Valentijnsdag spelletjes

Valentijnsdag spelletjes voor kinderen

Valentijnsdag commercieel? Misschien wel, maar het blijft leuk om elkaar te verrassen. Dit jaar valt Valentijnsdag op woensdag 14 februari 2018 en in Noord Nederland gaan veel leraren staken. Dit betekent dat veel kinderen deze dag vrij van school hebben. Hoe leuk is het dan om samen met de kinderen Valentijnsdag spelletjes te spelen?

Valentijns decoratie

Spelletjes vinden de meeste kinderen en volwassenen erg leuk. Om Valentijnsdag nog leuker te maken en de liefde te vieren, kun je je huis leuk aankleden met Valentijns versiering. Mijn kinderen keken wel even raar op toen ik zonder uit te leggen de eethoek aan het versieren was met allerlei hartjes uit het Valentijnsdagpakket. Ze vroegen of er iemand jarig was of dat we misschien iets te vieren hadden. Na een korte uitleg aan de kinderen wat Valentijnsdag in hield en waarom ik nu al de Valentijns versiering ophing vonden ze het erg leuk!

Mijn dochter zei meteen “mooie ballonnen”. Ik poste al een kort filmpje op Insta Stories dat de ballonnenketting er op de verpakking mooi uit zag, maar dat het mij enorm ingewikkeld leek om hem te maken. Dat viel gelukkig mee en ik ben blij dat er geen stuk is geknapt. Er zaten namelijk precies genoeg ballonnen in om deze ketting te maken, pfiew.  Het ziet er gezellig uit zo, vinden jullie niet?

valentijn versiering feestwinkel
Mijn kinderen keken wel even raar op toen ik de eethoek aan het versieren was..

Valentijn spelletjes voor kinderen

Alle spelletjes die we bedacht hebben zijn het leukst en handigst om met een even aantal kinderen of personen te spelen. Wij bedachten drie leuke spelletjes voor thuis, voor de opvang of voor op school. Als je de spelletjes thuis wilt spelen is het natuurlijk leuk als de ouders ook mee doen. 😉

3 op een rij

Het eerste spelletje heet 3 op een rij. Dat kennen we allemaal wel als kruisje en nulletje of tic tac toe. Om het als Valentijns activiteit in te zetten tekende ik een hart op papier met lijntjes. Bij de Action kocht ik een zak hartvormige spekjes voor nog geen euro. Hier zaten roze en witte spekjes in, die ik op twee bordjes heb gesorteerd per kleur. Voor dit spel heb je dus een team wit en een team roze. Het werkt hetzelfde als het normale spel, je legt om de beurt een hartje van je eigen kleur in het speelveld en probeert drie hartjes op een rij te krijgen van je eigen kleur.

Valentijnsdag spel spekjes
Wie wint mag zijn spekjes opeten 😉

Reken en puzzel hartjes

Dit is een leuk spel voor de kinderen die rekenen op school. Qua leeftijd kun je de sommen natuurlijk aanpassen op niveau. De allerkleinsten kunnen de harten puzzelen zonder te rekenen. Je knipt een vijftal grote harten uit die je elk apart zigzaggend verdeelt in twee stukken. Zo heeft elk hart twee eigen puzzelstukken. Aan de linkerkant schrijf je de som en aan de rechterkant het antwoord. Als je alle harten klaar hebt verdeel je ze over de tafel en dan laat je de kinderen de harten weer compleet maken. Wie lost de meeste sommen op?

Valentijn activiteit voor kinderen
Maak de gebroken harten weer compleet

Ballonnenestafette

Voor dit spel heb je twee teams en twee ballonnen nodig. Zet een parcours of looproute uit. Beide teams moeten de ballon van start naar finish brengen maar…. de ballon mag niet vallen en ze mogen hun handen niet gebruiken. De ballon kan dus tussen de buiken of vervoer hem eens met de ruggen tegen elkaar. Wie het snelst bij de finish is heeft gewonnen. Mijn kinderen vonden de spelletjes erg leuk en wilden het met Valentijnsdag nog eens over doen.

Valentine balloon game kids activity
Leuke uitdaging voor de kids
Valentijnsdag 2018
Van spelen krijg je dorst.. drink samen uit één kan met je eigen rietje

Win 25 euro shoptegoed van Feestwinkel.nl

Bijna alle versieringen die je op de foto’s in dit blogartikel ziet, zijn te koop bij Feestwinkel.nl. Van hun heb ik een leuk Valentijnspakketje met versieringen gekregen. En wat is Valentijn zonder verrassingen? Ik mag namelijk 25 euro shoptegoed weggeven aan een van onze lezers.

Ik ben heel benieuwd wat jullie met het shoptegoed gaan uitzoeken als je zou winnen. Neem een kijkje op de site van Feestwinkel.nl en vertel ons hieronder of op Facebook wat jullie zouden willen hebben. Ga je voor Valentijns versieringen, iets voor een (kinder)verjaardag of bijvoorbeeld een leuk carnavalskostuum?

