Dagje uit in Haren, Duitsland: Vakantiepark Schloss Dankern

schloss2

Afgelopen weekend was het mooi weer dus tijd om vakantiepark Schloss Dankern in Duitsland te bezoeken. Vanaf de provincie Drenthe is de afstand voor een dag plezier goed te doen. Als je verder weg woont is het heel aantrekkelijk om eens een weekend of midweek in een huisje te boeken. In dit park kun je zwemmen, paardrijden, klimmen, dansen, glijden en zoals de Duitsers het zeggen: “Spielen ohne ende!”

Bereikbaarheid & Parkeren

Vanaf Emmen is het Schloss Dankern iets meer als een half uurtje rijden. Als je in de gemeente Drenthe woont is dit voor een daguitstapje goed te doen. Schloss Dankern ligt in Dankern (gemeente Haren) en is goed bereikbaar via de snelweg. Als je richting Haren rijdt staat het  ook op bordjes aangegeven. Voor een langer verblijf of vakantie kun je een huisje huren. Het is best groot opgezet en wij hebben nog niet alles gezien in één dag.

schloss3

Het kasteel Dankern

Midden in het vakantie en attractiepark ligt het kasteel van Dankern. Over het kasteel is weinig informatie bekend, waarschijnlijk was dit een middeleeuws kasteel en het kent al 500 jaar geschiedenis. Wie het heeft gebouwd en hoe oud het precies is weten ze niet. Meer informatie over de eigenaren van het kasteel lees je hier. Het kasteel word bewoond en is niet toegankelijk voor publiek. De brug is afgesloten met een slagboom. Wel jammer dat we niet binnen mochten kijken. Wij zijn gek op kastelen en van de buitenkant is het een prachtplaatje!

schloss dankern - waterspeeltuin - volgmama
Door de bebossing is het heerlijk koel bij de meeste speeltoestellen

Buiten spelen

In de buitenlucht is er genoeg te doen. Tientallen speeltoestellen over het gehele park. Je raakt niet uit gespeeld en zoals de Duitsers het zeggen: “Spielen ohne ende!”. Helemaal mee eens want de kinderen raakten niet uitgespeeld. Buiten kun je ook paardrijden, dit zit bij de entreeprijs in.

Glijbanen zijn er in alle formaten. Spelen met in de hitte valt reuze mee, het grootste deel van de speeltuinen is heerlijk koel door de bebossing, al is het altijd wel even verstandig om jezelf en de kinderen in te smeren. De waterspeeltuin was bij onze kinderen erg in trek.

Rondom het park is een klimpark en een kartbaan. Hier zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden. Dit gaan we nog eens doen als de kinderen wat groter zijn.

schloss1

Zwemmen

Neem je zwemspullen mee naar Schloss Dankern want weer of geen weer.. zwemmen kun je hier op drie verschillende plekken! Er is een buitenbad waar je gratis gebruik van kunt maken. Wat ik een klein minpuntje vond is dat hier geen kluisjes aanwezig waren en het water was voor de hele kleintjes te koud. Er is ook een aangelegen meer waar je trouwens ook kunt waterskieën (kabelbaan), een waterfiets kunt huren of een duikcursus kunt volgen. Het binnenzwembad Topas heeft een aparte entree en is één grote waterspeeltuin (niet bij de prijs inbegrepen).

schloss dankern - overdekt - indoor - volgmama
Overdekt speelplezier

Binnen spelen

In het indoor speelgedeelte zijn we niet lang gebleven. Het was over de dertig graden en hier was het op dat moment niet uit te houden. Binnen in een overdekte hal zijn ballenbakken, glijbanen, een laserlabyrint, botsauto’s een klimwand en nog veel meer. Zowel binnen als buiten zijn er genoeg aan shops en eet en drink gelegenheden. Toiletten waren ook schoon!

Wij vonden het een leuk uitstapje en komen zeker nog eens terug.

Entreeprijzen voor een dag: een volwassen persoon betaald € 11,- en kinderen tot 14 jaar betalen € 9,-. Kijk voor meer info, openingstijden en het adres op www.schloss-dankern.nl

Ben jij hier al eens geweest? Kennen jullie nog meer leuke vakantieparken of speeltuinen in Duitsland?

Dagje-uit-Schloss-Dankern-Ervaring-review

6 thoughts on “Dagje uit in Haren, Duitsland: Vakantiepark Schloss Dankern

  1. Wij wonen hier zooooooo dichtbij en zijn er nog nooit geweest. Hoe stom eigenlijk :p Binnenkort (of volgend seizoen) maar eens gaan uitpluizen want het ziet er echt SUPER uit!!

Geef een reactie