Prentenboeken Vaderdag Papa Top 5

Vaderdag; de 5 leukste prentenboeken met papa in de hoofdrol

Vaderdag, bijna is het zover! Mijn kinderen noemen het trouwens gewoon “Papadag”. Deze bijzondere dag laten wij papa meestal uitslapen. Daarna starten wij met een vaderdagontbijtje en geven de kinderen hem geknutselde cadeautjes. Dit jaar maken wij er een heus voorleesontbijtje van, met één van leukste prentenboeken over Vaderdag of een ander tof verhaaltje met papa in de hoofdrol. Met een prentenboek verhaaltje voor papa beginnen we dag buitengewoon; een plezierige herinnering voor iedereen!

Prentenboeken thema Vaderdag en Papa

Dat wij graag herinneringen maken is de meeste lezers van Volgmama niet onbekend. Ook lees ik mijn kinderen altijd graag een verhaaltje voor. Je hebt echt leuke kinderboeken in allerlei thema’s en ik ging opzoek naar de leukste prentenboeken met het thema Vaderdag. Boekjes die leuk zijn om op Vaderdag voor te lezen en prentenboeken voor een ander leuk momentje met papa. Want prentenboeken met papa in de hoofdrol wil papa vast en zeker vaker voorlezen. 😉

Mijn papa – prentenboek door Steve Smallman & Sean Julian

Alle papa’s zijn anders. Slim, grappig, moedig, raar of gewoon geweldig. Maar jouw papa is de beste van allemaal. Dit lieve en grappige boek is perfect voor elk kind dat dol is op zijn papa. De illustraties zijn erg mooi en wij hebben dit boek al ontelbaar vaak voorgelezen.

De Papawinkel – prentenboek door Sanne Miltenburg

Vandaag viel een folder van de Papawinkel in de bus. In de Papawinkel vind je allerlei soorten papa’s. Zelf heb ik al een papa. Maar ik heb er niets aan. Wanneer pap een keertje met me voetbalt, is hij na vijf minuten al moe. Als ik in het zwembad van de hoogste duikplank durf, ziet hij het niet eens. En op de kermis vindt hij alles te duur. Ik heb er genoeg van. Ik ga pap inruilen voor een nieuwe papa. Maar zijn de papa’s in de Papawinkel echt leuker? Een hilarisch en origineel prentenboek over papa’s en hun zonen.

Ik vind je lief papa – prentenboek door Jillian Harker

Deze klassieker staat al bij veel gezinnen in huis. Kleine Beer is klaar voor wat volwassen avonturen. Tenminste, Papa Beer denkt dat hij dat is. Maar ze komen er al snel achter dat Kleine Beer nog wel wat hulp nodig heeft. En wie kan hem beter helpen dan Papa Beer zelf?

Papa is de allerbeste – prentenboek door J.M. Walsh

Een boekje vol liefde. Op papa’s sterke schouders kan ik alles aan. Zo hoog op papa’s nek raak ik de sterren en de maan. Een hartverwarmend boekje voor de allerliefste papa!

Het voorleesboek voor de allerliefste papa! – prentenboek door Marianne Busser & Ron Schröder

Een vrolijk voorleesboek voor alle papa’s die graag voorlezen, of dat nodig eens moeten gaan doen. Dit boek bevat een verzameling versjes en verhaaltjes over bekende figuren, zoals bijvoorbeeld Kobus en Kwak, Daan en Doortje, het mannenkoor, de blote koning, haas en egel, het olifantje Oliebol en nog veel meer. Maar natuurlijk komt er ook een knotsgekke, maar toch heel lieve papa om de hoek kijken.

Wat zijn jullie favoriete prentenboeken voor Vaderdag of papa?

One thought on “Vaderdag; de 5 leukste prentenboeken met papa in de hoofdrol

Geef een reactie