Valentijnskaart maken met kinderen vouwen knutselen

Valentijnskaart knutselen met kinderen

Een valentijnskaart knutselen met kinderen? Met Valentijnsdag in zicht is het nu tijd om er alvast eentje te maken, voor familie of misschien wel voor een geheime liefde op school of in de klas. 14 februari is namelijk dé dag dat geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld een valentijnsdagkaartje. Kaartjes kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen maar zelf een valentijnskaart knutselen met je kindje is natuurlijk véél leuker.

Valentijnskaart maken met kinderen

Het hoeft helemaal geen uren te duren om een mooie valentijnskaart met kinderen te maken. Maak je een kaartje met een peuter of kleuter dan kun je bijvoorbeeld heel leuk gebruik maken van hand- of voetafdrukjes. Iets oudere kindjes kunnen zelf hun valentijnskaart maken.

5 x voorbeelden valentijnskaarten knutselen met kinderen

Wij hebben onze valentijnskaartjes voor 2021 al geknutseld. Ze gaan naar papa en mama, de juf, vriendjes en vriendinnetjes en misschien ook naar de opa’s en oma’s. Hieronder tref je vijf voorbeelden van valentijnskaarten die wij zelf gemaakt hebben en niet te moeilijk te zijn om met kinderen te knutselen. Ik ben benieuwd welke valentijnskaart jullie het leukst lijkt om te maken?

1. Valentijnskaart knutselen met foto van kind

Valentijnsdag kaart maken knutselen met kinderen

Pak een niet-doorzichtige kinderparaplu en fotografeer je kindje voor een neutrale muur. Dit maakt het uitknippen wat makkelijker. Verklein eventueel de foto zodat deze op een kaartje past en print de foto uit. Plak de foto op een kaartje en laat het hartjes regenen door deze erbij te kleuren. Schrijf er een leuke tekst bij als ‘Happy Valentine’ of ‘Love is in the air’. Klaar is je geknutselde valentijnskaart met foto!

2. Valentijnskaart maken met foto en kushandje

Valentijnskaart knutselen met kinderen en foto

De foto voor deze Valentijnsdag kaart maak je het best voor een neutrale muur zodat je de foto straks beter uit kunt knippen. Hierbij fotografeer je je kindje vanaf zijn of haar zijaanzicht en vraag je je kindje om een kushandje te geven. Verklein en print de foto uit. Uitknippen en plakken en dan hartjes of kusjes erbij tekenen. Wij fleurden de valentijnskaart met foto en hartjes op door er een sticker bij te plakken. Mijn kinderen vinden dit de leukste kaart van 2021 geworden.

3. Valentijnskaart knutselen met knippen en plakken

Valentijnskaart maken met kinderen vouwen knutselen

Voor deze geknutselde valentijnskaart met hartjes heb je twee kleuren papier in hetzelfde formaat nodig. Vouw de vierkante of rechthoekige blaadjes één keer dubbel om er een kaart van te maken. Dan vouw je het buitenste blaadje nogmaals. Knip er halve hartjes uit. Als je het blaadje dan weer openvouwt zie je hele hartjes. Mijn kinderen vonden dit een leuke truc. Plak nu het bovenste vel met uitgeknipte hartjes op het andere papier en versier de valentijnskaarten met kinderen naar wens.

4. Valentijnskaart knutselen met voetafdruk peuters

Valentijnskaart maken met kinderen peuters verf voetafdrukjes

In 2016 maakte ik twee soorten valentijnskaarten met kinderen. Beide valentijnskaarten met verf. Deze kaart met voetjes als hartjes is echter alleen geschikt met kleine voetjes van een baby of peuter. Die passen nog op het formaat van een kaart. Verf de onderkant van de voetjes rood (of een andere kleur) en maak afdrukjes in de vorm van een hart.

5. Valentijnskaart stempelen met wc-rolletjes

Valentijnskaart knutselen met wc rollen kinderen

Valentijnskaarten met peuters en kleuters maken? Knutselen maar. Pak een lege wc rol en vorm hier met je handen een hartvormpje van. Dit doe je door een een lijn naar binnen te drukken en dit aan te duwen. Klodder verf op een schoteltje en hartjes stempelen maar!

Maak jij wel eens valentijnskaarten met je kind? Welke vinden jullie het allerleukst?

Geef een reactie