Vakantietip: Het enige boek in je koffer

Ik ga met mijn gezin op vakantie en neem mee.. een goed humeur, kleding, zonnebrand, zonnebrillen, zwemkleding, een klein beetje speelgoed en een stapel boeken? Ho, stop! Die stapel boeken laat je maar thuis want Pip & MAKI hebben genoeg verhaaltjes samen gebundeld in één boek: Het enige boek in je koffer.

Als je op vakantie gaat met kinderen herken je vast het probleem dat je vaak meer spullen meeneemt dan nodig. Dan mag je gaan proppen om de koffer dicht te krijgen en dan hebben we het nog niet over de toegestane kilo’s die mee mogen als bagage op een vlucht. Pip en MAKI hebben hier een leuke oplossing voor gevonden. Zelf lees ik als moeder graag voor, en de liefde voor het voorlezen heeft mijn zoon overgenomen want hij leest vaak voor aan zijn broertje en zusje. Wij hebben deze verhalenbundel ontvangen voor een review. Zou dit boek de ideale oplossing zijn om een stapel boeken te vervangen?

Over Pip & MAKI

Pip & MAKI zijn met zijn drieën; Paula Nordhauzen (Pip), Kim Smits en Matthijs Maat (MAKI).
Ze hebben een flinke dosis ervaring maar geen griffels. Logisch, want dit is (gek genoeg) pas hun eerste boek.

img_7149

Over het boek

Ken je dat? Je gaat op vakantie en je koffer wil haast niet meer dicht. Toch wil je iedere dag eigenlijk een verhaaltje voor het slapengaan. Met dit boek is dat probleem in één klap opgelost! Het boek telt 112 bladzijden met 28 knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes: over Timo die naar de dierentuin gaat maar eigenlijk alleen maar dinosaurussen wil zien, over Sam de dierenonderzoeker die in een leeuwenpak tussen de leeuwen woont en een rupsje dat er van droomt om ooit eens te vliegen..

Het boek valt op door de eigentijdse verhalen en versjes met verfrissende illustraties. Het boek
is makkelijk voor te lezen en bevat voor elk kind een nieuwe superheld, herkenbare momenten

en aansprekende plaatjes.

pip-maki

Wat vonden wij ervan?

Wij hebben samen twee verhaaltjes gelezen uit het boek ‘Het leeuwen pak’ en ‘Het wc papier is op’. Vooral om het laatste verhaaltje hebben we veel gelachen. Het is een herkenbare situatie voor de kinderen en volwassenen want thuis is het wc papier ook wel eens op. En als er he-le-maal geen wc papier meer in huis is wat doe je dan? De verhaaltjes zijn met veel humor geschreven. Mijn kinderen zijn er dol op en wilden graag nog meer horen. De verhalen lezen prettig door en zijn van prachtige illustraties voorzien. Met 28 verhalen en versjes komen wij de zomer wel door. Of dit boek mee gaat op onze vakantie? Zeker weten wel! En de andere boeken laten we lekker thuis, behalve dan een spelletjesboek en een kleurboek.

Het enige boek in je koffer is onder andere bij Bol.com of in de  webshop van Pip en MAKI te koop voor € 17,50

 

Bewaren

11 thoughts on “Vakantietip: Het enige boek in je koffer

Geef een reactie