Vaderdag knutselen 2020

Vaderdag knutselen; leuke ideeën om te maken voor Vaderdag

Vaderdag; over twee weken is het wéér zover. Elk jaar komt opnieuw de vraag “wat zullen we dit keer voor papa gaan maken?”. Mijn kinderen zijn vandaag aan het knutselen geweest en hebben echt hele leuke dingen voor hem gemaakt (en goed verstopt). Wat dacht je van eigengemaakte Happy Socks, een magische fotomok of ijsjes knutselen voor de coolste papa! We delen 5 leuke ideeën te inspiratie met jullie. 🙂

1. Happy Socks knutselen voor Vaderdag

Vaderdag 2020 - Happy Socks Sokken knutselen textielstiften
Blije sokken!

Bij de Zeeman kocht ik voor maar 1,99 een bundel met drie paar witte heren sportsokken. Met textielstiften kun je je eigen unieke Happy Socks – sokken knutselen voor Vaderdag. Ook leuk om opa met een paar blije sokken te verrassen als je een paartje over hebt. Een uniek vaderdagcadeau!

2. Kuspas: altijd een kusje op zak voor papa

Knutselen Vaderdag met peuters en kleuters
Kusjespas

Een kusje to go, zoenpasje of kuspasje is leuk om aan een papa te geven die vaak onderweg is of veel moet werken. Doe je kindje een beetje lippenstift op, laat hem of haar een kusje geven op papier om vervolgens te lamineren in pasjesformaat zodat het in de portemonnee past. Zo heeft papa altijd en aandenken mee.

3. Magic Mok met foto maken en leuk inpakken

Magische Fotomok maken voor Vaderdag
Magische Fotomok – Colorland.nl

Er lijkt niets speciaals aan, maar toch heeft deze mok van Colorland.nl iets bijzonders. Hij is namelijk helemaal zwart aan de buitenkant. Zodra je heet water in de magische mok schenkt komt er een foto tevoorschijn. Is de thee of koffie op? Of afgekoeld? Dan kleurt de mok weer terug naar zwart. Met de magische mok kan iedereen toveren, zelfs jij!

Met de code VADERDAG kun je de unieke magische mok van Colorland tijdelijk bestellen voor een actieprijs van 4,49 (i.p.v de originele prijs 18,99) exclusief verzendkosten. Je kunt de mok helemaal naar wens stylen met eigen foto’s, kleurtjes en teksten.

Vul de mok thuis nog even met lekkere snoepjes, toffees, zakjes oploskoffie of Dolce Gusto capsules. Pak leuk in met doorzichtig cellofaan papier en voorzie het cadeau met een leuke strik.

4. Vaderdag knutsel ijsje: mijn papa is de coolste!

Vaderdag knutselen 2020
Vaderdag knutsel: papa is de coolste!

Papa is de coolste! Toch?! Bij ‘cool’ en deze temperaturen denken we ook meteen aan ijs. Knip uit stevig papier ijsvormpjes en plak deze met dubbelzijdige tape aan beide kanten vast op het ijsstokje. Je kindje kan de ijsjes inkleuren, verven en versieren naar wens. Erg leuk om samen met peuter of kleuter te maken voor Vaderdag.

5. Zelf een anti stressbal maken met ballonnen

Anti stressbal maken
Anti stressbal maken

Ken jij deze anti stressballen met smiley faces nog van vroeger? Ik weet nog goed dat mijn neef eens op ons moest oppassen en dat zo’n ding stuk ging, en alles onder de meel lag. Haha. Maar wat voelde het fijn om in zo’n anti stressbal te knijpen. Leuk om er samen met je kindje een paar van te maken. Ik kwam deze leuke DIY hier tegen op de blog van Batboy, waar ze haarfijn uitlegt hoe je zo’n ding maakt.

Heb jij al een idee wat je kind gaat maken voor Vaderdag? Doen jullie dat ook thuis of maken ze alleen wat op school?

3 thoughts on “Vaderdag knutselen; leuke ideeën om te maken voor Vaderdag

Geef een reactie