visitekaartjes, hema, blog,

Visitekaartjes van de Hema

Ik bestelde een tijdje geleden visitekaartjes voor mijn blog bij de Hema. Toen ik ze ophaalde kreeg ik allemaal misdrukken en het was ellende om uiteindelijk nieuwe ‘goed gedrukte’ kaartjes te ontvangen. Ik shop graag van alles bij de Hema maar met visitekaartjes is het een gevalletje één keer en nooit weer!

Mijn allereerste visitekaartjes voor de blog bestelde ik bij Vistaprint. Prima degelijke kwaliteit en snel geleverd. De kaartjes waren helaas niet meer actueel dus wilde ik nieuwe gaan bestellen. Ik zag dat je bij Hema ook kaartjes voor een leuke prijs kon bestellen dus wilde ik ze daar maken. En dat heb ik geweten.

Om deze redenen moet je geen visitekaartjes bij de Hema bestellen

 • Als je ze snel nodig hebt. Je kan ze ongeveer na 4 a 5 dagen ophalen of thuisgestuurd krijgen. In mijn ogen duurt dit lang.
 • Om de prijs. Er zijn genoeg aanbieders op de markt die het voor dezelfde prijs aanbieden en misschien zelfs nog goedkoper. Goedkoop wil niet altijd zeggen dat je kwaliteit ontvangt.
 • Hema laat ze bij een ander fotobedrijf afdrukken waar ze samen mee werken. Hierdoor duurt het allemaal langer, dus ook als het mis gaat.
 • Als je misdrukken krijgt kun je een week lang op nieuwe wachten en je moet ze eerst naar de winkel terugbrengen. (Handig als je geen Hema in de buurt hebt!)
visitekaartjes. misdrukken, hema,
Ik ontving misdrukken van mijn bestelde visitekaartjes. De afbeeldingen staan er niet volledig op.

Visitekaartjes bestellen

De visitekaartjes bestellen ging heel makkelijk online. Ik was tevreden met het resultaat en drukte op de knop om ze te bestellen. Omdat ik in Duitsland woon en geen Duitse betaaloptie kan uitvoeren bestelde ik de kaartjes met mijn Nederlandse account. Hier staat mijn postbusadres op waar ik alleen post en pakketjes van PostNL kan ontvangen. Ik liet ze daarom in Denekamp in de winkel bezorgen waar ik ze kon afhalen. Dat kwam op dat moment prima uit omdat ik er toch heen moest. Deze afstand is voor mij 20 km heen en 20 km terug.

Klachtenprocedure en klantenservice

Ik kwam er thuis achter dat de visitekaarten stuk voor stuk niet goed gedrukt waren. Allemaal. Ik baalde ontzettend want ik had ze dat aanstaande weekend nodig voor een netwerkevent. De gegevens klopten wel die op het kaartje stonden, maar zo’n half gedrukt kaartje aan de voorkant is natuurlijk ook geen reclame.

Ik belde dezelfde dag de Hema klantenservice.

Na een tijdje alle medewerkers zijn in gesprek te horen aan te telefoon kreeg ik dan toch een medewerker aan de lijn. Ik probeerde de situatie uit te leggen en ze dat ik er erg van baalde. “Ja mevrouw dat is vervelend voor u. Helaas kan ik niets voor u doen. U zult terug moeten gaan naar de Hema met de kaartjes en de bon.” Maar mevrouw de eerste beste Hema is voor mij 20 km heen en weer 20 km terug. Kan ik het doosje zelf niet opsturen of foto’s doormailen? “Nee mevrouw, dit is nu eenmaal onze klachtenprocedure en ik kan voor u geen uitzondering maken. Fijne dag mevrouw!

Ik ben dus 40 km aan reistijd en benzinekosten kwijt om ze terug te moeten brengen en om ze een week later weer op te halen dus reken x 2. Ik ben dus het dubbele kwijt aan wat ik voor de visitekaartjes betaald heb.

