Uitstapje: Klein Afrika in Oldenzaal

Gisteren was het mooi weer, de zon scheen en het was zo’n 15 graden. Wij hadden het plan om iets buiten te gaan doen en omdat ik al vaker over Klein Afrika in Oldenzaal had gehoord besloot ik daar heen te gaan met de kinderen. We hadden alleen beter een andere keer kunnen gaan want na een half uurtje spelen kwam er een grote teleurstelling..

Over Klein Afrika

Klein Afrika is een hotspot in Twente, Overijssel. Het is niet alleen een pannenkoekenrestaurant waar je overigens ook terecht kunt voor een lekkere lunch, of een warme hap. Er hoort een hele leuke playground bij zowel buiten als binnen en een Afrika Zoo. Klein Afrika ligt in de buurt van recreatieplas Hulsbeek en is in de zomer goed te combineren met een middagje zwemmen of wandelen. De entree van de Zoo en de speeltuin is gratis maar een consumptie is verplicht.

Pannenkoekenhuis

afrika2afrika3

Het restaurant is superleuk ingericht. In alle hoeken zie je Afrikaanse details zoals beelden, dieren aan de muren (geen echte) en slangenprint op de banken bijvoorbeeld. Heel gaaf om te zien!

afrika4
De nacho’s die wij hebben besteld waren heerlijk! Aanrader!

Je kunt binnen of buiten op het terras eten en drinken bestellen van de pannenkoekenkaart, een lunchkaart en voor de bierliefhebber hebben ze een groot aanbod aan bier en speciaalbiertjes op de bierkaart. Je kunt dus ook een tosti of bittergarnituur bestellen.

De speeltuin

afrika5afrika6afrika7

De speeltuin buiten is niet heel groot maar wel erg leuk in Afrika sfeer. Er liggen schepjes, er is een takelbaan, je kunt klimmen en glijden. Ook is er een klein indoor gedeelte met springkussens en een voetbaltafel aanwezig. Na een half uurtje spelen in de speeltuin hadden de kids het wel gezien..

De grote teleurstelling….

Op internet hadden we gezien dat er een kleine Afrikaanse dierentuin was. Die is er ook maar helaas hing daar een bordje voor de ingang van het hek.

VERBODEN TOEGANG VANWEGE DE VOGELGRIEP

Nou dat was de grote teleurstelling. Op de site stond namelijk niet dat de zoo gesloten was. De dierentuin in Nordhorn en de meeste kinderboerderijen zijn namelijk wel gewoon geopend (alleen zijn de kippen en vogels daar opgehokt zoals het hoort) en we gingen er daarom van uit dat de Afrika Zoo ook geopend was. Dit was dus een dikke tegenvaller. De dieren lopen wel los in hun verblijven maar je mag niet over de route lopen. Op de foto waar je mijn dochter met zand ziet scheppen zie je de kippen ook gewoon achter het hek lopen. Verder zagen we in de verte hertjes maar helaas konden we de andere dieren niet zien omdat we het wandelpad niet op mochten.

afrika9

We hebben nog een hot choco besteld en een bord nacho’s op het buitenterras en daarna zijn we naar opa en oma gegaan in Enschede. Als de Zoo open was dan waren we er vast langer gebleven. Jammer dat dit niet op de website vermeld stond. Misschien gaan we er in de zomer een keer heen voor een herkansing!

Wat zijn de hotspots in jouw provincie?

8 thoughts on “Uitstapje: Klein Afrika in Oldenzaal

    1. Zeker, want nu was het echt een teleurstelling voor de kids.. We gingen er van uit dat de kippen en vogels opgehokt (ophokplicht) zaten zodat we de andere dieren wel gewoon konden zien, net als andere dierentuinen en kinderboerderijen.. maar dit was hier niet het geval. De kippen liepen gewoon los achter het hek. We komen van de zomer vast wel een keer terug als de vogelgriep voorbij is.

  1. Aaah, wat jammer dat de mini-dierentuin dicht was! Ik vind Klein Afrika ontzettend leuk. Vorig jaar waren wij er te vinden (ik schreef er toevallig ook een blog over); en toen onze Madame nog maar nét 1 jaar was, was het al leuk voor haar!

    Ik zou het in de zomer zeker nog een keer proberen.. Kun je het meteen combineren met een bezoekje aan het Hulsbeek! 🙂

Geef een reactie