Vakantieboeken en doeboeken voor tieners

De vijf leukste vakantieboeken en doeboeken voor tieners

Heb je er genoeg van dat je tiener tijdens de vakantie de hele dag naar zijn of haar telefoon zit te staren? Verras je kind eens met een goed vakantie-activiteitenboek. Dit zijn enkele geweldige vakantieboeken en doeboeken die je tiener zullen inspireren om van de bank te komen, voor thuis, onderweg of op reis. We hebben een lijst samengesteld van 5 geweldige nieuwe boekuitgaven voor de zomervakantie van 2021 of een andere schoolvakantie. Je zult met deze lijst zeker iets vinden waar je tiener van houdt.

1. Young Scientist zomerboek 2021

Voor tieners (van 8-12 jaar) die nieuwsgierig zijn naar wetenschappelijke feiten. In het nieuwe Young Scientist Vakantieboek lees je een heleboel waanzinnige weetjes over allerlei plekken op en rond de aarde! Duik in de woeste golven van de oceanen, ga klappertanden op de ijskoude polen, neem een kijkje in het bloedhete binnenste en ontdek waar je allemaal nog meer naartoe zou kunnen gaan. Of waar je over kunt dromen, want niet elke plek is even goed bereikbaar. Ook leer je in dit vakantiedoeboek hoe je een kompas maakt en zelf een vulkaan kunt laten uitbarsten. Liever een geheime code ontcijferen? Het boek zit ook vol met spannende proefjes en pittige puzzels. Ga dus gauw mee op wereldreis!

Lees ook: onze ervaring met het Young Scientist zomerboek

2. Donald Duck vakantieboek 2021

De vakantie begint pas echt met dit boek met zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad! Wie is er nu niet gek op deze vrolijke eend? Ik heb het boek ingekeken en wil er wel even bij vermelden dat er naar mijn mening weinig puzzels, moppen en spelletjes in staan. Ik schat dat 80-90 % van het Donald Duck vakantieboek uit strips bestaat, al zijn er genoeg tieners zijn die daar geen problemen mee hebben want strips vallen meestal in de smaak bij deze leeftijdscategorie.

3. Tina vakantieboek 2021

Tina is al jarenlang een populair meidenblad voor tienermeiden. Het Tina vakantieboek 2021 is een mooie bundel met zomerse onderwerpen. Er staan verhalen in over andere vakantieblunders, strips en andere leuke tips.

4. MEIDEN zomerboek 2021

Met het 100 pagina’s dikke MEIDEN Zomerboek hoeft je tiener zich geen moment te vervelen in de zomervakantie! Perfect voor op de achterbank richting een zonnige vakantie, voor aan het strand, of chillend in de tuin. Vol met mode, beauty, vriendinnen, liefde en natuurlijk je favoriete sterren.

5. GOAL! voetbal zomerboek 2021

Het GOAL! Zomerboek betekent 100 bladzijden aan lees- en puzzelplezier! Ga op jacht naar de voetbalbuit met Frenkie de Jong, Memphis Depay, Lieke Martens en Cristiano Ronaldo. Maak de uitdagende puzzels, quizzen en raadsels, en verdien zo voetbalmunten om jouw eigen team samen te stellen.

Welke vakantieboeken of doeboeken voor tieners vinden jullie het leukst?

Geef een reactie