Centrum Denekamp 4 en 5 juni 2017. Entree is gratis.

tutti5

tutti4

Er waren natuurlijk kraampjes met Italiaanse wijnen en hapjes maar ook genoeg dingen die niets met Italië te maken hebben. Stroopwafels bijvoorbeeld, een stand met handspinners en een kapper die gratis mannen knipte. Er stond een kraam over fietsvakanties in Italië. Ontzettend leuk! Er hadden van mij wel een paar kraampjes meer aanwezig mogen zijn die accommodaties aanbieden in Italië. Voor deze reisorganisaties lijkt mij dit een leuke kans maar helaas kwamen we niet verder dan fietsvakanties.

tutti8

Voor de kinderen was er genoeg vermaak. Een kraampje waar je kinderboeken van Geronnimo Stilton kon kopen, meerdere springkussens en een ballonnenclown.  De kinderen hebben zich goed vermaakt.

tutti3

Heb je honger? Dan kun je een pizza bestellen of een Italiaans ijsje eten. De terrasjes zaten vrij snel vol met dit warme weer maar dit is heel logisch. Ook kon je wijn proeven en kopen bij de kraampjes. Ik had nog een Limoncello willen proeven. Dit knalgele drankje ziet er mierzoet uit maar word goed verkocht.

tutti6

tutti7

Ferrari’s? Die waren ver te zoeken. Die hebben we helemaal niet gezien. Misschien hebben we ze over het hoofd gezien maar dat kan ik mij haast niet voorstellen. Het centrum van Denekamp is niet zo heel groot. Jammer want hiervoor kwamen we eigenlijk met de kinderen. Er stonden 5 auto’s van een Fiat dealer. Mooie auto’s dat wel, maar niet heel bijzonder. De tractor maakte het wel een beetje goed. Mijn jongste zoon is gek op tractors en de kids wilden er alle drie even op zitten.

tutti1

Het is een kleine maar gezellige markt. De live muziek was ook prachtig om naar te luisteren. We misten enkel de Ferrari’s, Italiaanse oldtimers, reisaanbieders en een kraampje waar je pasta gerechten kon bestellen.

Als je in de buurt van Denekamp woont of op vakantie bent dan is het wel leuk om daar even een kijkje te nemen tijdens het pinksterweekend. Verwacht er alleen niet teveel van.

 

7 thoughts on “Tutti Italia – de jaarlijkse Italiaanse markt tijdens de pinksterdagen in Denekamp

Geef een reactie