valentijnsdag-met-baby-vieren-tips-ideeen

Valentijnsdag met je baby vieren

Valentijnsdag is een speciale dag om de liefde te vieren. Het kan nog specialer zijn als je deze dag kunt vieren met je baby. Het kan best een uitdaging zijn om een romantische en toch babyvriendelijke Valentijnsdag te plannen, maar met de juiste aanpak en creativiteit kan het op 14 februari een onvergetelijke dag worden.

Hier zijn enkele tips om Valentijnsdag met je baby te vieren en wat te doen:

Plan een gezinsuitje

Valentijnsdag is een uitstekende gelegenheid om wat qualitytime met je partner en baby door te brengen. Je kunt een gezinsuitje plannen en een plek bezoeken waar je samen kunt genieten van de dag. Denk bijvoorbeeld aan een romantische wandeling met de kinderwagen door het park of een bezoek aan een kindvriendelijk museum zoals het nijntje museum in Utrecht.

Maak het gezellig thuis

Als je niet naar buiten wilt, kun je thuis een romantische sfeer creëren. Zet wat kaarsen aan, speel rustige muziek en zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes. Je kunt een romantische film kijken of samen een spelletje spelen terwijl de baby slaapt. Een kletspot is ook altijd een leuk idee.

Maak een Valentijnscadeau

Je kunt een eenvoudig maar liefdevol cadeautje maken voor je partner. Denk bijvoorbeeld aan een fotoboek met herinneringen van jullie tijd samen of een handgeschreven brief waarin je je liefde verklaart. Je baby kan hier ook aan meedoen door een handafdruk of een tekening te maken. Zo maakten wij al eens mooie valentijnskaarten met voetafdrukjes van een baby.

voetafdruk-kaart

Plan een romantisch diner

Een romantisch diner thuis kan een geweldige manier zijn om Valentijnsdag te vieren. Maak het babyvriendelijk door een tafel te dekken met babyvriendelijk servies en de baby op tijd te voeden voordat jullie aan tafel gaan. Je kunt samen koken of iets bestellen en genieten van elkaars gezelschap.

Doe iets leuks met de baby

Als je baby nog te jong is om te begrijpen wat er gaande is, kun je toch Valentijnsdag vieren door iets leuks met de baby te doen. Maak bijvoorbeeld een mooie foto van jullie drieën of geef de baby een schattig valentijnsdagcadeautje. Het is ook een leuk idee om wat valentijnsversieringen te kopen zoals ballonnen en dit te gebruiken voor een unieke valentijnsfoto met je baby. Maak er een leuke traditie van om elk jaar een valentijnsfoto met je kindje te maken. Een leuke herinnering voor later!

Conclusie

Door deze tips te volgen kun je een geweldige Valentijnsdag beleven met je baby. Vergeet niet dat het belangrijkste is om van elkaars gezelschap te genieten en de liefde te vieren, ongeacht waar je bent of wat je doet. Happy Valentine’s Day!

*Foto van Travis Grossen op Unsplash.

Geef een reactie