De winnaar krijgt op 26 januari bericht. Succes!

Manon T gefeliciteerd, jij hebt het shoptegoed gewonnen!

69 thoughts on “Valentijnsdag spelletjes voor kinderen

 1. Wat super leuke versiering en wat een leuke spellen om te doen met de kinderen.

  Wat een fijne winactie. Mijn dochter wordt bijna 4 jaar en wil graag een k3 feestje. Met dit shop tegoed zal ik mooi versiering kopen voor haar feestje.

 2. Leuke spelletjes, die ga ik onthouden! Mooie prijs ook. Ik ga niet voor Valentijnsdag want daar doen we niet echt aan. Maar het shoptegoed zou erg goed van pas komen voor mijn zoontjes verjaardagsfeestje. Het thema Cars of voetbal zal zeker in de smaak vallen en ik heb gezien dat er genoeg leuke spulletjes zijn!

 3. Ohhhhh leuk bedacht allemaal zeg, creatief hoor! 😉 zeker leuke tips die we hier ook eens gaan uitproberen met de kids! 😉 Onze oudste viert dit jaar voor het eerst carnaval, dus een leuke outfit zijn we nog naar opzoek. Zal super zijn dat shoptegoed te mogen winnen.
  Groetje Ilsiee

 4. Mijn dochter is in Maart jarig en wordt 11 jaar dus ballonnen,vlaggetjes en opblaasbare cijfers zou ik dan kiezen.
  En een leuk feestelijk tafelkleed!

 5. Die harten worden ook veel in het onderwijs gebruikt. Daar heten ze “verliefde harten” en vormen twee harten samen altijd 10. De kinderen vinden dat altijd erg leuk! Leuke spelletjes heb je bedacht!

 6. Wat heb je dit ontzettend leuk gedaan Nathalie! Hele mooie foto’s ook. Dat spelletje met die ballon lijkt mij geweldig om te doen. Leuk, een aanrader en niet alleen voor Valentijnsdag.

 7. Wat een leuke ideeën. Bij ons is Valentijnsdag ook altijd een dag om met het gezin te vieren. Lekker ontbijtje met aankleding en het cadeautje voor elkaar is een leuk uitje op een ander moment. Deze spelletjes ga ik nu ook zeker aan de dag toevoegen?. Hartjesslingers enzo hebben we al in huis. Dus ik zal gaan voor het cadeaupakket van Trolls, zodat mijn dochtertje haar 5de verjaardag helemaal in haar favoriete thema kan vieren. ❤

 8. Wat een leuke dingen hebben ze daar. Ik denk dat het hartjes ballonnen worden en van die hang slingers met hartjes. Leuk met bekers met hartjes.

 9. Wat een leuke spelletjes ! Die ga ik onthouden… Als ik zou winnen dan zou ik voor een carnavalskostuum voor mijn zoontje gaan… Ik denk dat hij er ook erg blij mee zou zijn!

 10. ik ga met dit mooie bedrag mijn buurvrouw een bos bloemen geven omdat zij altijd voor ons klaarstaat en ook een bedankje op zn plaats is vanuiut mijn kant

 11. Leuke winactie! Ik doe graag mee en zou het gebruiken om verjaardagslingers en ballonnen te kopen om van de 1e verjaardag van onze dochter een groot feest te maken??

 12. Aaah Valentijn, ik vind het fantastisch. Misschien is het commercieel, maar waarom kunnen commerciële dingen niet gewoon leuk zijn? Niks mis mee hoor 🙂

  Die € 25,- kan ik als mooie korting inzetten, ik zou helemaal los gaan voor mijn gender reveal party en iik zal gelijk voor de geboorte wat mee bestellen!

 13. Wat een keuze in deze webshop.
  Ik zou gaan voor nieuwe ballonnen,slingers ed.
  En met Valentijnsdag in het verschiet ook wel leuk om daar iets van mee te bestellen.

 14. ik heb zo veel leuks gezien voor de jongens maar de jongens gaven aan de ze dit pak erg leuk vonden dus ik zou gaan voor Luxe Ridder Kostuum Heer van het Noorden Jongens en war aankleding voor een stoer feesje

 15. Er is zoveel leuks te zien in die feestwinkel.
  Maar ik denk dat ik een prinsessenjurk uitzoek voor mijn kleindochter, dan kan ze een prinses zijn als ze bij oma is.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

 16. Dit is erg leuk! Ik ben op zoek naar versieringen voor een Sarah feestje. Er zitten erg leuke dingen bij op de website van Feestwinkel.nl, zoals de bolhoedjes met 50 erop!

