nooit strijken

Vijf dingen die ik NOOIT zal strijken!

Met een gezin van vijf, stapelt het was- en strijkgoed zich snel op. Strijken is niet bepaald mijn hobby maar broeken en shirts worden echt altijd gestreken. Toch zijn er vijf dingen die ik echt nooit zal strijken.. (die oma wel ALTIJD strijkt!)

Het lijkt wel of er geen eind aan komt. Elke dag draaien hier kleine wasjes, grote wasjes, allemaal in de wasmachine. Sorteren op kleur, wassen, ophangen en drogen is nog wel te doen en neemt weinig tijd in beslag. Maar dat strijken? Wie vindt dat nou leuk? Ik doe ook liever wat anders.

1 Beddengoed

Echt waar, genoeg mensen die het beddengoed strijken. Ik begin niet aan die grote lappen stof. 5 bedden, 5 overtrekken strijken? No way! Veeg mij maar op.

2 Ondergoed

Ondergoed gaat hier in de wasmachine en droger en daarna komt het bij iedereen in de lade of een mandje. Wat nou opvouwen en strijken? Dat trekt toch meteen strak als je het aan trekt? Wie ziet die kreukels in je string, onderbroek of hemdje nou?

3 Theedoeken en keukendoeken

Ook zo kansloos. Ik vouw ze netjes op maar strijken lijkt mij niet nodig.

4 Jurkjes

Als de wasmachine klaar is, vis ik de jurkjes van mij en mijn dochter eruit om ze meteen op te hangen. Dan drogen ze meestal zonder kreukels op. Scheelt toch weer strijktijd = meer vrije tijd!

5 (Strijkvrije) overhemden

Mijn man draagt voor zijn werk vaak overhemden. Hoe fijn is het dan dat er strijkvrije overhemden bestaan. Dit werkt eigenlijk net als de jurkjes. Na het wassen meteen glad strijken met je hand en ophangen op een kledinghanger om te laten drogen. Een kind kan de was doen.

HemdVoorHem is een webshop voor mannenkleding die veel strijkvrije overhemden in hun assortiment hebben. Bijvoorbeeld het overhemd van Olymp hieronder op de foto. Aan de stof te voelen is het van hoge kwaliteit. Mijn man heeft meer overhemden van dit merk en kan ze echt aanraden.

Tip: Valentijnsdag komt eraan, doe jezelf een plezier (strijk minder) en geef je vriend/partner/man een strijkvrij overhemd cadeau.

hemd voor hem

hemdvoorhem

Strijken jullie eigenlijk de dekbedovertrekken en hoeslakens?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer. De uitgelichte afbeelding komt van Pixabay.

15 Comments

 • Reply MamaMinke februari 2, 2018 at 7:48 am

  Ik strijk nooit. Enkel een blouse van mij die te gekrenkt is. Maar liever niet. En de overhemden van t werk van mijn man worden daar gewassen en gestreken.

 • Reply Krystle/Batboy februari 2, 2018 at 8:00 am

  Ik strijk nooit en dat is ideaal haha . Kreukels hebben we ook nooit in kleding dus zie het strijken echt niet zitten, bah

 • Reply Nicole Orriëns februari 2, 2018 at 8:40 am

  Nee echt niet! Ik moet er niet aan denken. Hoewel het denk ik wel mooier staat op het bed.

 • Reply Jeanet februari 2, 2018 at 9:11 am

  Hihi ik strijk nooit
  Maar die dingen die jij noemt zijn al helemaal onzin om te strijken
  Sommige mensen hebben misschien tijd over ?

 • Reply Malou Rouwhof-Beld februari 2, 2018 at 9:20 am

  Herkenbaar, deze dingen strijk ik ook nooit. Maar ik strijk sowieso heel erg weinig haha

 • Reply Nicky februari 2, 2018 at 9:35 am

  Hahhahahah, jij strijkt nog, ik kan mij niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een kledingstuk gestreken heb 🙂

 • Reply Linda februari 2, 2018 at 11:10 am

  Ik strijk bijna nooit. Hooguit eens een keer een blouse of overhemd vlak voor we het aantrekken (hooguit 1x p/j)
  Theedoeken strijken is sowieso onzin, drogen beter af als ze niet gestreken zijn (evenals hydrofiele doeken)

 • Reply Jamey februari 2, 2018 at 10:12 pm

  Beddengoed en ondergoed zou ik ook echt never nooit strijken.

 • Reply Charlotte februari 2, 2018 at 10:15 pm

  Ik strijk echt zelden. Alleen af en toe iets wat te lang in de wasmachine heeft gezeten (oeps) en dus echt veel kreukels heeft. Maar zeker niet te dingen die jij opnoemt haha

 • Reply Rachel februari 3, 2018 at 12:30 pm

  Haha ij streek als een oma. Nu ik twee kinderen heb vind ik het niet te doen, al zijn er een paar dingen die ik nog altijd strijk (theedoeken bijvoorbeeld haha).

 • Reply Sanne februari 3, 2018 at 1:09 pm

  Ik strijk eigenlijk ook nooit, maar laatst lag ik onder gestreken lakens gelegen. Dat was toch wel heerlijk!

 • Reply Rory februari 3, 2018 at 1:55 pm

  Vroeger had ik inderdaad een collega die haar dekbedhoezen streek. Zoooooo onzinnig vond en vind ik dat. Er komen toch wel kreuken in. Oh ja, mijn moeder streek vroeger zakdoeken (de stoffen variant dan hè). Wat ik trouwens ook gruwelijk vind. Al dat snot moest (met de hand) uit die zakdoeken worden geborsteld voordat ze ze in de wasmachine gooide. Brrrrrrrr.

 • Reply LavieMamsElle februari 3, 2018 at 8:15 pm

  Onderlakens, ondergoed en kousen worden niet gestreken en alles wat met plooien deftig blijft ook niet. Bv pulls, jeansbroek van de kids ook niet. De rest wel. Leuk om te lezen dat niet alles gestreken wordt zoals mijn mama vroeger wel deed ?

 • Reply Joanne februari 6, 2018 at 1:30 pm

  Herkenbaar ! Nu moet ik eerlijk zeggen dat wij heel weinig strijken…

 • Reply Fleur februari 7, 2018 at 10:28 pm

  Ik strijk ook nooit, alleen als er veel kreukels in een shirtje zitten, maar daar heb ik tegenwoordig een stoommachine voor. Superhandig!

 • Leave a Reply