(Gratis) uit eten met kinderen in een IKEA restaurant

Gisteren zijn we met het hele gezin uit eten geweest in een  IKEA restaurant. Ze hadden namelijk een hele leuke actie dat alle kinderen een gratis kindermenu kregen als de ouder met een  IKEA FAMILY pas minstens 5 euro in het restaurant zou besteden. Ook zijn de kindermenu’s vernieuwd. In dit blog lees je onze ervaring over dit etentje met onze kinderen. 

ikearestaurant

Gratis uit eten in het IKEA restaurant

Klinkt goed hè? Regelmatig hebben bezoekers die in het bezit zijn van een IKEA FAMILY pas leuke kortingen in het restaurant én in de winkel. Zo krijg je met vertoon van de pas altijd gratis koffie of thee in het IKEA restaurant. Wij maakten de laatste dag van deze actie nog snel even gebruik van deze aanbieding. De kinderen kregen dus alle 3 een gratis kindermenu. Een vriendin grapte zelfs dat je met een kinderfeestje daar even kon gaan eten. Het aantal kinderen was onbeperkt dat mee mochten eten dus in principe zou dat kunnen. Wij betaalden dus alleen voor ons zelf en waren met twee volwassene menu’s, drinken, sausjes en 3 kindermenu’s in totaal € 13,50 kwijt.

ikea

Vernieuwde kindermenu’s

Een kindermenu bij de IKEA kost anno 2017 € 3,- per stuk. Hierbij krijgen de kinderen patatjes, hebben ze keuze uit visvingers, Zweedse gehaktballetjes of kipsaté, een drinkpakje en een stuk fruit. Sausjes zijn niet inbegrepen. Ik weet nog dat ze vroeger gewoon een beker ranja kregen en een ijshoorn als toetje. Dat ze dat nu voor fruit en organic drinkpakjes hebben verkozen vind ik een goede verantwoorde keuze. Veel kinderen in Nederland eten te weinig fruit.

Alles aanwezig voor baby’s

Uit eten met je baby bij de IKEA? Why not?! Ze hebben eetstoelen genoeg, magnetrons om potjes en flesjes op te warmen en zelfs wegwerpslabbers. Ik weet niet of het nog steeds zo is maar toen ik mijn kinderen als baby meenam kon ik zelfs gratis potjes babyvoeding krijgen als ze het bij de kassa open mochten maken. Dit was van Olvarit en Hipp. Een baby verschonen kan bij de toiletten. Dus alles is er. Baby mee? Ik zeg doen!

Vermaak

In de meeste IKEA restaurants hebben ze ook een koffietafel met tijdschriften waar je rustig een krantje kunt lezen. Ze hebben er wifi en een speelhoekje voor de kleine kinderen. In de vestiging in Hengelo hebben ze voor de iets grotere kinderen ook een Playstation om mee te spelen.

En hoe vonden we het eten?

Het eten was simpel maar zeker lekker. Alle kipsaté en Zweedse balletjes waren op. Enkel een paar patatjes bleven over. Over de grote menu’s doen ze een magnetronkap zodat het warm blijft tijdens het afrekenen en een plaatsje zoeken. De kap erover doet me denken aan ziekenhuiseten daar wordt ook alles gebracht met deksels op het eten, maar het is functioneel bedoeld en niet om de mooiigheid. In het weekend en in de vakanties kan het erg druk zijn, wat niet voor iedereen even leuk is. Wij gaan er zeker nog eens eten maar niet op een zondag of in een vakantie.

Wist je al dat je vanaf 1 euro bij de IKEA kan ontbijten? Heb jij al eens gegeten in een IKEA restaurant?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

12 Comments

 • Reply Batboy januari 9, 2017 at 6:19 am

  Ja Zweedse gehaktballetjes en een keertje een ontbijt

 • Reply Batboy januari 9, 2017 at 6:21 am

  Maar dat is nou eens een keer leuk eten met de kids. Anders is een menu ook wel goedkoop. Jammer dat er geen speeltje bij zit zouden mijn kinderen zeggen…

  • Reply Nathalie januari 9, 2017 at 6:41 am

   Ja dat ontbreekt nog hè 😉

 • Reply Merel januari 9, 2017 at 7:20 am

  Die prijs valt reuze mee! En goed dat ze een verantwoorde keus hebben gemaakt met het pakje drinken en fruit. Gaan soms eten bij ikea maar halen dan meestal iets lekkers, zoals appeltaart.

 • Reply Jennifer januari 9, 2017 at 7:35 am

  “Vroeger” kregen ze een vingerpoppetje bij de kindermenu’s 🙂
  In de ikea Zwolle hebben ze het ophalen en betalen andersom.
  Je besteld en betaald eerst bij een kassa. Bekers, glazen voor drinken en extra, losse dingen kan je wel al pakken.
  Nadat je hebt afgerekend haal je het eten op. Daar laat je de kassabon zien en dan maken ze het klaar. Dus kan je gelijk met je eten naar tafel gaan. Opzich wel handig want als het (wat) druk is sta je wel in een rij. Of twee keer in de rij maar zonder eten dat afkoelt terwijl je wacht
  Ontbijt nog niet geprobeerd.

 • Reply marjonS januari 9, 2017 at 9:15 am

  Wij zijn in de vakantie ook bij Ikea gaan eten.
  De kinderen vonden het wel jammer dat de knakworstjes weg waren. Maar voor 3 euro een prima menu.

 • Reply Ilse van Kreanimo januari 9, 2017 at 2:15 pm

  Ja, wij doen dat bijna altijd als we met de kinderen gaan.
  Ze zien het een beetje als een binnenspeeltuin (Smallland) en dan een etentje! 🙂

 • Reply Wilmaaa januari 9, 2017 at 7:14 pm

  Heerlijk! Jammer dat de Ikea niet bij ons in de buurt zit 😉

 • Reply Mirjam januari 9, 2017 at 7:33 pm

  Wat een leuke actie!

 • Reply Nicole januari 14, 2017 at 8:17 am

  Wilde ook gebruik maken van die actie maar niets van gekomen! Bij “onze Ikea” hadden ze wel maar 1 soort pakje en die vond dochterlief niet lekker dus dat was wel jammer..

 • Reply Lees mee #12: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings maart 16, 2017 at 2:10 pm

  […] Sommigen gruwelen ervan, maar voor veel mensen hoort een bezoek aan IKEA toch een beetje bij zo’n verbouwing. Maar wat is nu het beste tijdstip om te gaan? En hoe zit het met eten? Waar ik blij verrast door ben, is dat IKEA de kindermenu’s op de schop heeft genomen. Bij Nathalie kun je lezen hoe ze er tegenwoordig uit zien! […]

 • Reply IKEA Smaland kinderopvang, de eerste keer spelen in het toverbos met ballenbak januari 5, 2018 at 6:00 am

  […] Lees ook: kinderen eten gratis bij IKEA tijdens de vakantie […]

 • Leave a Reply