Ik heb ze hierna nog gemaild en ook hier bleek dat er geen andere oplossing was. Na een week of twee bracht ik ze terug. Ik trof een aardige mevrouw bij de kassa waar ik de kaartjes en de bon liet zien en ze vertelde mij doodleuk dat het wel vaker gebeurde dat er zulke dingen misgingen met de fotoproducten. Nou leuk dan voor mij en die anderen. Dat ze dit zegt bevestigd dat ik er dus niet weer ga bestellen. Ze kon het niet ‘zomaar’ terugsturen en belde de fotoservice (ander bedrijf dan Hema) over de klacht om er zeker van te zijn dat er ze ervan af weten. Ik heb letterlijk een half uur in de winkel moeten wachten voordat ik weer kon gaan. Na 4 á 5 dagen kreeg ik een mail dat ik de visitekaarten kon ophalen na 2 werkdagen. Dus weer een week verder.

Ik haalde ze op en keek ze samen met de caissière gelijk na of ze nu wel goed gedrukt waren. Dat was nu wel het geval en kon ze zo meenemen. Al met al heb ik dus meer dan 3 weken moeten wachten op de visitekaarten die ik wilde.

Naar mijn mening had het ook anders gekund dat ik bijvoorbeeld het pakketje zelf terugstuurde of meerdere foto’s zou mailen en dat ze het daarmee opnieuw laten afdrukken. Al dit gedoe zorgt ervoor dat ik er nooit weer visitekaartjes zal bestellen. Een klantvriendelijke oplossing is dit niet. Hoop dat Hema hier in de toekomst wat mee kan om dit te veranderen. Misschien samenwerken met een andere fotoservice? En iets extra’s voor de klant die zolang moet wachten… een tompouce, kop koffie ofzo.. gewoon iets extra’s.

hema, visitekaarten, ervaring,

Waren jullie wel eens ontevreden met een klantenservice? En waar bestellen jullie visitekaartjes het liefst?

27 Comments

 • Reply Cindy december 5, 2017 at 8:41 am

  Wow dat had ik nu nooit verwacht van Hema zo’n klantenservice 😮 Het is al niet in je buurt en dan moet je nog zo’n gedoe door. Boe, slechte punten!

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:09 am

   Ja ontzettend jammer, daarom bestel ik ze daar niet weer.

 • Reply Maaike december 5, 2017 at 9:18 am

  Dit verbaast mij ook enorm! Ben eigenlijk altijd tevreden over de hema. Dit is wel jammer zeg! Ik bestel altijd mijn fotoalbums bij hema. Ik bekijk ze wel altijd even in de winkel om te checken dat ze goed zijn.

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:09 am

   Dat is een goede tip om het meteen in de winkel te checken 😉

 • Reply Merel december 5, 2017 at 9:45 am

  Wat een vervelende ervaring zeg! Ik vind het ook eigenlijk echt niet kunnen hoe ze hebben gehandeld. Je had inderdaad op zijn minst iets op hun kosten in het restaurant moeten krijgen tijdens het wachten én eigenlijk hadden ze de nieuwe kaartjes gewoon naar je huisadres moeten sturen. Want hoe die kaartjes eruit zagen, kan echt niet. Onbegrijpelijk ook dat Hema samenwerkt met een bedrijf dat zulke slechte kwaliteit levert!

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:11 am

   Ja echt onvoorstelbaar en onacceptabel. Gelukkig heb ik nu eindelijk wel de kaarten die ik wilde hebben. Maar ik bestel ze er niet nog eens.

 • Reply Krystle/Batboy.nl december 5, 2017 at 10:23 am

  Echt belachelijk! Ik ga ze daar dus ook mooi niet bestellen. Ontzettend balen en dan zo’n rompslomp eromheen is geen service! Vind je kaartjes trouwens wel erg leuk!

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:08 am

   Dankjewel! Ze zijn uiteindelijk mooi geworden. 🙂

 • Reply Jouvence december 5, 2017 at 10:33 am

  Wat ontzettend vervelend en stom dat je ze ook niet mocht opsturen of erover mailen.

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:07 am

   Helaas pindakaas. Ik vind dat ook geen service, zoveel gedoe.