 17. ik zie zo veel leuke dingen die ik graag zou gebruiken op school om de klas mee te versieren tijdens feestjes en thema weken. dus het uit geven van deze €25 is voor mijn een feestje met als eerste Pompom rood-wit-blauw-oranje , Meerkleurige Pompom slinger – 3 meter Opblaas Leeuw – 80 cm Regenboog honeycomb bol – 30cm – 3 stuks en zo kan ik nog wel even door gaan

 18. Valentijnsdag daar ga ik echt voor. Ik zou iets uit kiezen voor mijn man. Aangezien ik altijd al laat merken dat ik van hem houd. Is dit toch een extra dag om iets te doen wat je niet dagelijks doet en wat ook leuk blijft met 1x per jaar. Net zoals een verjaardag. Gewoon even een extra boost.

 19. Wij vieren binnenkort weer onze verjaardagen. Onder de overkapping, heaters, picknicktafels, lopend buffet (besteld dus geen enkele moeite) en drinken. We vinden het leuk dit een beetje in apresski-sfeer te vieren. Ik zou dus versiering bestellen met het thema ‘apresski’.

 20. Ik maak elk jaar voor de verjaardagen van mijn dochters sweet tables. Deze hebben altijd een ander onderwerp, afhankelijk van wat ze dat jaar graag willen :). Ik zou dus gaan voor leuke slingers/ decoratie die bij elke sweet table past! Zoals bijvoorbeeld een aantal money honeycombs :D!

 21. Wat een leuke spullen heeft de feestwinkel.nl
  Dit jaar ons eerste kinderfeestje. Mijn doel is een onvergetelijk feestje zonder de deur uit te gaan.

 22. Heel erg leuk! Ik zou gaan voor geboorteversiering want wij verwachten ons derde zoontje in februari en ik heb heel veel leuke versiersels gezien op de website van Feestwinkel.nl! 😀

 23. Goedemorgen oooh wat leuk zeg deze winactie ik ben gelijk gaan kijken en zag gelijk iets heel leuks voor mijn dochtertje voor de carnaval https://www.feestwinkel.nl/indianen-jurk-meisjes-2-delig-kindermaat.html
  Een leuke indianen setje ik vroeg net aan Jill vind je dit leuk jaahhhhhh leuk die wil ik hihi
  Ze word 21 februari 4 jaar en net voor haar verjaardag is er bij ons carnaval en dut zou ik graag willen winnen
  Ga hard duimen

  Volg je op alle page
  Facebook. ? Jessica Jill John Leidner
  Twitter. ? yessicakoot1
  Bloglovin ?yessica leidner
  Google+ ?yessica leidner
  YouTube. ? yessica leidner
  Pinterest. ? yessica leidner
  Instagram

 24. Valentijnsdag vind ik inderdaad iets commercieel, maar je kan die dag ,zoals je mooi schrijft, ook allerlei leuke dingen doen met je kids.. zo doet mn beste vriendin het ook altijd met haar kinderen jaarlijks..
  Mn dochtertje en ik hebben pech gehad qua liefde in mijn leven en zijn in haar 8 jarig bestaan al 8 x verhuisd..
  Nu zou de dag van Valentijn, ons dagje moeten zijn❤ ik ga je tips qua spelletjes zeker gebruiken?
  Als ik de tegoed zou winnen, dan zou ik een diner pakket en versieringspakket er van kopen.. wanneer Aaliyah dan wakker wordt.. wacht haar een verrassing zoals zij er alleen maar van kan dromen.. lekker samen genieten v ontbijt en spelletjes.. wij hebben niemand anders nodig dan elkaar..❤❤ https://www.feestwinkel.nl/valentijn-versiering-pakket-deluxe.html

 25. De ballonslingers, carnavals slingers zijn sowieso erg leuk. Die zouden er sowieso komen. En de serpetine ook wel. Hier in Zuid-Limburg in 11-11 het carnavals feest op veel plaatsen al losgebarsten. Dus #ALAAF ❤??

 26. Ik denk dat ik voor een mooie prinsessenjurk ga voor mijn dochter. Ik heb hele mooie gezien, maar ik kan nog niet kiezen welke het wordt.

 27. Aangezien onze tweeling Luca & Eva op 5 december jarig zijn zou ik alvast een sinterklaaspakket kiezen. Maar omdat ze ook dol zijn op Halloween zou ik denk ik ook meteen een halloweenpakket bestellen. Het is allemaal zo leuk 😀

 28. Mijn dochter wordt gehuldigd tijdens de kindercarnaval omdat ze de kleurwedstrijd heeft gewonnen. Ze maakt zich nu al druk over welke outfit ze moet kiezen. Dus daar zou ik het tegoed voor gebruiken.
  Leuke spelletjes voor valentijn. Ga deze zeker op de bso waar ik werk gebruiken. Super leuk met de pre-pubers?❤

 29. Een carnavalskostuum natuurlijk! Als juf wil ik elk jaar een nieuw pakje. Kids hebben het er nog over dat ik vorig jaar met mijn hoog zwangere buik als koekiemonster was en er heeeeellll veel koekjes in mijn buik zaten. En dit jaar ook den eerste kostuum voor ons kleintje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *