Van Zwanger tot Dreumes beurs 2016

Ga jij nog naar de Van Zwanger tot Dreumes beurs in Hardenberg vandaag of morgen? Wij waren er gisteren en hebben voor jullie een paar leuke tips! Over die buik gesproken van gisteren op Instagram.. daar vertel ik nu ook wat over en dat bepaalde dingen toch net even anders liepen dan we hadden gedacht of gehoopt.

hardenberg - sibble - volgmama
Leuke kaarten bij Sibble

Omdat mijn man niet zo gek op beurzen is heb ik Krystle van Batboy.nl meegevraagd om naar de Van Zwanger tot Dreumes beurs te gaan. Alhoewel het voor ons toch niet zo heel ver rijden was deden we er op de terugweg dubbel zo lang over. Gelukkig hadden we geen haast om thuis te komen en was het erg gezellig met Krystle en haar zoontje.

Parkeren en entree

Er zijn verschillende parkeerterreinen rondom de Evenementenhal en parkeren was gratis. Wij hadden de auto op een parkeerplaats gezet aan de overkant van de straat. Als je met de buggy, kinderwagen of rolstoel bent dan is het even handig om terug te lopen waar je de parkeerplaats opgereden bent. Wij volgden namelijk de bordjes en moesten met de buggy trap op en af. Dit is natuurlijk niet echt handig. Wij weten het in ieder geval voor de volgende keer!

Entreetickets kosten voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen € 8,-, kinderen van 6 t/m 11 jaar betalen € 4,50 kinderen jonger als 6 jaar en 65+ hebben gratis toegang.

Toen we naar de ingang liepen dachten we wat zijn hier vele oma’tjes, gaan ze allemaal voor hun kleinkinderen shoppen?  Dit vonden we erg apart maar toen we binnenkwamen werd het duidelijk: er was ook een Creabeurs bij dezelfde ingang. Met de tickets kon je beide beurzen bezoeken en ik kan je ook vertellen dat de Creabeurs dus echt niet alleen voor oudjes is. Als je nog opzoek bent naar een nieuwe hobby dan doe je daar vast leuke ideeën op.

jessie - evenementenhal hardenberg - volgmama
Jessie maakt mooie muurschilderingen!

20160930_120449

Shoppen!

Genoeg leuke kraampjes om te winkelen. Er waren veel kraampjes met zelfgemaakte kleding, merkkleding, zwangerschapskleding en wasbare luiers. Zelf heb ik vier kledingstukken gekocht voor mijn dochter. Ze zijn nog iets te groot jammer genoeg.

Wat nog meer?

Modeshows, workshops, de Creabeurs bezoeken. Op de website stond dat er ook een kinderplein was. Hier konden de kinderen rompertjes en haarbandjes versieren en ook eigen maskers maken. Dit hebben wij niet gezien. Misschien zijn we er voorbij gelopen dat kan natuurlijk ook. Een hapje eten of drinken kon in het restaurant. Op de beursvloer kun je natuurlijk hier en daar wel een snoepje mee pikken.

hardenberg - fashionbeebs - volgmama
Deze zwangerschapshirtjes bij de stand van Fashionbeebs zijn erg leuk en grappig!
kasabakids - hardenberg - volgmama
Kasabakids verkoopt snoepige kleertjes. Echt meisje-meisje!
babydealtjes - volgmama
Leuke teksten op shirtjes bij Babydealtjes

Die buik!

Ik was weer even zwanger. Eventjes maar! Bij de stand van Z.E.I Lifestyle zag ik hele mooie draagjassen hangen. Z.E.I is een winkeltje in Heerenveen maar je kunt er ook online shoppen. Op de beurs geven ze 10 % korting op de jassen. Wij wilden graag even zo’n jas passen.  De verkoopsters vertelden ons dat ze niet alleen verkocht worden als draagjassen. Onder de foto vertel ik er meer over.

