Dagje uit: attractiepark Toverland in Sevenum

Betoverend leuk! Attractiepark Toverland in Sevenum viert dit jaar haar 15 jarig jubileum. Tijdens ons verblijf in Limburg mochten wij met ons gezin Toverland bezoeken. In het filmpje wat ik gisteren met jullie deelde kon je al een beetje zien wat er zoal te doen is. Ben jij al eens in Toverland geweest?

De entree

toverland2

Zodra je door de deuren van attractiepark Toverland gaat kom je in een wereld van oosterse sferen. Overal hangen tierelantijntjes en lampjes. Een beetje als in de wereld van Aladin. Deze decoratie kom je door het hele indoorgedeelte op verschillende plekken tegen. Toen we binnenkwamen hadden we echt zoiets van wauw, wat leuk allemaal, waar moeten we kijken?

De indeling van het attractiepark

Het attractiepark heeft twee indoor gebieden en twee outdoor gebieden. Het indoor gedeelte bestaat uit Het land van Toos & Magic Forest. Het land van Toos begint gelijk achter de poorten en telt meer dan 10 attracties voor de jongste bezoekers en er is een playground voor kinderen tot 4 jaar. Mijn dochter vond de schommel aan de koekkoekklok enorm geweldig! Ook zijn hier kluisjes aanwezig voor de jassen en tassen en is er een sfeervol themarestaurant aanwezig. Ook aan toiletten kom je hier niet tekort en er is een verschoonplek voor de baby’s.

weekendlimburg4

Om van Toos Toverland in de Magic Forest te komen moet je door een tover pad. In de Magic Forest vind je vooral de avontuurlijke attracties zoals een wildwaterbaan waarvan de baan deels binnen en buiten is. Op het filmpje hieronder kun je dat goed zien. Ook is hier het theater waar dagelijks om 14.00 een voorstelling wordt gegeven. Dit keer was er een speciale theatervoorstelling in verband met het 15 jarig bestaan. Toos houdt van feestjes, confetti en slingers en wil een taart bakken voor mama. Een leuke voorstelling met veel muziek en op het eind een complete verrassing want toen vlogen de slingers letterlijk door de lucht. Heel leuk gedaan, dit hadden we niet willen missen.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=OxXPP68G27s[/embedyt]

In de Magic Forest kun je ook over touwbruggen klimmen en aan lianen zwaaien, in de carrousel of in een draaiend schip. Ook aan de papa’s is gedacht, er is een heus gedeelte wat lijkt op een Duits Oktoberfest en daar hebben ze, jawel, een bierkaart! Hier kun je speciaal biertjes bestellen of een lekker glas hot choco. Bij de lunchtent kun je  heerlijk belegde broodjes kopen van Delifrance maar een vette hap of een ijsje kan natuurlijk ook.

toverland6

Buiten was er ook één achtbaan geopend. Mijn jongste zoon wilde er graag in maar daar was hij helaas nog te klein voor. Ik ben er zelf wel in geweest en het gaat best hard. Je zit hier niet in een karretje maar op een motor. Mijn kinderen vonden het natuurlijk wel stoer dat mama in de achtbaan ging!

Het outdoor gedeelte bestaat ook uit twee delen, de Troy Area en de Magische Valei. Deze gedeelten waren helaas gesloten vanwege een winterstop maar vanaf 25 maart begint het zomerseizoen en kun je deze plekken ook bezoeken. Doordat twee gebieden gesloten zijn in de winter hebben ze een speciaal seizoenstarief en betaal je dus minder voor je entree ticket.

toverland8

toverland10

Mijn kinderen zijn 2,6 en 8 jaar en we hebben een leuke middag gehad. We zijn in er totaal vier uurtjes geweest en we hebben nog niet alle attracties gehad. In de zomer kun je je dus de gehele dag vermaken. Mijn zoontjes vonden de indoor achtbaan, de theatervoorstelling en de wildwaterbaan het leukst. Mijn dochter van 2 kon nog niet overal in maar vermaakte zich prima met de rondrijdende auto’s (zie filmpje), de playground voor kinderen tot 4 jaar en de carrousel in de Magic Forrest. Voor ons gezin was het hartstikke leuk maar als je tieners hebt zou ik nog eventjes wachten tot het zomerseizoen begint.

Voordat we naar huis gingen moesten ze nog even over de magische lamp wrijven en wensten ze dat ze nog een keer terug mochten komen naar Toverland..

toverland9

Na een dagje magie kom je richting de uitgang door een bazaar. Hier kun je leuke souvenirs kopen van Toos, slangen, of iets lekkers voor de terugweg. In het winterseizoen betaal je voor volwassenen en kinderen boven de 120 cm  € 17,-, voor kinderen tussen 90 tot 120 cm € 14,50, kinderen onder de 90 cm mogen gratis mee naar binnen. Het zomerseizoen begint op 25 maart en dan betaal je voor volwassenen en kinderen boven de 120 cm € 28,- en voor kinderen tussen de 90 en 120 cm € 18,50. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Toverland.

Ben jij al eens in Toverland geweest?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

6 thoughts on “Dagje uit: attractiepark Toverland in Sevenum

Geef een reactie