nooit strijken

Vijf dingen die ik NOOIT zal strijken!

Met een gezin van vijf, stapelt het was- en strijkgoed zich snel op. Strijken is niet bepaald mijn hobby maar broeken en shirts worden echt altijd gestreken. Toch zijn er vijf dingen die ik echt nooit zal strijken.. (die oma wel ALTIJD strijkt!)

Het lijkt wel of er geen eind aan komt. Elke dag draaien hier kleine wasjes, grote wasjes, allemaal in de wasmachine. Sorteren op kleur, wassen, ophangen en drogen is nog wel te doen en neemt weinig tijd in beslag. Maar dat strijken? Wie vindt dat nou leuk? Ik doe ook liever wat anders.

1 Beddengoed

Echt waar, genoeg mensen die het beddengoed strijken. Ik begin niet aan die grote lappen stof. 5 bedden, 5 overtrekken strijken? No way! Veeg mij maar op.

2 Ondergoed

Ondergoed gaat hier in de wasmachine en droger en daarna komt het bij iedereen in de lade of een mandje. Wat nou opvouwen en strijken? Dat trekt toch meteen strak als je het aan trekt? Wie ziet die kreukels in je string, onderbroek of hemdje nou?

3 Theedoeken en keukendoeken

Ook zo kansloos. Ik vouw ze netjes op maar strijken lijkt mij niet nodig.

4 Jurkjes

Als de wasmachine klaar is, vis ik de jurkjes van mij en mijn dochter eruit om ze meteen op te hangen. Dan drogen ze meestal zonder kreukels op. Scheelt toch weer strijktijd = meer vrije tijd!

5 (Strijkvrije) overhemden

Mijn man draagt voor zijn werk vaak overhemden. Hoe fijn is het dan dat er strijkvrije overhemden bestaan. Dit werkt eigenlijk net als de jurkjes. Na het wassen meteen glad strijken met je hand en ophangen op een kledinghanger om te laten drogen. Een kind kan de was doen.

HemdVoorHem is een webshop voor mannenkleding die veel strijkvrije overhemden in hun assortiment hebben. Bijvoorbeeld het overhemd van Olymp hieronder op de foto. Aan de stof te voelen is het van hoge kwaliteit. Mijn man heeft meer overhemden van dit merk en kan ze echt aanraden.

Tip: Valentijnsdag komt eraan, doe jezelf een plezier (strijk minder) en geef je vriend/partner/man een strijkvrij overhemd cadeau.

hemd voor hem

hemdvoorhem

Strijken jullie eigenlijk de dekbedovertrekken en hoeslakens?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer. De uitgelichte afbeelding komt van Pixabay.

15 thoughts on “Vijf dingen die ik NOOIT zal strijken!

  1. Ik strijk bijna nooit. Hooguit eens een keer een blouse of overhemd vlak voor we het aantrekken (hooguit 1x p/j)
    Theedoeken strijken is sowieso onzin, drogen beter af als ze niet gestreken zijn (evenals hydrofiele doeken)

  2. Vroeger had ik inderdaad een collega die haar dekbedhoezen streek. Zoooooo onzinnig vond en vind ik dat. Er komen toch wel kreuken in. Oh ja, mijn moeder streek vroeger zakdoeken (de stoffen variant dan hè). Wat ik trouwens ook gruwelijk vind. Al dat snot moest (met de hand) uit die zakdoeken worden geborsteld voordat ze ze in de wasmachine gooide. Brrrrrrrr.

  3. Onderlakens, ondergoed en kousen worden niet gestreken en alles wat met plooien deftig blijft ook niet. Bv pulls, jeansbroek van de kids ook niet. De rest wel. Leuk om te lezen dat niet alles gestreken wordt zoals mijn mama vroeger wel deed ?

Geef een reactie