Z.E.I. Lifestyle - jas - Volgmama
Ik paste de jas Coat Double Zipper Padded van het merk Love2Wait
  1. Het tussenstukje in het midden van de jas kan eruit. Wil je even zonder kindje weg of ben je in het begin van je zwangerschap dan is dit ideaal.
  2. Hier kreeg ik een kunstbuik om. Dit doen ze bij de klanten in de winkel ook. Als je opzoek bent naar een zwangerschapsjas dan heb je er een idee bij hoe het eruit ziet als je straks groter is geworden en hoef je de jas zeker geen maat groter te kopen. Dit doen veel mommy’s to be en dat is natuurlijk ontzettend jammer. Een passende jas staat nou immers veel mooier!
  3. De buik zit eronder en het tussenstuk gaat er weer aan. Zo wat ben ik dik zeg haha. De jas kun je op dit moment aan beide ritsen openen. De jas is dus prima als zwangerschapsjas.
  4. Nu zit de buik meer omhoog en draag ik de jas als een draagjas. Op de hoogte dat je kindje in een draagdoek of draagzak zit met het hoofdje boven je borst.

Deze mooie navy kleurige winterjas van Love2Wait kost €109,99 en op de beurs natuurlijk met 10 % korting. De jas is prijzig maar je kunt hem erg lang dragen met of zonder tussenstuk. Ik vind de jas erg mooi maar ik weet niet hoelang ik mijn dochter nog zal dragen. Dat hielt bij mij de koop tegen. Aan de andere kant met haar bronchitis heeft ze het natuurlijk wel lekker warm bij mij in de jas als ik hem gekocht zou hebben. Ik ga er in ieder geval even over nadenken!

Zarqa nieuw - Volgmama
Zarqa Baby Billen Spray

Nieuw product van Zarqa

Bij de stand van Zarqa werd ik ook even enthousiast. Er komt in december dit jaar een nieuwe Baby Billen Spray op de markt. Wat die gaat kosten ga ik nog even navragen. De spray zit in een tube. Dat is natuurlijk best uniek. Ik gebruik nu een spray van Multilind en die is bijna op. Misschien wordt dit de volgende spray want de dames wisten mij te vertellen dat hier 0 % parfum aan toegevoegd zat en dat is natuurlijk beter voor de gevoelige huid. Sorry voor de slechte fotokwaliteit. Het was erg donker op de beurs.

hardenberg8

Help, waar is mijn dochter?

Krystle was zo slim om de kinderwagen mee te nemen. Ik was gewoon vergeten de kinderwagen of draagdoek/zak mee te nemen dus had haar veel op de arm. Op sommige momenten wilde ze lopen. Het wordt nu wel tijd om eens achter een SOS bandje aan te gaan want ik was haar eventjes kwijt. Gelukkig sprak mij een dame aan die zag dat ik mijn dochter zocht. Ze stond met een ballon in de hand om de hoek mij te zoeken. Gelukkig bleef zij rustig maar ik schrok wel even.

En die mooie ballonnen mocht mama natuurlijk allemaal na 2 minuten vasthouden. Overal kreeg ze een ballon en we gingen met 5 ballonnen weer naar huis.

Wat ik er van vond

Ik vond het erg leuk en gezellig. Als je de Negenmaandenbeurs gewend bent dan is de Van Zwanger tot Dreumes beurs wel een stuk kleiner. Niet minder leuk, maar wel even iets om over na te denken als je van heel ver moet komen. De beurs is in 1 hal en hierdoor wel erg overzichtelijk. Het was ook niet zo druk als op de Negenmaandbeurs en hebben bijna alles kunnen zien. Je kunt natuurlijk met hetzelfde ticket het Crea Weekend bezoeken als je op de Van Zwanger tot Dreumes beurs uitgekeken bent.

Ben jij al eens naar de Van Zwanger tot Dreumes beurs geweest?

2 thoughts on “Van Zwanger tot Dreumes beurs 2016

Geef een reactie