Een voedingsketting van Babyenmamakado als afleiding tijdens het voeden

Mijn dochter krijgt nog steeds borstvoeding en gemiddeld nog zo’n zes keer op een dag. Als je baby ouder wordt raakt het sneller afgeleid tijdens de borst- of flesvoeding. Je kindje zet de nageltjes in jouw huid of stopt met drinken als hij/zij iets om zich heen ziet of hoort. Een voedingsketting is een fijne oplossing voor dit probleem..

ketting2

Een voedingsketting

Ik mocht van Babyenmamakado.nl een voedingsketting uitzoeken in de webshop. De modellen zijn allemaal hetzelfde maar wel zijn er verschillende kleursamenstellingen. Bijvoorbeeld in roze-, blauw- of groentinten. Mocht je niet zo van kleurtjes houden kun je ook neutraal voor de bruintinten gaan. Ik heb de groene voedingsketting uitgekozen. Een mooi fris kleurtje voor de lente. De kettingen kosten slechts € 9,95

De ketting heeft een knoopsluiting die je overigens niet elke keer opnieuw hoeft te knopen want deze ketting is lang genoeg om over je hoofd te trekken. Er zit een houten ring aan en houten kraaltjes. Een paar houten kralen zijn in vrolijke kleurtjes voorzien van een katoenen haakpatroon. Het lint is lang genoeg en de ring hangt ongeveer onder mijn borsten. Naar mijn zeggen een ideale lengte voor een voedingsketting want mijn kindje komt er goed bij.

Babyenmamakado

Brendy van Babyenmamakado maakt en verkoopt handgemaakte sieraden en producten voor mama en kind zoals deze mooie voedingsketting, armbanden, sleutelhangers, bijtringen en nog veel meer!

ketting4

Wat vind mijn kindje ervan?

Mijn dochter vind het reuze interessant en speelt ermee tijdens het voeden. Doordat er verschillende kralen en een ring in de ketting verwerkt zijn prikkelt dit natuurlijk de zintuigen van je kindje. Mijn dochter kijkt er na en speelt ermee tijdens het voeden en daardoor is ze minder afgeleid op andere geluiden en bewegingen om haar heen.

Wat vind mama ervan?

Ik vind de ketting erg mooi en eens wat anders als anders. Ik draag de ketting alleen tijdens het voeden want  ik ben bang als ik het dagelijks door de hele dag draag dat ze er snel op uitgekeken is. En dat mag natuurlijk niet gebeuren want het effect is prima zo. Ze drinkt langer door omdat ze gefocust is op de ketting. Bovendien zet ze dan ook niet snel haar nageltjes in mijn huid.

Hoe anderen reageren op de voedingsketting

Met Pasen heb ik deze ketting ook gedragen en mijn familie had niet eens door dat de ketting als voedingsketting bedoeld was. Het idee vonden ze superleuk toen ik erover vertelde. Ze hadden er nog nooit over gehoord en ik denk dat vele moeders dit idee ook nog niet kennen.

Tip

Ook leuk te dragen tijdens een zwangerschap op je bolle buik! Of geef een voedingsketting cadeau tijdens een babyshower of als kraamcadeau.

ketting3

Is jouw kindje snel afgeleid tijdens het voeden? En heb jij al eens van een voedingsketting gehoord?

 

6 thoughts on “Een voedingsketting van Babyenmamakado als afleiding tijdens het voeden

  1. Hier ook een kindje wat snel afgeleid is tijdens het voeden. Dit nog niet bedacht als oplossing, al kende ik deze kettingen wel. Voornamelijk gezien voor in de draagdoek zodat ze daar niet op bijten.

Geef een reactie