Twickto-theme-vehicles

Twickto: nieuw educatief en creatief constructiespeelgoed van Nederlandse bodem (review)

Twickto is constructiespeelgoed dat bestaat uit blokjes (bricks) en ronde stukjes (clicks) die je aan elkaar kunt verbinden, bedacht en gemaakt in Nederland. Het speelgoed heeft een leuke twist en je kunt er alle kanten mee op bouwen. Mijn tiener ontving een set Twickto bricks en we probeerden het uit. Ken jij Twickto al?

Dat je misschien nog niets van Twickto heb gehoord of gezien dat kan natuurlijk. De Twickto bouwpakketten liggen namelijk sinds eind 2017 in de speelgoedwinkels. Mijn tienjarige zoon zag het bij de Intertoys en kwam thuis met een folder van dit merk. Mama moest natuurlijk meteen kijken en eerlijk is eerlijk, het ziet er gaaf uit! Vinden jullie niet? Het is totaal wat anders dan Lego, K’nex of Meccano. In dit blog vertel ik jullie hier meer over.

Wat is Twickto en hoe werkt het?

Twickto-ervaring
Twickto bouwspeelgoed
Twickto is constructiespeelgoed dat zich met name richt op kinderen van 6 jaar en ouder. Met mijn twee jongens van 7 & 10 kunnen we dat dus mooi testen. De basis bestaat uit losse bouwstenen (losse kubus of enkele aan elkaar) die aan elkaar getwist en geklikt kunnen worden met je handen of in combinatie met een Twicktool. Samen met deze kunstof materialen kun je de leukste dingen bouwen. Door de vorm en grootte van de blokjes, kun je snel de lucht in bouwen en worden ook de grootste constructies mogelijk! Hoe cool?
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Ii8JO05SPNA[/embedyt]

Bedacht door een vader voor zijn zoons

Gert-Jan de Wilde, vader van twee zoons, zocht in 1995 naar bepaald constructiespeelgoed dat hij nergens in winkels kon vinden. Hij wilde graag iets symmetrisch dat je aan alle kanten aan elkaar kunt koppelen. Gert-Jan is dat toen zelf gaan bedenken. Hij tekende het uit en vroeg hiervoor patent aan. Jarenlang is het in een kluis blijven liggen tot 2015. Samen met zijn zoon Robin de wilde bezocht hij meerdere malen de Spielwarenmesse in Nürnberg, een mega grote beurs in Duitsland waar elk jaar het nieuwste  van het nieuwste speelgoed wordt gepresenteerd. Daar kwamen ze nooit iets vergelijkbaars tegen. Robin vond dat ze er dan maar meteen wat groots van moeten maken en zo is het Twickto speelgoed avontuur voor vader en zoon begonnen.
twickto-review

Onze ervaring met Twickto Vehicles

Wij ontvingen de Twickto Theme Pack Vehicles ter review. Deze set waarmee je grote voertuigen kunt bouwen bestaat uit 318 onderdelen. In de doos zitten de bricks en clicks, de bricktool, sticker/plasticvellen/delen en een gebruiksaanwijzing. Hier staan drie modellen in die je stap voor stap na kunt bouwen:

  1. Desert Racer
  2. Excavator
  3. Mars Rover

Natuurlijk kun je ook zelf iets verzinnen om te gaan bouwen maar mijn zoon wilde de Desert Racer bouwen. De handleiding is duidelijk met plaatjes en onderaan elke bladzijde staat wat je moet pakken. Na 23 stappen had mijn zoon de auto klaar. “You finished your model, good job!”

twickto-speelgoed

Toen mijn zoon wilde beginnen snapte hij het systeem eerst niet. Ik ben toen met hem mee gaan kijken en kwam er achter dat hij niet goed draaide tot de click. Gelukkig had hij het daarna snel door en kon het echte bouwen beginnen. De materialen zijn erg stevig en ik verwacht niet dat het snel kapot zou gaan als je er normaal mee omgaat. Je moet natuurlijk niet als een malle door blijven draaien.. Met kleine tussenpozen hebben we over dit model zo’n twee en een half uur gedaan.
Voor jongens vanaf een jaar of 6 vind ik het altijd lastig om iets van speelgoed te kopen. Wat vinden ze leuk? Wat voor cadeau koop je nou voor een tiener? Nou Twickto dus. Het valt hier goed in de smaak bij mijn 7 & 10 jarige jongens. Het Aviation pack staat hier nog op het wensenlijstje dus die vraagt mijn zoon voor zijn verjaardag. Wij zijn enthousiast. De verpakking is leuk, het bouwen is goed voor de motoriek en mijn jongens kunnen hier heel geconcentreerd mee werken. Wat mij betreft leuk speelgoed als kanshebber voor de speelgoed van het jaar verkiezing.
Twickto is te koop in verschillende bouwpakketten met verschillende thema’s (bijvoorbeeld Aviation, Harbour en Creative) voor elk budget, dus ook leuk om te kopen voor een kinderfeestje. Er zijn kleine bouwsets van ongeveer 8 euro tot grote van 90 euro. Twickto is onder andere te koop bij Intertoys & Wehkamp.

twickto-review

Ken jij dit leuke nieuwe speelgoed al? Zouden jullie kinderen dit leuk vinden?

14 thoughts on “Twickto: nieuw educatief en creatief constructiespeelgoed van Nederlandse bodem (review)

  1. Wauw, dit ziet er wel echt heel cool uit! Laatst voor het eerst met KNEX iets gemaakt samen met mijn zoon (4). Oftewel, deze Papa heeft lekker gebouwd en de J heeft meegeholpen waar hij kon. Ik ga zeker binnenkort eens kijken of het iets voor hem is!

Geef een reactie