 • Reply Nicole Orriëns december 5, 2017 at 1:33 pm

  Fijne review! Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik ga bij de Hema dus geen visitekaartjes bestellen!

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:14 am

   Dat dus. Waar heb jij ze besteld?

 • Reply Susan december 5, 2017 at 3:00 pm

  Ik zou dat ook inderdaad NOOIT bij een HEMA doen! Ook niet bij een Kruidvat of iets, alleen bij een drukkerij die er gespecialiseerd in is. Drukken is niet zomaar iets, moet je wel kunnen! Ook dat groffe werk met oplages van 50.000 stuks enzo; gaat ook zó vaak fout gewoon. Puur en alleen omdat er geen ambacht meer aan te pas komt… Hier spreekt een liefhebber en dochter van een drukkerij-owner, haha… En visitekaartjes zijn zo belangrijk! Best wel lelijk dat je er zoveel “moeite” voor moet doen om ze dan voor mekaar te krijgen.

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:13 am

   Ja, had mij dit even eerder gezegd dan 😉
   Nee zonder ongein, je hebt echt gelijk en ik heb mijn lesje wel geleerd.

 • Reply Dyonne Bakker december 5, 2017 at 3:05 pm

  Wat een nare ervaring zeg. Fijn dat je dit even onder de aandacht brengt. Hopelijk ben je nu wel blij met je visitekaartjes 🙂

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:06 am

   Ik ben er nu zeker blij mee, na al die moeite maar ik bestel ze er niet weer. Wel andere dingen natuurlijk want ik kan echt niet zonder de Hema haha. Maar visitekaartjes echt ff niet. Eerlijk is eerlijk.

 • Reply Melissa krijns december 5, 2017 at 4:57 pm

  Wauw! Wat een slechte service. En dat het ook nog vaker gebeurd is gewoon jammer! Ik bestelde ze bij vriendin die grafisch ontwerpster is en die handeld ze zelf helemaal af. En anders bij vistaprint

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:14 am

   Ik ben nu wel benieuwd hoe jouw kaartjes eruit zien 🙂

 • Reply Nathalie december 5, 2017 at 5:48 pm

  Laatst in twijfel gestaan om bij Hema te bestellen… blij dat ik het niet heb gedaan! Mijn visite kaartjes komen momenteel van vistaprint vandaag, snel, netaalbaar en eigenlijk altijd goed.

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:04 am

   Ik denk dat ik ze de volgende keer weer bij Vistaprint ga bestellen.

 • Reply Debbythechocoholic december 5, 2017 at 8:37 pm

  Wauw wat een rotte ervaring zeg. De reactie van (!alle!) klantendienstmedewerkers is afschuwelijk.
  Ik ben zeer tevreden van Vistaprint, daar zal ik dus bij blijven ?

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:03 am

   Zal ‘m onthouden. Hoor veel mensen die tevreden zijn met Vistaprint en niet anders willen.

 • Reply MamaPlaneet december 6, 2017 at 7:18 am

  Onacceptabel hoe zij eop reageerden. Ik ben eigenlijk heel benieuwd of Hema heeft gereageerd op je blog.

  • Reply Nathalie december 6, 2017 at 10:01 am

   Ze hebben nog niet gereageerd. Hopelijk doen ze er wat mee.

 • Reply Mariëlle | Me-licious december 6, 2017 at 7:46 am

  Wat vervelend en voor mij zou dit ook onacceptabel zijn. Waarschijnlijk zou ik gezegd hebben lekker houden ik bestel ze wel ergens anders teveel moeite. Ik bestel ze meestal bij drukwerkdeal. Hier heb je een mooie preview van tevoren en eigenlijk nooit wat fout gegaan.

 • Reply Amelie december 6, 2017 at 5:10 pm

  Oooh zo jammer! Stiekem hoopte ik dat het goede kwaliteit. In elke stad is er wel een Hema dus het is goed te bereiken. Jammer dat de kwaliteit minder is!

 • Reply Judith december 7, 2017 at 2:29 pm

  Ik twijfelde net om daar t ebestellen, maar toch maar weer voor vistaprint gegaan. Gelukkig maar als ik het zo zie

 • Leave a Reply