Vakantietip: zeilkampen voor kinderen bij ’t Garijp in Friesland

Vroeger ben ik als tiener eens met school op zeilkamp geweest en daar heb ik hele leuke herinneringen aan. Dit jaar mag mijn zoon een paar dagen op zeilkamp en ik hoop dat hij daar net zo’n leuke tijd beleeft! Voor alle waterratjes, piraten en zeemeerminnen zijn er door de Friese zeilschool ’t Garijp in Goingarijp leuke zeilkampen georganiseerd. Ik vertel er graag wat meer over.

Ik was een jaar of dertien toen ik voor het eerst zeilen ging, weliswaar met school. Met een groepje gingen we op zeilkamp het Ijsselmeer op. We kregen les in knopen leggen, hielpen mee en sliepen een paar dagen op de boot. Elke dag gingen we naar een ander plaats of dorpje. Ik weet nog goed hoe wij hier naar uitkeken en ik vond het erg spannend. De eerste nacht kon ik bijna niet slapen met dat geschommel van de boot en en de groep meiden op de kamer. Toen er ’s ochtends vroeg met grote pannen en deksels werd geslagen werden we letterlijk ons bed uit getrommeld. Elke dag werden de taken verdeeld en we hadden er mooi weer bij. Toen we stil lagen konden we dus heerlijk even zonnen op het dek. Enkelen hadden zich niet ingesmeerd en waren zo rood als een kreeft. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om aan zonnebrand te denken. Ik kan nog steeds terugkijken op een geweldige zeilweek!

Dit jaar mag mijn zoon op zeilkamp in de zomervakantie en ik hoop dat hij het net zo leuk gaat vinden. Hij heeft er in ieder geval al zin in en heeft onderstaand filmpje en andere filmpjes van de zeilschool al wel tien keer bekeken.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=N1cDSoBr9Go[/embedyt]

 

Over ’t Garijp

het-garijp-1

Watersportcentrum t Garijp biedt al 45 jaar diverse activiteiten aan in het Friese Goingarijp. Zo kun je er terecht voor zeilles onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur of voor diverse andere watersportactiviteiten. Naast zeilen biedt het watersportcentrum ook individuele zeilcursussen aan voor volwassenen. Ook kun je er terecht voor hele stoere voorjaars- en zomerkampen waar je naast zeilen ook waterskiën, wake boarden of kitesurfen onder de knie kunt krijgen. Kortom, alle hens aan dek deze zomer! Hieronder een greep uit het aanbod van de zomerkampen.

Schippers van de Kameleon (6-12 jaar)

De Schippers van de Kameleon is waarschijnlijk de bekendste kinderboekenreeks van Nederland. Maar liefst 65 boeken lang liet de schrijver de tweeling Sietze en Hielke talloze avonturen beleven in de streek van water, land en lucht; Friesland. Jouw kroost kan dit seizoen hun fantasie werkelijkheid laten worden en in de voetsporen treden van deze tweeling. Voor dit vakantiekamp werkt ’t Garijp samen met het Kameleon dorp in Terherne. Genoeg actie en avontuur tijdens de vakantieweek want je leert zeilen, speuren en schatzoeken en ‘on top of the bill’ maak je ook nog je eigen Kameleonfilm.

het-garijp-8

Board Camp (vanaf 12 – 17 jaar)

‘Been there, done that’ is verleden tijd want voor de echte waterratten  tussen de 12 en 18 jaar is er nu het ultieme combi-boardcamp dat is samengesteld door niemand minder dan olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Tijdens dit zomerkamp leer je alles over de verschillende board sporten. En is het niet enorm cool om na afloop tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je in één week tijd maar liefst vier sporten – zeilen, kiten, surfen en suppen – onder de knie hebt gekregen? Bijkomend voordeeltje, je mag exact aangeven hoeveel dagen je aan deze sporten wil besteden.

het-garijp-9

Ben jij net als ik enthousiast geworden over deze zeilkampen? Neem dan een kijkje op de website van het Garijp voor meer informatie over het aanbod en de huidige prijzen.

Ben jij ooit op zeilkamp geweest? Is dit ook iets voor jullie kinderen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 thoughts on “Vakantietip: zeilkampen voor kinderen bij ’t Garijp in Friesland

  1. Wat een mooie eerste foto! Friesland is natuurlijk bij uitstek een zeilparadijs met al zijn prachtige meren! Wat leuk dat je zoon op zeilkamp gaat! Ik hoop dat hij het net zo leuk gaat vinden als jij.

  2. Ik krijg spontaan zelf zin in zo’n vakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht voor jouw zoon. Die komt met veel verhalen thuis, denk ik zo 😉 Ik hoop dat hij er een onwijs leuke tijd heeft!

Geef een reactie